La Liga: Getafe - Barcelona 28.9.2019, Barcalla kehno alkukausi

Barcelona on aloittanut kauden huonosti. Messi on ollut sairastuvalla ja manageri Valverdella alkaa jo olla potkut lähempänä.
Getafe - Barcelona
Syyskuu 28,2019
17:00

Barcelonalla on ollut heikko kauden alku. Se on La Ligassa vasta sijalla viisi saldolla 3-1-2 ja päävalmentaja Ernesto Valverden palli kyllä jo heiluu.

Suurin ongelma Barcan kohdalla on ollut se, että Leo Messi on ollut alkukauden loukkaantuneena. Hän on kahdessa viime La Ligan ottelussa pelannut 45 minuuttia kummassakin, mutta ei Messi ole vielä ollenkaan täysitehoinen. Ja viime matsissa hän loukkaantui uudestaan.

Futiksen ei pitäisi olla yhdestä miehestä kiinni, mutta Barcan osalta tilanne taitaa olla erilainen. Messi vain on niin hyvä, ja hänen mukanaolo tuonee muillekin jotain pelivarmuutta.

Barcelona voitti viime ottelunsa, mutta vaivoin. Kotikentällä se kukisti Villarealin 2-1. Antoine Griezmann ja Artur tekivät joukkueen maalit. Messi syötti Griezmannin maalin. Messi oli avauksessa, mutta hän loukkasi nivudensa ja lähti puoliajalla vaihtoon. Dembele tuli tilalle.

Barcelona ei ole vielä virallisesti ilmoittanut mitään Messin tilanteesta, mutta epäviralliset tiedot kertovat, että hän olisi sivussa seuraavat kolme matsia.

Heti avauksessa tappio

Barcelona aloitti kauden häviämällä Athletic Bilbaon kotikentällä 0-1, ja se jo antoi osviittaa siitä, että kaudesta voi tulla vaikea. Seuraavassa matsissa Barca voitti kotonaan Real Betisin 5-2 ja pari kierrosta myöhemmin se voitti samoilla lätkälukemilla kotonaan myös Valencian. Vieraissa Barca on tällä kaudella saanut vain yhden pisteen, kun se pelasi 2-2 Osasunan kentällä.

Mestareiden liigassa Barcelona pelasi maalittoman tasapelin Dortmundissa.

Barcan pitäisi löytää pelitapa myös niihin otteluihin kun Messi ei ole mukana. Nyt Dembele pelannee Messin paikalla, jolloin kolmen kärki olisi Griezmann – Suarez – Dembele. Luulisi tuollaisenkin ryhmän saavan maalipaikkoja aikaiseksi.

Puolustuksesta Umtiti ja Alba ovat edelleen sivussa. Junior Firpo tullee taas puolustukseen.

Getafe on tasuriekspertti

Getafella on kuudesta matsista neljä tasapeliä, sitten on vielä yksi tappio ja yksi voitto. Voitto on 4-2 -lukemin kotikentällä Mallorcasta. Viimeksi Getafe pelasi 3-3 Valencian kentällä.

Viime kaudella Getade oli lähes loistava. Se lopetti La Ligan viidennellä sijalla, ja nelospaikkakin oli lähellä. Nyt pieni Getafe tasapainottelee La Ligan ja Eurooppa-liigan välillä, ja se voi jossain kohdassa käydä työlääksi. Getafe aloitti Eurooppa-liigan voitolla, kun se voitti Trabzonsporin 1-0.

Getafe on hyvä kotijoukkue. Se on tämän vuoden puolella hävinnyt kotikentällä kahdesti ja näistä ensimmäinen oli tammikuun alussa juuri Barcelonalle 1-2. Toinen tappio on maalikuulta, kun Leganes oli parempi 2-0.

Getafellakin on loukkaantumishuolia, kun ainakin Ndiaye, Manojlovic sekä Antunes ovat sivussa. Uusia loukkaantumisia ei kuitenkaan ole. Cucurella on Getafessa lainalla Barcelonasta, mutta sopimuksen mukaan hän saa silti pelata.

Getafen mahdollinen avaus: Soria; Damian, Dakonam, Cabrera, Nyom; Jason, Arambarri, Maksimovic, Cucurella; Molina, Mata

Barcelonan mahdollinen avaus: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Firpo; De Jong, Busquets, Arthur; Dembele, L Suarez, Griezmann

 

Barcelonan alkukauden vaisuus näkyy kertoimissa. Unibetilla ottelun lukemat ovat 4.40 – 3.40 – 1.82. Jos Barcalla olisi peli kunnossa ja Messi kentällä, niin tuskin sen voitosta enempää saisi kuin 1.50. Getafen kahdessa edellisessä ottelussa on tehty kummassakin kuusi maalia. Ei se aivan tyypillistä joukkueelle ole, mutta kertoo ainakin sen, että Getafekin pystyy maalintekokilpaan. Ja toki siihen pystyy Barcakin, on Messi mukana tai ei ole. Yli 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.91, ja se kelpaa kupongille.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä