Leicester - Fleetwood 16.1.2018, ensimmäinen osa jäi maalittomaksi

Fleetwood on Jamie Vardyn vanha seura, ja eiköhän Vardy halua tänään kentälle. Nopea maajoukkuekärki taitaa olla Fleetwoodille liikaa.

Englannissa pelataan FA Cupin uusintaotteluita. Pikkuinen Fleetwood pelasi kotonaan Valioliigan Leicesteriä vastaan maalittoman tasapelin, ja nyt ratkaisu haetaan King Power -stadionilta.

Fleetwood oli ensimmäisessä osassa hyvin mukana pelissä, vaikka League Onen joukkue on kaikinpuolin Valioliigan joukkuetta kevyempi ryhmä. Toinen osaottelu lähtee tyystin eri asetelmista kuin peli Fleetwoodin kentällä, nyt Leicester on suursuosikki. Vetomarkkinoilla Leicesterin voittokertoimet ovat alle 1.30 -tason.

Leicester on ottelussa hyvällä itseluottamuksella. Se piti Stamford Bridgellä viime viikonloppuna Chelsean maalittomassa tasapelissä, vaikka se pelasi liki puoli tuntia yhden miehen alivoimalla. Leicesterin puolustus on ollut rautaa viime otteluissa. Chelsea -peli oli sen kolmas nollapeli putkeen, kun vielä parin viikon takainen kotiottelu Huddersfieldiä vastaan päättyi Leicesterille 3-0.

Tuskin nousukahinoissa

Fleetwoodkin on pelannut viime kierroksilla mukavasti, tosin vastukset ovat tietenkin olleet aivan eri tasoa. Viime viikonloppuna se voitti League Onessa vieraissa Southendin 2-1, ja sitä ennen se oli voittanut vieraissa EFL Trophy -turnauksessa Buryn 3-2. Fleetwood ei ole pelannut erityisen hyvää kautta sarjassaan, eikä se ole hätyyttelemässä nousua Championshipiin. Se on nyt sarjassaan sijalla 11, ja matkaa karsintapelipaikkaan on seitsemän pistettä.

Fleetwood on ollut joulukuun puolen välin jälkeen erinomainen vierasjoukkue. Sillä on nyt viiden vierasvoiton putki. Leicesterilla taas on tukena kova FA Cup -saldo heikompia joukkueita vastaan. Se on voittanut 16 kertaa 18 ottelusta, kun FA Cupissa on kotikentällä ollut vastassa Valioliigan ulkopuolinen ryhmä.

Fleetwood sitten taas ei ole viimeaikaisesta vierasmenestyksestä huolimatta voittanut FA Cupissa vieraissa itseään ylemmällä sarjatasolla pelaavaa joukkuetta sitten vuoden 2011. Eipä pelissä oikein muita vaihtoehtoja ole näkyvillä kuin Leicesterin voitto ainakin liki 85 kertaa sadasta.

Vardy avaukseen?

Leicesterillä on varmasti vielä motivaatio kunnossa ottelussa. Se on Valioliigassa kahdeksantena, mutta UEFA:n turnauksiin vievä kuudes sija on jo 13 pisteen päässä. FA Cup -menestys on joukkueelle paras tilaisuus saada kaudesta jotain voitettuakin.

Ottelun asetelmia saattaa hämmentää se, että motivaatiotilanteesta huolimatta Leicesterin manageri Claude Puel saattaa tuoda kentälle paljon kakkosketjun miehiä. Fleetwood on sen verran köykäisempi vastus, että houkutus antaa avainmiesten huilata on varmasti suuri. Mutta kaipa Puel sentään Jamie Vardyn kentälle päästää.Vardy pelasi ennen nousuaan maineeseen yhden kauden Fleetwoodissa, jossa hän teki 36 ottelussa 31 maalia. Ensimmäisestä osaottelusta Vardy oli sivussa pikku kolhun vuoksi. Fleetwoodin manageri Uwe Rosler varmasti laittaa parhaimpansa avaukseen.

Unibetilla kertoimet ovat 1.30 – 5.25 – 11.50. Vetolapulla voisi laittaa Leicester -1.5 Unibetin lukemilla 1.91. Jos, ja kun, vierailijat ovat tappiolla, niin he joutuvat avaamaan peliä ja ottamaan riskiä. Silloin Vardyn kaltaiset pikakiitäjät ovat vaarallisimmillaan.

Leicesterin mahdollinen avaus: Jakupovic, Fuchs, Benalouane, Dragovic, Amartey, King, Albrighton, Iborra, Silva, Gray, Vardy

Fleetwoodin mahdollinen avaus: Neal, Coyle, Bolger, Pond, Bell, Glendon, Schwabl, Dempsey, Hiwula-Mayifuila, Cole, Hunter

Näin pelattiin ensimmäisessä osassa:

Unibetilla kertoimet ovat 1.30 – 5.25 – 11.50. Vetolapulla voisi laittaa Leicester -1.5 Unibetin lukemilla 1.91. Jos, ja kun, vierailijat ovat tappiolla, niin he joutuvat avaamaan peliä ja ottamaan riskiä. Silloin Vardyn kaltaiset pikakiitäjät ovat vaarallisimmillaan.

Aseta vetosi