Leicester - Brighton 26.2.2019, Leicesterin Puel sai potkut viime matsin jälkeen

Leicester hävisi viimeksi kotonaan Crystal Palacelle selvästi, ja sitten manageri Puel sai potkut. Sekä Leicester että vierailija Brighton ovat heikossa kunnossa.
Leicester - Brighton
Helmikuu 26,2019
21:45

Leicesterissä annettiin viime ottelun jälkeen potkut seuran managerille Claude Puelille. Kotitappio 1-4 Crystal Palacelle oli se viimeinen naula arkkuun. Palace -ottelu ennen Leicesterillä oli jo menossa seitsemän ottelun putki, jossa oli kuusi häviötä ja yksi tasapeli.

Leicesterin viimeinen voitto-ottelu on Uuden vuoden päivältä, jolloin se voitti vieraissa Valioliiga-ottelussa Evertonin 1-0. Seuraavassa pelissä se putosi FA Cupissa pikkuseura Newportille.

Leicesterin ohjelma on toki ollut kovanpuoleinen. Newport -katastrofin jälkeen se on hävinnyt muun muassa Tottenhamille, Manchester Unitedilla ja Wolverhamptonille. Liverpoolin Anfieldilta Leicester onnistui nyhtämään tasapelin 1-1. Tappiot Southamptonille ja Palacelle kotikentällä olivatpahoja epäonnistumisia, mutta muut häviöt olivat kyllä jossain määrin odotettujakin.

Managerin vaihto on seurajohdon vanha temppu herätellä joukkuetta. Pelaajia ei pysty vaihtamaan, mutta pomon potkut voi avata tulehtunutta tilannetta. Manchester United onnistui tässä hienosti aiemmin, kun koko joukkue oli aivan kipsissä. Huddersfieldkin vaihtoi alkuvuodesta manageria, mutta heille vaihdoksesta ei juurikaan ole ollut apua. Nyt uutisten mukaan Huddersfieldin erotettu manageri David Wagner olisi vahva ehdokas Leicesterin managerin hommaan. Ainakin väliaikaisesti Leicesteriä johtaa erotetun Claude Puelin kakkosmies Adam Sadler.

Brighton vielä FA Cupissa

Sadler varmasti tuo Leicesterin kokoonpanoon jotain muutoksia, mutta hankala sanoa, että minkälaisia. Ykköspyssyt on pakko joka tapauksessa laittaa kentälle, Vardy ja Maddison ainakin ovat kärkipäässä mukana.

Vierailija Brightonkin on heikossa kunnossa. Se on edelleen mukana FA Cupissa pudotettuaan viime kierroksella Derbyn. Viimeisistä viidestä Valioliigan ottelusta Brightonilla on sama saldo kuin Leicesterilläkin, eli 0-1-4.

Brighton on Suomen itsenäisyyspäivän jälkeen voittanut vain yhden Valioliigan ottelun, kun viime vuoden viimeisessä pelissä se kukisti kotonaan Evertonin 1-0. Liigan kymmenen ottelun kuntopuntarissa Brighton on Leicesteriäkin heikompi.

Brightonilla alkaa pikku hiljaa olla sellainen tilanne, että jos kurssi liigassa ei muutu, niin se on tiukasti mukana putoamiskamppailuissa. Nyt se on viidenneksi viimeisenä, matkaa putoamisrajan alle on vain kolme pistettä.

Leicester on vielä ainakin turvassa, se on viisi pistettä Brightonin yläpuolella.

Joukkueilla on muutamia poissaoloja. Leicesteristä ainakin Albrighton sekä Amartey ovat loukkaantuneina sivussa. Brightonilta puuttuvat Andone pelikiellon vuoksi sekä Balogun ja Steele loukkaantumisten takia.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.95 – 3.45 – 4.50. Kotijoukkueen kertoimet ovat olleet pienoisessa nousussa, mutta mitään erityistä syytä siihen ei tunnu olevan.

Leicesterin mahdollinen avauskokoonpano: Schmeichel – R. Pereira, J. Evans, Maguire, Fuchs – Ndidi, Tielemans – Maddison, Okazaki, D. Gray – Vardy

Brightonin mahdollinen avauskokoonpano: Ryan – Montoya, Duffy, Dunk, Bong – Bissouma, Propper, P. Gros – Knockaert, Murray, Locadia

 

Leicesterin hyökkäyksessä on potentiaalia, joskin koko ryhmä on viime otteluissa ollut vaisu. Brightonin vieraspeleissä on tehty maaleja, viimeisissä viidessä yhteensä 21 maalia. Otteluun voi laittaa vedoksi yli 2,5 maalia. Kerroin on hyvä, Unibetilla yli 2.23. Puelin potkut voisi saada Leicesterin hyökkäykseen terävyyttä.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä