Käsipallon EM-karsinnat: Suomi - Tanska 7.11.2020 klo 17.00, Suomi +12.5

Tanska on ottelussa niin ylivoimainen, että ei sen voitolle anneta edes kertoimia. Suomi saattaa kuitenkin pystyä ajoittain roikkumaan mukana.
Suomi - Tanska
Marraskuu 07,2020
17:00

Käsipallon EM-karsinnat: Suomi – Tanska

Energia Areena, Vantaa, Suomi

Kertoimet (Unibet): 29.00 – 35.00 – 000

Live: TV2 ja Unibet TV

Suomi pelaa käsipallon EM-karsintoja lajin kärkimaata Tanskaa vastaan Vantaalla. Ottelu on nähtävissä TV2:ssa sekä Unibet TV:ssä.

Vetomarkkinoiden mukaan Suomella ei ole ottelussa minkäänlaisia mahdollisuuksia. Unibet ei anna Tanskan voitolle edes kerroin. Suomen voitosta saa kertoimeksi 29.00 ja tasapelistä 35.00. Ottelun tasoitus on Suomelle 12.5 maalia.

Suomi pelasi keskiviikkona ottelun Pohjois-Makedoniaa vastaan ja hävisi 24-33. Pohjois-Makedonia on usein mukana käsipallon arvokisoissa, joten tasoero Suomeen oli melkoinen. Suomi on lajin pikkumaa. Melko harvalla paikkakunnalla edes on käsipallojoukkuetta, lähinnä nämä ovat eteläisen Suomen kaupunkeja.

Suomi ei ollut Pohjois-Makedoniaa vastaan aivan tuuliajolla. Joukkueella oli hetkensä, jolloin se pystyi haastamaan parempansa. Suomen musta hetki ja pelin ratkaisu tuli ensimmäisellä puoliajalla, jolloin Suomi otti liikaa jäähyjä ja makedonialaiset rankaisivat. Pohjois-Makedonia teki yhteen putkeen kuusi maalia ja siinä se ottelun ero tuli.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi matsin jälkeen, että Suomi hävisi erityisesti fysiikkapuolella. Pohjois-Makedonian viivapelaajat olivat isoja ja vahvoja, eivätkä suomalaiset ole juurikaan kohdanneet näin kovia urheilijoita.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Suomi pystyi kirimään

Toisella puoliajalla Pohjois-Makedonia meni alussa kahdeksan maalin johtoon, mutta aikalisän jälkeen Suomi sai vielä kirittyä viiden maalin päähän. Lopulta sitten Suomen virheen ratkaisivat ottelun.

Pohjois-Makedonia Kiril Lazarov teki ottelussa 11 maalia. Suomen Max Granlund teki 10 maalia.

Suomen ja Pohjois-Makedonian suurin ero oli se, että vastustaja oli isompi, vahvempi ja rutinoituneempi. Nyt Vantaalle tuleva Tanska on vielä astetta parempi kuin Pohjois-Makedonia.

Edellisissä EM-kisoissa Tanska hävisi pronssiottelu Ranskalle kolmella maalilla. Pohjois-Makedonia oli oman jatkolohkonsa viimeinen.

Suomen ottelutilasto ei näytä pahalta, mutta vastukset eivät ole olleet kummoisia. Tämän vuoden puolella Suomi on voittanut Kreikan, Kyproksen ja Georgian. Kaikki nämä ovat Suomen tavoin lajin pikkumaita. Tanska sitten on voittanut muun muassa Norjan, Ranskan ja Venäjän, ja nämä ovat lajin parhaimmistoa.

Suomi tasoituksella pelilapulle

Ottelussa on aikalailla kyse siitä, että millä asenteella joukkueet pelaavat. Suomi pelannee parasta peliään. Joukkueella ei ole mitään hävittävää, vain voitettavaa. Eikä kotiyleisön edessä voi antaa eron repsahtaa noloksi.

Tanskan asenne sitten on kyseenalainen. Se varmasti pitää pelin kontrollissa ja voittaa, mutta ei sillä ehkä ole sen kummempaa motivaatiota voittaa mahdollisimman paljon. Esimerkiksi pikkuinen valtio Färsaaret on toki pieni myös käsipallossa, ja sen Tanska voitti viime vuoden puolella seitsemällä pisteellä. Suomi voitti Färsaaret pari vuotta sitten kahdesti.

Uskotaan, että Suomi pystyy ajoittain haastamaan Tanskan, aivan kuten se pystyi Pohjois-Makedoniassakin. Ja uskotaan, että Tanska ei ole kahdeksan maalin johdossa aivan terävimmillään ja Suomi pystyy roikkumaan mukana.

Vetolapulle Suomi +12.5 Unibetin kertoimella 1.83.

Käsipalloa Unibetille!

Suomi +12.5 Unibetin kertoimella 1.83.

Aseta vetosi