Koripallon EM-karsinnat: Suomi - Georgia 28.11.2020 klo 19.30, miten käy ilman Koposta?

Petteri Koposen merkitystä Suomelle ei voi yliarvioida. Koponen on johtaja kentällä ja pukukopissa. Kun Koponen on sivussa, niin Jammu Wilsonille jää kova työ paikata ykköstakamiehen paikalla.
Suomi - Georgia
Marraskuu 28,2020
19:30

Koripallon EM-karsinnat: Suomi – Georgia

Espoo Metro Areena, Espoo, Suomi

Kertoimet (Unibet) 2.02 – 1.74

TV: TV2 ja Unibet TV

Suomi jatkaa koripallon EM-karsintoja kotona Espoossa Georgiaa vastaan. Ottelu pelataan ilman yleisöä ja joukkueet ovat kuplassaan ilman turhia kontakteja. Muutama päivä sitten Suomi sai pahan viestin, kun joukkueen tärkein pelaaja takamies Petteri Koponen laitettiin koronakaranteeniin altistuksen vuoksi. Samalla valmennusportaaseen kuuluva ex-NBA -pelaaja Hanno Möttöläkin joutui eristyksiin. Tästä voi päätellä, että tartunta tuli Mäkelänrinteen lukiosta HBA:n treeneistä, jossa Möttölä on valmentajana ja jossa Koponen treenasi vielä hiljattain.

EM-karsintoja on nyt pelattu kaksi matsia. Lohkossa on neljä joukkuetta, ja Suomi on kolmantena yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Georgian lisäksi muut joukkueet ovat Serbia ja Sveitsi. Kolme parasta jatkaa kisoihin, ja kyllä Suomen pitäisi pystyä pitämään Sveitsi takanaan.

Suomi aloitti karsinnat pelaamalla Serbiaa vastaan kotonaan ja häviämällä 58-80. Koponen oli seurakiireiden vuoksi sivussa tästäkin ottelusta, ja se näkyi. Jammu Wilson ei ole ollenkaan samantyylinen pelaaja kuin Koponen, eikä hän pystynyt paikkaamaan aukkoa, kun vastassa oli yksi Euroopan parhaista korismaista. Wilson tosin pelasi ottelun varvasvamman kanssa, joten kyllä se rokotti miehen liikkumista.

Seuraavassa matsissa Suomi sitten voitti vieraissa Sveitsin viidellä pisteellä. Ottelu oli Suomelta hyvä taistelu. Sveitsi johti ennen viimeistä neljännestä vielä seitsemällä pisteellä.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Markkanen ja Jantunen Amerikassa

Koposen lisäksi Chicago Bullsin Lauri Markkanen on ottelusta sivussa, vaikka NBA onkin tauolla. Uusi kausi on sen verran lähellä, että Amerikan puolelta ei enää tulla maajoukkuematseihin. Utahin yliopistossa pelaava Mikael Jantunenkaan ei ole mukana. Jos Suomi pääsee EM-kisoihin, niin Markkanen, Koponen ja Jantunen kaikki lienevät avausviisikon pelaajia, eli aika paljon Suomi on menettänyt kärkipelaajiaan.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettman on nimennyt joukkueeseen EM-karsintojen neljä ensikertalaista. He ovat Henri Kantonen, Elias Valtonen, Aapeli Alanen ja Daniel Dolenc. Valtoselle voisi olla luvassa peliaikaa.

Suomen joukkueessa on paljon tuttuja nimiä takavuosilta, mutta pikku hiljaa veteraanit alkavat jäädä pois. Tuukka Kotti ei ole enää mukana, mutta Wilsonin lisäksi muita 80-luvulla syntyneitä ovat Mikko Koivisto ja Shawn Huff. Ja tietenkin Sasu Salin on mukana.

Georgialla kova kolmikko

Georgia on ottelussa suosikki. Sillä on mukana kolmen kovan pelaajan ryhmä, joiden varaan joukkueen voi rakentaa. Moskovan CSKA:n kapteeni Tornike Shengelia on kokenut 206 senttiä pitkä laituri, jolla on kokoa ja taitoa. Hän lienee hyökkäyspäässä yksi parhaita Euroopassa pelaavia.

Sasu Salinin joukkuekaveri Giorgi Shermadini on 216 senttiä pitkä järkäle, joka myös osaa pelata. Hän on perinteisen tyylin sentteri, joka osaa laittaa palloa koriin ja syöttää muille. Suomen joukkueessa ei oikein ole ketään, joka pärjäisi Shermadinille kokonsa puolesta.

Kahden passin mies Thaddus McFadden on erinomainen pelinrakentaja, ja Koposen puuttuessa Suomi on tälläkin pelipaikalla pahasti perässä.

Suomen mahdollinen avaus: Salin, Wilson, Huff, Madsen, Nuutinen

Georgian mahdollinen avaus: Shengelia, McFadden, Shermadini, Burjanadze, Sanadze

Suomi on ainakin paperilla pahasti alakynnessä. Ja kun kotiyleisön tuoma etukin puuttuu, niin Georgian suosikkiasema on hyvin perusteltu. Unibetilla kertoimet ovat Georgialle 2.02 – 1.74. Jostain syystä Suomen kertoimet ovat olleet laskussa. Vielä eilen Suomen kerroin oli reilusti päälle kolmen. Vaikea ymmärtää miksi näin. Georgia on varmasti hyvä betsi kertoimella 1.74. Hetkeksi sinivalkoiset lasit pois päästä ja järkibetsi sisään.

Koripallon EM-karsintaa Unibetille

Georgia kertoimella 1.74! Pahoittelut, Suomi.

Aseta vetosi