La Liga: Real Madrid - Sevilla 18.1.2020, Real on tuore Espanjan Super cupin mestari

Real Madrid voitti juuri Espanjan Super cupin finaalissa Atletico Madridin. Loppuottelu oli maaliton. Ainakin Benzema ja Hazard ovat sivussa Realin joukkueesta.
Real Madrid - Sevilla
tammikuu 18,2020
17:00

Real Madrid on tuore Espanjan Super Cupin voittaja. Nyt mestarilla jatkuvat La Ligan ottelut Sevillaa vastaan. Espanjan ykkösliiga on tiukassa tilanteessa, kun Real on sarjakärjessa Barcelonan kanssa tasapistein. Atletico Madrid ja Sevilla on kärkikaksikosta viiden pisteen päässä.

Real voitti Espanjan Super cupin finaalissa paikallisvastus Atleticon, ja vaikka turnaus on kovin uusi, eikä se varmaan ole seuroille erityisen tärkeä, niin toki Realin piti pistää parastaan juuri Atleticoa vastaan.

Tiukoille finaali meni, voitto ratkesi vasta rankkarikisassa.

Real on ollut kotikentällään Santiago Bernabeulla varmassa kunnossa. Joukkue ei ole hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan tällä kaudella. Viimeisin ottelu ennen joulua ja Espanjan liigataukoa Santiago Bernabeulla oli Athletic Bilbaota vastaan ja se jäi maalittomaksi.

Historia on tässä otteluparissa Realin puolella. Sevilla ei ole voittanut liigamatsia Santiago Bernabeulla sitten joulukuun 2008, vaikka Sevillakin on jo vuosikausia ollut yksi Espanjan parhaista joukkueista.

Sevillalla UCL haarukassa

Viime kaudella Sevilla oli La Ligassa kuudes. Nyt menee paremmin, ensi kauden Mestareiden liigan paikka on Sevillalla omissa käsissä. Ei se toivottoman kaukana ole edes mestaruustaistosta. Viimeksi Sevilla on voittanut Espanjan mestaruuden keväällä 1946, ja se onkin seuran ainoa liigamestaruus.

Ottelussa on pienoinen jännite managereiden kesken. Sevillan manageri Julen Lopetegui oli Real Madridin managerina muutaman kuukauden syksypuolella 2018. Lopetegui teki Realin kanssa kovalla kohulla sopimuksen juuri Venäjän MM-kisojen alla, ja tästä syystä Lopetegui sai potkut maajoukkueesta. Hommat Realin kanssa menivät sen verran huonosti, että jo lokakuussa hän sai potkut. Sevillan hommissa Lopetegui on ollut viime vuoden kesäkuusta lähtien.

Real Madridin ja Sevillan kokoonpanot

Real on hyvässä kunnossa, mutta niin on Sevillakin. Real ei ole hävinnyt sitten lokakuun puolivälin, ja Sevillakin on hävinnyt viimeisistä 17 ottelustaan vain kaksi.

Realin joukkueesta Valverde on pelikiellossa ja Marco Asensio sekä Hazard loukkaantuneina sivussa. Benzema ja Jokic olivat keskiviikon harjoituksista sivussa, mutta ilmeisesti ainakin Jokic olisi pelikunnossa. Jopa Gareth Bale saattaisi olla mukana pelissä. Sergio Ramosilla on nilkkavaivaa, mutta hänkin saattaisi tervehtyä tähän otteluun.

Sevillan viisi liigamaalia tehnyt Ocampos on pelikiellossa. Javier Hernandez tuskin on mukana, hän on ilmeisesti siirtymässä pois Sevillasta.

Real Madridin mahdollinen avaus: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Jovic, Isco

Sevillan mahdollinen avaus: Vaclik; Navas, Carrico, Carlos, Kounde; Banega, Fernando, Jordan; Torres, Munir, Vazquez

Kertoimet ovat Unibetilla 1.60 – 4.40 – 5.30. Tämä lienee kohdallaan. Kupongille voisi laittaa alle 2,5 maalia Unibetin kertoimella 2.23. Real pelannee ilman Benzemaa ja Hazardia, siltä on paljon kärkipään ratkaisijoita sivussa.

Aseta vetosi