Koripallon EM-karsinnat: Suomi - Serbia 20.2.2020, Suomi aloittaa altavastaajana

EM-alkulohko on helppo. Käytännössä kahdesta paikasta pelaavat kolme joukkuetta. Sveitsi on ryhmän heikoin. Kotikentälläänkin Suomi on olympiahopeamitalisti Serbiaa vastaan selvä altavastaaja.
Suomi - Serbia
Helmikuu 20,2020
19:00

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi aloittaa EM-karsinnat torstaina kotiottelulla Serbiaa vastaan. Serbia on lohkon selvä ykkösjoukkue. Se on viime EM-kisojen ja olympialaisten hopeamitalisti. Sunnuntaina Suomi sitten pelaa vieraissa Sveitsiä vastaan. Lohkossa pelaa myös Georgia.

Lohkosta on helppo päästä jatkoon. Georgia on kisaisäntä ja saa paikan automaattisesti, eli kaksi paikkaa jaetaan kolmen joukkueen kesken. Sveitsin pitäisi kyllä olla se porukka, joka jää ulkopuolelle.

Vierasmatsi Sveitsin Fribourgissa on Suomelle ehdottomasti tärkeämpi peli kuin Serbian kohtaaminen kotikentällä.

Serbian joukkue on täynnä kovan luokan ammattipelaajia. Takamies Milos Teodosic on palaamassa maajoukkueeseen, ja hän on kovan luokan vahvistus. Hetken aikaa muutama vuosi sitten Teodosic oli pelaaja, jonka sanottiin olevan paras NBA:n ulkopuolella pelaava pelaaja.

Nyt Teodosic pelaa Italian sarjaa Virtus Bolognan joukkueessa. Euroliigan tähtiviisikkoon Teodosic on valittu kolmesti, viimeksi 2016. NBA:ssa takamies on pelannut tovin Los Angeles Clippersin joukkueessa.

Serbian joukkueessa on muutenkin NBA -kokemusta omaavia pelaajia. Esimerkiksi partanaamainen sentteri Miroslav Raduljica on pelannut Milwaukee Bucksissa ja Minnesota Timberwolvesissa reilut 50 ottelua.

Nopeasti ja joukkueena

Paperilla Serbia on joka tapauksessa huomattavasti Suomea parempi, kokeneempi, kookkaampi ja vielä kaiken kaikkiaan laajemmalla ryhmällä pelaava joukkue. Suomen mahdollisuudet taitavat taas olla päävalmentaja Henrik Dettmannin prinsiippien täydellisessä toteuttamisessa. Suomen aseet ovat pelinopeus ja joukkuepuolustus. Kotikentän koritkin voisivat olla Suomelle suosiolliset.

Suomen joukkue on muuten optimikoostumuksessa USA:ssa pelaavia lukuunottamatta. Lauri Markkanen on loukkaantuneena Chicago Bullsin leirissä, ja yliopistopalloa pelaavista ainakin Mikael Jantunen ja Elias Valtonen olisivat maajoukkueessa, jos pääsisivät mukaan.

Tutut Euroopassa pelaavat vastuunkantajat ovat taas joukkueessa. Takamieskaksikko Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat pelanneet yhdessä maajoukkueessa jo vuosia, he tuntevat toisensa oikein hyvin. Shawn Huff on vielä mukana, ja jopa Tuukka Kotti on joukkueessa.

Erik Murphy ei ole mukana, mutta Jammu Wilson on. Uusimpina niminä joukkueessa ovat Henri Kantonen sekä Edon Maxhuni.

Suomen ja Serbian kokoonpanot

Serbiaan verrattuna Suomi on kyllä fyysisesti heiveröinen. Yksikään pelaajista ei ole yli 210 cm pitkä, ja yli kaksimetrisistä ainakin aikaisemmin Tuukka Kotti on ollut ainoa, joka on pystynyt jatkuvasti haastamaan parempiaan korin alla. Kotti saanee nytkin paljon minuutteja.

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 3.00 – 1.34. Kyllä Serbia ainakin tämän verran on ottelussa suosikki. Suomi +6.5 saa kertoimeksi 1.85. Karsintojen ensimmäisessä matsissa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Suomi ei ole virallisia matseja juurikaan hävinnyt kotonaan suurinumeroisesti, ja eiköhän Suomi nytkin roiku pelissä mukana. Koposen ja Salinin kaksikko on hyvä tae tasaisesta suorittamisesta.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, Kotti, Lindbom

Serbian mahdollinen avaus: Teodosic, Raduljica, Simonovic, Todorovic, Radanov

Suomi +6.5 kertoimella 1.85, Unibetilla!

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä