Kiovan Dynamo - Chelsea 14.3.2019, peli lienee jo selvä

Avausottelussa Stamford Bridgellä Chelsea hallitsi täysin.Se teki kolme maalia, vaikka olisi voinut tehdä paljon enemmän. Dynamo jäi nollille.
Kiovan Dynamo - Chelsea
Maaliskuu 14,2019
19:55

Avausottelussa Lontoon Stamford Bridgellä Chelsea pieksi Kiovan Dynamon selvästi 3-0. Dynamo oli tyystin jyrän alla Lontoossa. Ottelu olisi voinut päättyä paljon rumemmillakin lukemilla. Ehkä Chelsean manageri Maurizio Sarri harmittelee hukattuja paikkoja. Jos Chelsea olisi tehnyt muutaman lisää, niin Kiovassa Sarri olisi hyvillä mielin voinut laittaa kentälläe täysin kakkosketjun.

Kolmen maalin johtoasema on joka tapauksessa varmasti aivan tarpeeksi tässä otteluparissa. Dynamon jatkopaikka olisi ihme. Jos Chelsea tekee Kiovassa yhdenkin maalin, niin sitten Dynamon tarvitsisi tehdä vähintään viisi, eikä sellaiseen Chelseaa vastaan ole pystynyt kuin Manchester City.

Kiovan Dynamo on selvinnyt Eurooppa-liigassa pitkälle kohtaamatta yhtään varsinaista eurooppalaista suurseuraa. Se voitti alkulohkonsa, jossa ennakkosuosikki ole ranskalainen Rennes. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Dynamo kohtasi Olympiakos Piraeuksen, ja tämän parin Dynamo voitti yhteismaalein 3-2.

Dynamo on nyt pelannut Ukrainan liigan talvitauon jälkeen kolme ottelua kotikentällään, ja se on voittanut nämä kaikki komeasti yhteismaalein 10-0. Olympiakos meni nurin 1-0 ja sitten Ukrainan liigassa Zorya Luhansk 5-0 sekä Kiovan Arsenal 4-0.

Aikooko Dynamo edes yrittää?

Dynamo saa takaisin Benjamin Verbicin pelikiellosta ja hän tullee avaukseen keskelle. Vitali Buyalksij sitten taas istuu omaa pelikieltoaan.

Dynamon olisi pakko hyökätä ja lähteä tekemään maaleja, mutta ei se kyllä voi avata peliään paljon parempaa Chelseaa vastaan. Taitaa Dynamon valmentaja Alyaksandr Khatskevich hyvin jo tietää, että homma on ohi, ja parempi vain pelata mahdollisimman hyvä matsi.

Chelsea on kauden jälkimmäisellä puoliskolla ollut jos sillä rajalla, että vajoaako se todelliseksi kriisijoukkueeksi. Joukkueen tilanne näytti hyvin pahalta, kun se hävisi Manchester Citylle 0-6 ja kannattajat huusivat Sarrille potkuja. Samassa rytäkässä se putosi FA Cupista Manchester Unitedille.

Ei Chelsea niin huono ole, miltä se pahimmillaan näytti. Helmikuun lopussa se voitti kotonaan Tottenhamin Valioliigasa 2-0. Viime viikonloppuna Chelsea pelasi Wolverhamptonin kanssa tasan 1-1.

Manageri Sarrilla on hyvä kokoonpano mistä kaivaa tuoreita jalkoja kentälle. Olivier Giroud ja Ross Barkley olivat viikonlopun Wolves -ottelusta sivussa, ja varmasti he ovat Kiovassa avauksessa. Jorginho on lähes yhtä paljon parjattu kuin Sarrikin, mutta niin vain Sarri pitää miestä kentällä.

Chelsea on sen verran Kiovan Dynamoa parempi ryhmä, että minkä tahansa avauksen Sarri kentälle laittaakin, niin se on ainakin paperilla parempi kuin Dynamon joukkue.

Kiovan Dynamon mahdollinen avaus: Boyko; Kedziora, Burda, Shabanov, Mykolenko; Sydorchuk, Harmash; Tsygankov, Shaparenko, Sidcley; Verbic

Chelsean mahdollinen avaus: Caballero; Zappacosta, Rudiger, Christensen, Alonso; Kovacic, Jorginho, Barkley; Pedro, Giroud, Hudson-Odoi

 

Alle 2.5 maalia saa Unbetilta kertoimeksi 1.72. Sen voi lapulle rastittaa. Vaikea nähdä, että Dynamo saisi tästä ottelun aikaiseksi, ja Chelsea varmaan mieluiten hoitaa homman alta ilman riskejä ja lähtee kotiin.

Aseta vetosi