Koripallon EM-karsinnat: Serbia - Suomi 30.11.2020 klo 19.00, alle 161.5 pistettä

Serbia hävisi viimeksi yllättäen Sveitsille. Nyt se tulee kentälle paremmalla asenteella, ja tämä näkyy erityisesti puolustuksessa.
Serbia - Suomi
Marraskuu 30,2020
19.00

Koripallon EM-karsinnat: Serbia – Suomi

Espoo Metro Areena, Espoo, Suomi

Kertoimet (Unibet) 1.32 – 3.20

TV: TV2 ja Unibet TV

Suomi pelaa koripallon EM-karsinnoissa Espoon kuplassa Serbiaa vastaan. Tilanne lohkossa meni kimurantiksi, kun porukan heikoimmaksi arvioitu Sveitsi meni viime matsissaan voittamaan Serbian kahdella pisteellä. Nyt Suomi putosi lohkon viimeiseksi, eli luultavimmin kolmas kisapaikka ratkaistaan Suomen ja Sveitsin keskinäisessä ottelussa helmikuussa.

Suomi hävisi oman ottelunsa kaksi päivää sitten Georgialle kuudella pisteellä. Ottelu ratkesi aikalailla korin alla. Georgialla oli 216 cm pitkä ja taitava pelimies Shermadini, ja suomalaisten pisin pelaaja Madsen on vajaat kymmenen senttiä lyhyempi, eikä korinaluspelaajan taidoilta vastaavan tasoinen. Shermadini nosteli ottelussa 27 pistettä korin alta, ja takamies McFadden osasi laittaa pallot pitkälle miehelle hyviin asemiin.

Madsenin lisäksi Suomen joukkueen muut pitemmät pelaajat Dolenc ja Nuutinen pelasivat Shermadinia vastaan, mutta kun mitta ja voima eivät riittäneet, niin kaikki kolme joutuivat virheiden vuoksi suihkuun ennen ottelun loppua.

Korinalustaa lukuunottamatta Suomi pärjäsi ottelussa. Sasu Salin teki 22 pistettä, Shawn Huff 14 ja uusista pelaajissa Elias Valtonen oli selvästi peliaikansa arvoinen. Suomen joukkue kärsii kovasti Petteri Koposen poissaolosta, mutta samalla voi nähdä, että joukkueella on uudistumisen paikka. Kun Koponen poistuu maajoukkuekuvioista, niin hyvin pitkästä aikaa Suomella ei ole selkeää kovan tason pelinrakentajaa. Teemu Rannikko aloitti maajoukkueessa 1997 ja vuosituhannen alusta hän oli selkeästi yksi Euroopan parhaista pelipaikallaan. Petteri Koponen tuli maajoukkueeseen ensimmäisen kerran vuonna 2006. Nyt näyttää siltä, että Koposen takaa ei ole tulossa maailmanluokan takamiestä.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Serbialla riittää tasoa

Serbia tulee Suomea vastaan varmasti paremmalla peliasenteella kuin Sveitsiä vastaan. Tappio on herätys joukkueelle, joka on ainakin paperilla selvästi Suomea parempi. Serbia on yksi Euroopan parhaista koripallomaista, ja vaikka se ei nyt olekaan Espoon kuplassa parhaalla mahdollisella joukkueella, niin silti sen ryhmässä kaikki pelaajat tulevat Euroopan kärkiseuroista. Samanlaista jättikokoista ykkössentteriä Serbialla ei nyt ole mukana kuin mitä Georgia toi kentälle Suomea vastaan, joten siinä suhteessa Suomella on enemmän mahdollisuuksia. Miroslav Raduljica olisi ollut Serbialle tällainen jättikokoinen pelaaja, mutta hän ei nyt ole mukana.

Otteluraporttien mukaan Serbia oli Sveitsi-ottelussa puolustuspäässä vetelä. Se antoi Sveitsin heittäjille tilaa ja kun nämä saivat pelinsä kulkemaan, niin Serbia jäi takaa-ajajaksi. Serbian kova koripallokulttuuri kyllä velvoittaa joukkueen yrittämään enemmän. Eiköhän joukkueen valmennus ole antanut pelaajien kuulla kunniansa.

Serbialla ei myöskään nyt ole mukana loistavaa pelintekijää, joka pitäisi hyökkäyksen tehokkaana. Serbian hyökkäys on Suomen valmennusjohdon mukaan kurinalainen, tyhmyyksiä ei tehdä. Suomen olisi puolustettava hyvin joukkueena, pidettävä Serbian nopeat kurissa ja oltava fiksuja. Kuumille pelaajille ei saa jättää yhtään tilaa.

Suomen mahdollinen avaus: Wilson, Salin, Nuutinen, Huff, Madsen

Serbian mahdollinen avaus: Andjusic, Apic, Dangubic, Peno, Simanic

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla Serbian hyväksi 1.32 – 3.20, ja kertoimet ovat vielä painuneet lisää Serbian puolelle. Tasoitus on seitsemän pistettä. Totals -raja on 161.5 pistettä, ja siihen laitetaan under -veto. Jos Serbia jossain oli kehno Sveitsiä vastaan, niin puolustuspäässä, ja tähän joukkue varmasti kiinnittää huomiota. Eiköhän valmennuspuoli huuda sen verran kovaa, että suomalaiset eivät saa ilmaisia heittoja. Ja toisaalta Suomenkin on pelattava hyvää ja aktiivista puolustusta. Jos joukkueet vielä pelaavat hyökkäyspää kärsivällisesti, niin tiedossa olisi pitkiä hyökkäyksiä ja vähemmän heittoja.

Alle 161.5 pistettä saa Unibetilta kertoimen 1.86, siihen panos.

EM-koriksen karsinnat Unibetille

Serbia vastaan Suomi, alle 161.5 pistettä, kerroin 1.86

Aseta vetosi
BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt