Liiga: Kärpät - TPS ke 20.2.2019 kello 18:30

Keskiviikkoiltana nähdään Liigaviikon kuumin ja kiinnostavin ottelu, kun sarjakakkonen TPS vierailee sarjaa dominoivan Kärppien luona Oulun Energia Areenalla. Tepsi ei ole viihtynyt Oulussa ja kertoimetkin (1.68-4.25-4.25) ovat Kärppien puolella. Kuinka käy keskiviikon titaanien taistossa?
Liiga: Kärpät - TPS
Helmikuu 20,2019
18:30

Keskiviikkona tärähtää!

Oulun Energia Areenan katto tulee ratkeamaan keskiviikkona liitoksistaan, kun jäällä hiotaan viimeisiä silauksia ja haetaan lähtökohtia pudotuspeleihin. Liigan ylivoimainen ykkönen Kärpät varmisti laskennallisesti ensimmäisenä joukkueena playoff-paikan, mutta onhan sekin selvää, että TPS tulee olemaan mukana pitkälle kevääseen näissä karkeloissa.

Kärppälaumassa koettiin kauhun hetkiä torstaina, kun luottopelaaja Mika Pyörälä loukkaantui. Seura tiedotti lauantaina, että 37-vuotiaan Pyörälän vamma vaati leikkaushoitoa, eikä häntä nähdä jäällä enää tällä kaudella.

TPS:n puolelta loukkaantumislista on hieman pidempi, kun koko kauden sivussa ollut Lauri Korpikoski loistaa edelleen poissaolollaan. Toinen merkittävä poissaolo on sisäisen pistepörssin kakkosena olevan Ilari Filppulan puuttuminen. Myös Otto Nieminen, Elias Karvonen sekä Hannu Kuru puuttuvat kokoonpanosta. Kuukauden verran loukkaantuneena ollut maalivahti Rasmus Tirronen palasi jäälle helmikuun alussa ja on päässyt tolppien väliin kahdessa ottelussa.

Kumpi tekee keskiviikkona avausmaalin?

Aleksi Heponiemi vs. Kaapo Kakko – Kumpi vie pidemmän korren keskiviikkona?

Keskiviikkona nähdään mielenkiintoinen nuorten tähtien kohtaaminen, kun U20MM-kultaleijonat Aleksi Heponiemi ja Kaapo Kakko nähdään tositoimissa. 20-vuotias Hepo on tehtaillut 41. otteluun tehot 13+24=37, kun Kakko on 35. ottelun jälkeen lukemissa 16+13=29.

Hyödynnä Optibetin RISKITÖN VETO (yksi per asiakas)

Heponiemeä ollaan peluutettu Kuparin ja Koblizekin vierellä ja meno onkin ollut varsin vakuuttavaa. Kakko on saanut pelata ykköskentässä Palven ja Nurmen kanssa. Heidän kentältä nähtiin todellinen tehoilta lauantaina Lukkoa vastaan, kun Kakko teki uransa ensimmäisen hattutempun Palven ja Nurmen syöttäessä kaksi mieheen. TPS:n ykkösketjun kahden edellisen ottelun tehot ovat huikeat 4+7=11 ja maaleista kaikki Kakon lavasta. Heponiemen edellinen maali nähtiin 12.2 Tapparaa vastaan, mutta syöttöjä nuorukaisen lavasta nähdään tasaiseen tahtiin.

Vehviläinen-Rynnäs vs. Tirronen-Haukeland

Keskiviikon trillerissä nähdään vastakkain Liigan vähiten maaleja päästäneet joukkueet, joten maalivahditkin ovat ilmeisesti kovassa tikissä? Kyllä vain, sillä molempien kaksikot ovat Liigan TOP6:n sisällä vakuuttavilla statseilla. Molempien seurojen kaksikkoja ollaan peluutettu erittäin tasaisesti, joten oli tolppien välissä kumpi tahansa, niin tältä osin puntit menevät tasan. Haukeland esitti vahvaa torjuntatyöskentelyä Tirrosen loukkaantumisen aikana ja hän havitteleekin ykkösvahdin paikkaa pudotuspelejä ajatellen. Keskiviikon ottelu antaa suuntaa siis tältäkin osin tuleviin pudotuspeleihin.

Yltääkö TPS ja Kakko pienoiseen yllätysvoittoon?

Ottelu tulee olemaan erittäin tarkkaa tasaviisikoin pelatessa ja virheitä vältetään loppuun asti, joten vähämaalinen ottelu on tulossa. TPS taistelee kynsin ja hampain kotiedun puolesta, joten motivaatio on pienoisesti heillä ja odotamme pienoista yllätystä turkulaisten toimesta ML-voiton muodossa (2.85). Palve (3.80) on onnistunut keskinäisissä usein maalinteossa, joten hänen osuma lähtee lapulle kovassa liidossa olevan Kakon (4.00) osuman kanssa. Jokinen (3.30) ja Heponiemi (3.60) mahdollisia Kärppien puolelta.

Aseta vetosi