La Liga: Valencia - Barcelona 25.1.2020, La Ligan kärki on tiukkaakin tiukempi

Barcelona ja Real Madrid ovat La Ligan kärjessä tasapistein. Vierasreissut Valencian kaltaisiin paikkoihin ovat niitä pelejä, joissa mestaruus ratkaistaan.
Valencia - Barcelona
tammikuu 25,2020
17:00

Espanjan La Liga taitaa olla menossa kohti tiukkaa ja jännittävää kevättä. Tammikuun lopussa suurimmat suosikit, legendaarisen ”viholliset” Barcelona ja Real Madrid ovat tasapisteissä. Barca on nokan mitan edellä maalisuhteen ansiosta.

Barcan ja Real Madridin taisto ulottuu pitemmälle kuin vain futiskentälle. Espanjassa Katalonian itsenäisyyshaave on ollut viime vuosina suuri ja jännitteitä tuova tekijä, on ollut mielenosoituksia, väkivaltaa ja pidätyksiä. Katalonian ylpeys Barcelona ja pääkaupunki Madridin kuninkaallinen seura Real Madrid ovat kuin kahden osapuolet symbolit.

Valencia on sarjassa nyt seiskana, mutta sen kotikenttä on kyllä yksi sellainen paikka, jossa La Ligan ratkaisuja saatetaan pelata.

Valencian kausi on mennyt hienoisesti alavireessä. Kahtena viime kautena se on tullut sarjassa neloseksi, ja nyt joku muu kuin paikka ensi kauden Mestareiden liigaan on pettymys seuralle. Matkaa nelospaikan Atletico Madridiin on vain neljä pistettä, joten hyvä loppukiri nostaisi Valencian top neloseen.

Valencian ongelma on ollut epätasaisuus. Esimerkiksi viime ottelussa se hävisi vieraissa Mallorcalle 1-4, ja sitä ennen Valencia oli voittanut Eibarin 1-0. Valencian koko kauden pisin voittoputki La Ligassa on ollut kaksi ottelua, eikä se ole kärkipään joukkueelle paljon.

Viime keskiviikkona Valencia voitti Espanjan cupin puolella pikkuseura Logronesin vieraissa, mutta vain niukasti 1-0.

Kotikentällään Valencia on liigassa ollut varma, se ei ole omalla stadikalla hävinnyt La Ligassa sitten huhtikuun. Joulukuussa toinen kärkijoukkue Real Madrid pelasi Valencian kentällä 1-1.

Barcelona kyllä on pärjännyt Valenciassa. Valencia ei ole kotonaan voittanut Barcaa sitten helmikuun 2007.

Barcelonan ja Valencian kokoonpanot

Barcakin pelasi Copa del Rey -matsin keskiviikkona, ja se voitti vieraissa 2-1 party-saari Ibizan. Ilmeisesti kaikki pelaajat palasivat kotiin reissulta.

Barcan uusi manageri Quique Setien on ollut hommissa nyt noin viikon. Setienin ensimmäisessä ottelussa joukkue voitti Granadan Leo Messin maalilla. Barca ei tunnu tällä kaudella olevan sellainen joukkue, joka repii eron muihin. Eikä sitä kyllä ole Real Madridkaan, joten vierasreissut Valenciaan saattavat olla näitä ratkaisevia pelejä.

Valencia on pelissä ilman Picciniä, Guedesia ja Vallejoa loukkaantumisten vuoksi. Parejo on pelikiellossa.

Barcan puolelta Suarez ja Dembele ovat sairastuvan puolella. Messi ei pelannut Ibizassa, joten joukkueen ykkösmies on nyt tuoreilla jaloilla kentällä.

Valencian mahdollinen avaus: Domenech; Wass, Paulista, Diakhaby, Gaya; Cheryshev, Kondogbia, Coquelin, Soler; Rodrigo, Gameiro

Barcelonan mahdollinen avaus: Ter Stegen; Lenglet, Umtiti, Pique; Roberto, Busquets, De Jong, Rakitic, Alba; Griezmann, Messi

Barcan voittokerroin on vain noin 1.65, ja se on varmasti liian vähän. Unibetilla Valencia +0.5 saa kertoimeksi 2.33, ja se on varmasti hyvä veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä