Kroatia - Kreikka 9.11.2017, MM-paikat jaossa

Kroatia joutui karsintakierrokselle, kun Suomen Pyry Soini tasoitti maiden välisen ottelun Kroatiassa karsintojen toiseksi viimeisellä kierroksella.

Euroopan loput paikat Venäjän ensi kesän MM-kisoihin jaetaan kaksiosaisessa karsintaottelussa. Torstaina pudotuspelit aloittaa kaksi paria, ja näistä Kroatia vastaan Kreikka taitaa olla se kuumempi, mutta ei välttämättä parempi ottelu.

Kreikka pelasi hyvän karsintaturnauksen ottaen huomioon, että EM2016 -karsinnoissa Kreikka oli umpisurkea. Nopeasti perinteikäs futismaa sai käännettyä maajoukkueen kurssin. Ranskan EM-kisojen karsinnoissa Kreikka jäi lohkossaan jumboksi, sen edellä olivat Suomi ja jopa Fär-saaret.

Karsintojen lohko H:n voitti selvästi ylivoimainen suosikki Belgia, mutta Kreikka oli kakkonen ennen Bosniaa. Kreikka hävisi karsinnoissa vain kotonaan Belgialle, kaiken kaikkiaan sen saldo oli 5-4-1. Mikään kova maalintekojoukkue Kreikka ei ollut. Se teki kymmenessä ottelussa vain 17 maalia, kun Belgia teki 43 osumaa. Kreikka päästi lohkossaan kuusi maalia, yhtä paljon kuin Belgia.

Karsinnoissa Kreikka ei hävinnyt ainuttakaan vierasottelua, ja vieraissa se päästi viidessä ottelussa vain kolme maalia. Kreikka on taas inhottava bussijoukkue, se puolustaa alhaalta, tukkii pelin eikä jätä omalla puolellaan mitään ylimääräistä tilaa.

Kroatia-otteluun Kreikka joutuu ilman pelikiellossa olevaa toppari Manolasia sekä loukkaantuneita puolustuksen Mantalosia ja kärjen Donisia. Puolustuksen Torosidisin ja Sokratisin pelaaminen on epävarmaa.

Pyry Soini pudotti Kroatian

Kroatia oli Suomen lohkon kakkonen, Islanti vei ykköspaikan. Lohko oli tiukka ja tasainen, ilman Suomen venymistä tasuriin Kroatiassa lokakuun alussa, Kroatia olisi vienyt lohkon ykköpaikan. Islantilaiset juhlivat Suomen tasoitusmaalin tehnyttä Pyry Soinia, patsaastakin puhuttiin, mutta eipä ole lupauksista huolimatta näkynyt.

Kroatialla on ollut tapana pelata vähämaalisia otteluita. Viimeisissä viidessä Kroatian ottelussa on tehty kahdesti kaksi maalia, kolmesti yksi maali. Kreikka pelaa puolustuksen varassa, ja koska kaksiosainen ottelupari on luonteeltaan useimmiten sellainen, että ensimmäinen osa otetaan varovasti, niin tulossa lienee varovainen ja vähämaalinen ottelu.

Vaikka Kroatian otteluissa onkin viime aikoina tehty vähänlaisesti maaleja, niin kyllä kroaattien joukkuesta löytyy todella taitava,ja kovatasoinen hyökkäyspää. Kroatian avauksessa pelannevat muun muassa Barcelonan Rakitic, Real Madridin Modric ja Juventuksen Mandzukic. Loukkaantuneina Kroatian ryhmästä ovat ainakin Corluka, Badelj ja Pjaca.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.42 – 4.35 – 11.00. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.58, mutta kyllä sen voi pienellä pelata.

Kroatian mahdollinen avaus: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Modric, Rakitic – Brozovic, Kramaric, Perišic – Mandzukic

Kreikan mahdollinen avaus: Karnezis – Maniatis, Retsos, Papadopoulos, Tzavellas – Zeca, Tziolis, Samaris, Stafylidis – Fortounis – Mitroglou

Alla videon pätkä Kroatian ja Suomen tasapelistä:

Kroatian mahdollinen avaus: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Modric, Rakitic – Brozovic, Kramaric, Perišic – Mandzukic Kreikan mahdollinen avaus: Karnezis – Maniatis, Retsos, Papadopoulos, Tzavellas – Zeca, Tziolis, Samaris, Stafylidis – Fortounis – Mitroglou

Aseta vetosi