Liiga: Kärpät - Ilves klo 18:30 keskiviikkona 31.10.2018

Sarjajohtaja Kärpät saa vieraaksi mainion syksyn pelanneen Ilveksen. Viime peleissä tupsukorvien tahti on hieman hiipunut, onko Kärppä liian vikkelä nyt kissapedolle? Oulu ei ole se paras paikka pelata mutta...
Liiga: Kärpät - Ilves
Lokakuu 31,2018
18:30

Liiga: Kärpät – Ilves klo 18:30 keskiviikkona 31.10.2018

Kärpät lähtee ennakkosuosikkina keskiviikon kovimpaan taistoon Ilvestä vastaan. Ilveksen syksy on ollut suksee, joten yllättääkö se tässäkin ottelussa isompansa? Karri Kivi on saanut joukkueen oivaan iskuun ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta. Itseluottamusta tarvitaankin kun Ilves matkaa Ouluun, josta ei melkein pariin vuoteen ole voittoa tullutkaan. Viiden vuoden aikana Ilves on sentään pari voittoa täältä ottanut, mutta joku siinä Oulussa on… Ilveksellekin.

Maalintekijävetoon voi laittaa myös tuoreita Leijona-pelaajia…

Ilveksen mainio alkukausi ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta, mutta viidessä viime pelissä on tullut tilastoihin muitakin kuin voittoja. Viiteen peliin on mahtunut kaksi tappiota varsinaisella peliajalla, yksi jatkoilla ja sen lisäksi yksi voitto varsinaisella peliajalla ja yksi jatkoilla. Hieman nihkeää, alkaako Ilves jo hyytyä? Materiaali ei ole niin laadukas ja laaja kuin esimerkiksi Kärpillä, ylisuorittaminen näkyy taatusti jossain vaiheessa.

Kärppien Veini Vehviläinen on pelannut vahvan syksyn Kärppien maalinsuulla. Onkohan JYPissä yhtään ikävä? Torjuntaprosentti 94,48% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.22, olisikohan Karjala-turnaukseen jopa kolmosmaalivahdin paikkaa tarjolla? Jussi Rynnäs on pelannut vain neljä peliä, torjuntaprosentti on sielläkin komea 93,59%. Ilveksen maalinsuulla Riku Helenius on pelannut myös mainiosti, mutta statsit jäävät selvästi Kärppä-kaksikon vastaavista. 91,05% torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.16 ovat toki paremmat kuin Antti Lehtosella, 86,02% ja 4,21 päästettyä maalia per peli.

Kärkikamppailu Kärpille?

Kärpät vienee tämän ottelun, jos ei Ilves nyt ihan taas ihmeisiin ylety. Kärppien Mika Pyörälä on ilmeisesti vielä saikulla, mutta nuoret herrat paikkaavat kivasti. Aleksi Heponiemi 4+11, Ville Leskinen 5+7, Rasmus Kupari 4+6 ja Michal Kristof 3+7 ovat hyviä nimiä maalintekijävetoon ja pistevetoon tähän peliin.

Ilvekseltä samaan vetoon voi laittaa Teemu Lepaus 6+12, Arttu Ruotsalainen 7+8 ja Joose Anttonen 8+6 kolmikon. Ilveksen rosteri ei ole välttämättä mikään nimivahvin kombo, mutta Karri Kivi on saanut tästä miehistöstä kaiken irti. Ilveksen voitto olisi iso yllätys, mutta ihan mukava sellainen koko Liigan kannalta. Todennäköisyydet sille tosin eivät ole juuri kaamean isot.

Näin pelattiin Tampereella Ilves-Kärpät:

Ottaako Kärpät tästäkin pelistä pisteet?

Kärpät on ollut kovassa iskussa koko alkukauden ja nyt on Ilveksen vuoro tulla ryöstöretkelle. Tapparan vierailusta on varmasti jotain opittu, joten Karri Kivi joukkoineen joutunee lähteä Oulusta ilman pinnoja?

Aseta vetosi
BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt