Käsipallon MM-turnaus: mitalisijat 13.-31.1.2021

Käsipallon MM-turnaus alkaa Egyptissä suljettujen ovien takana. Tanska on vetomarkkinoiden suosikki sekä hallitseva mestari. Mitalisijalle veikataan Saksaa hyvällä kertoimella.
Käsipallon MM-turnaus mitalisijat
tammikuu 31,2021
13:30

Käsipallon MM-turnaus Egypti

Käsipallon MM-turnaus alkaa Egyptissä keskiviikkona. Finaali pelataan tammikuun viimeisenä päivänä Kairossa. Koko turnaus pelataan suljettujen ovien takana. Unibet TV näyttää matseja suorana live streamina Unibetin sivuilla. Avausottelu Egypti vastaan Chile alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Tanska on hallitseva mestari. Se voitti kaksi vuotta sitten finaalissa Norjan ylivoimaisesti 31-22. Ranska oli voittanut kaksi aikaisempaa loppuottelua.

Tanska on jälleen suurin voittajasuosikki. Unibetin listalla sen mestaruuskerroin on 4.00. Norjan kerroin on 4.25, Espanjan 5.00 ja Ranskan 7.00.

Turnauksen alkulohko E on kovatasoisin. Mukana on kaksi hyvinkin potentiaalista finaalijoukkuetta Norja sekä Ranska. Muista joukkueista Itävalta on hyvinkin kykenevä yllätyksiin ja jumboehdokas on 20 vuoden tauon jälkeen mukana oleva USA.

Kahden hopean Norja

Norjalla on nyt kahdesta viime MM-turnauksesta hopeamitalit. Alkulohkossa E:ssä Norja ja Ranska aloittavat vastakkain, ja ottelu on uusinta vuoden 2017 finaalista, jossa Ranska voitti kotikentällään 33-26.

Ranska on voittanut MM-kisoissa Norjan nyt viidesti perättäin. Nyt Ranskalla on menossa jonkinlainen jälleenrakennusvaihe. Veteraaneja on jäämässä pois ja vielä kokenyt Nikola Karabatic on turnauksesta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Norjallakin on loukkaantumisongelmansa. 38-vuotias joukkueen kapteeni Bjarte Myrhol on hiljattain ollut olkapääleikkauksessa ja hänen pelaamisensa on ilmeisesti epävarmaa. Myrhol valittiin kaksissa viime kisoissa turnauksen parhaaksi linjapelaajaksi, ja samalla hän on myös joukkueen ehdoton johtaja, joten poissaolo olisi iso aukko.

Ranskalla oli käsipallossa maailmanmestaruuksien aikaan kultainen sukupolvi avainrooleissa. Nyt tämä ryhmä on jo ikääntymässä. Karabaticin sivussa olon lisäksi on mainittava, että entisistä huippupelaajista Abalo ja Sorhaindo ovat jo 36-vuotiaita ja Guigou 38-vuotias.

Ranskalla on nousemassa uusi ja lupaava sukupolvi, mutta tämä turnee taitaa tulla liian aikaisin uudistuneelle joukkueelle.

Tanska voitti viime MM-turnauksen omalla kotikentällään. Viime vuonna EM-turnaus pelattiin Ruotsissa ja vaikka Tanska pelasi alkulohkon melkein kotikentällä Malmössä, niin joukkue silti epäonnistui pahasti ja jäi pääsemättä loppupeleihin.

Yksi syy Tanskan kehnoon EM-turnaukseen oli laitureiden Mortensen, Landin ja Svan loukkaantuminen. Nyt vain Mortensen on sivussa loukkaantuneena, muuten joukkue on lajin tähtipelaajia täynnä.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Saksalaiset vihdoin mitaleille

Turnauksen yllättäjä voisi olla Saksa. Sen mestaruuskerroin on Unibetilla 15.00 ja mitalisijan kerroin on 5.00.

Saksa on pettynyt kahdessa viime arvoturnauksessa, vauhti ei aivan ole riittänyt loppuun asti. 2019 MM-turnaus järjestettiin jaettuna Tanskan ja Saksan kesken. Saksa pelasi ensin komeasti kahdeksan tappiottoman ottelun putken, mutta sitten semifinaalissa vauhti loppui ja Norja voitti 31-25. Pronssinkin Saksa hävisi Ranskalle viime sekunnin maalilla.

Viime vuoden EM-kisoissakin Saksa oli jo lähellä. Se tuli lopulta hienosti viidenneksi, mutta semifinaalipaikka jäi saamatta, kun se menetti Kroatiaa vastaan toisen puoliskon viiden maalin johdon ja hävisi yhdellä maalilla.

Saksan joukkue on hyvä paperilla. Kapteeni Gensheimer on maan käsipallon ykkösnimi, jolla on pian pelattuna 200 maaottelua. Muitakin kokeneita pelimiehiä löyytyy, kuten veskari Wolff ja laiturit Wiencek ja Pekeler. 25-vuotias Kastening on nouseva tähti.

Saksan kerroin 5.00 sille, että joukkueen trendi olisi nouseva ja nyt tulisi jo mitalisija, tuntuu pelaamisen arvoiselta. Tanska, Ranska, Espanja ja Norja kaikki ovat toki vahvoja, mutta Ranskan loukkaantumiset ja sukupolvenvaihdos ovat kysymysmerkki. Norjalta ja Tanskaltakin puuttuu avainpelaajia.

Käsipallon MM-betsit Unibetille!

Unibetin kupongille Saksa sijoille 1-3 kertoimella 5.00.

Aseta vetosi
BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt