Liiga: Kärpät – JYP klo 18:30 pe 14.12.2018

Kärpät vie Liigan runkosarjan voiton ja kun CHL:ssä tuli pudotus niin kärsijäksi joutuvat Liigajengit. Vahvassa vireessä oleva Kärpät voittaa tässä ottelussa JYPin, mutta monellako maalilla? Perjantai-illan huumaa Oulussa - lyö vetoa!
Liiga: Kärpät – JYP
Joulukuu 14,2018
18:30

Kärpät voittaa Jypin, mutta monellako maalilla?

Oulussa perjantaina koetaan perjantai-illan huumaa, kun alkukauden kontannut JYP tulee hakemaan pisteitä vikkelältä Kärppälaumalta. Tällä hetkellä joukkueiden pelaamisessa on valovuosien ero, joten onko tässä kyse nyt siitä että monellako maalilla Kärpät voittaa, ennemmin kuin siitä että kumpi matsin vie?

Pitkävetokertoimet ottelussa ovat selvästi Kärpille, mutta alkaako kone piiputtaa rankan viikon jälkeen? Tiistaina Kärpät koki ison henkisen kolauksen, kun itävaltalainen energiajuomajoukkue puolusti tiensä CHL:n neljän parhaan joukkoon. CHL oli kuitenkin Kärppien yksi päätavoitteista tälle kaudelle.

Liigassa 10 viimeistä peliä on tuonut Kärpille seitsemän kertaa täyden pistepotin ja yhden tasapelin, ainoat tahrat kilvessä ovat HPK:ta ja HIFK:ta vastaan. Jypin 10 viime peliä ennen keskiviikon koitoksia ovat menneet 4-2-4 ja lopulta 6-4, joten pientä piristystä sieltä on myös tarjolla. Kumpikin jengi on hienosti Liigan kuntopuntarin kärkisijoilla ja sen myötä pelistä tulee tiukempi setti kuin mitä sarjataulukko osoittaa. Siinä Kärppien ja JYPin ero on n. 30 pinnaa.

Keskiviikkona Kärpät löylytti KooKoota rumasti ja samalla JYP hävisi kotonaan HPK:lle jatkoilla. Se kertoo paljon mitkä ovat asetelmat tähän peliin.

Kärpät – JYP, vähämaalinen vääntö vai multimaalinen mässäily?

Yllättäen Kärpät ei ole koko Liigan paras kotijoukkue vaikka on latonut 13 otteluun 52 tehtyä maalia, SaiPa pitää ainakin toistaiseksi tuota tilastoa hallussaan. Reilusti yli 2.00 pistekeskiarvolla kotona pelaava Kärpät joutuu pelaamaan todella heikosti jos reilun 1 pisteen keskiarvolla vieraissa pelaava JYP sen yllättää. Tilastollisesti JYP voisi siis korkeintaan napata sen yhden pisteen Oulusta, mutta aika hankalaa se näyttää olevan.

Joukkueiden Oulun-otteluissa ei ole hirveämmin maaleilla mässäilty, mutta miten käy nyt? JYPiltä on nähty melkoisia romahduksia tällä kaudella, mutta 10 viime peliä Oulussa on tuottanut tulokset, joissa on tehty n. 4 maalia yhteensä. Alle 4.5 maalin peli tästä voi tulla, mutta toki jos Kärpät sitten lepuuttaa esimerkiksi Veini Vehviläistä, voi JYP saada yksinään jo neljä maalia aikaiseksi. Perjantain jälkeen tosin pelataan vasta tiistaina, joten mitään tarvetta lepuutuksille ei ole jos nyt ei ihan loukkaantumisista ole kyse.

Kärpät kohtaa tämän ottelun jälkeen vielä Ilveksen kotonaan ja TPS:n vieraissa ennen lyhyttä joulutaukoa, JYPillä on vielä Jukurit vieraissa ja Sport Kotona. Kärpät – JYP pelataan vielä tämän vuoden puolella, kun joukkueet kohtaavat 26.12. kinkunsulatteluissa.

Eikai sitä koutsi voi muuten suoritusta kommentoida kun turpaan tulee?

Vihainen Kärpät - Liigassa peli rullaa

Kärppälauma on nyt vihainen. Se koko shokkiputoamisen itävaltalaiselle Red Bull Salzburgille pitkälti heikon viimeistelyn takia - maalipaikkoja oli vaikka katsomoon jakaa. Nyt niitä maaleja tulee, KooKoota vastaan viisi ja Jypia vastaan, montako? Laita tulosveto tulille perjantain matsiin!

Aseta vetosi
BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt