Lentopallon EM-turnaus: Serbia - Slovenia 29.9.2019, Serbia suosikkina finaaliin

Serbia on selvä suosikki lentopallon EM-turnauksen finaaliin. Slovenia oli kova kotikentällään, mutta miten käy kun pelataan Pariisissa?
Serbia - Slovenia
Syyskuu 29,2019
18:30

Lentopallon EM-turnauksen loppuottelussa pelaa yllätyspari Slovenia ja Serbia.

Serbian voitto perjantaina Ranskasta oli kunnon viiden erän trilleri. Pariisin otteluhalli AccorHotels Arena oli luonnollisesti täynnä ja tunnelma kova. Serbia jäi ottelussa alussa alakynteen, kun Ranska löi heti ensimmäisessä erässä 3-0 -johdon ja vei samalla vauhdilla koko erän. Toisen vei Serbia samalla tavalla, ensin 4-0 -johtoon ja siitä erävoitto. Lopulta Serbia tarvitsi kuusi eräpalloa, mutta se riitti.

Kolmoserä oli tasainen. Kumpikin veti vuorotellen hyviä jaksoja, Serbian ykkösmies Kovacevic ja Ranska Ngapeth mittelivät, että kumpi on kentän kunkku. Serbian Aleksandar Atanasijevic pelasi hienon ottelun Ranskaa vastaan, ja kolmoserässä hän oli jo ratkaisija. Atanasijevicin kahdeksalla pisteellä Serbia vei erän. Neloserä meni taas Ranskalle, mutta viimeisessä ja ratkaisevassa erässä Atanasijevic hoiti taas homman. Hän paukutteli iskuilla kovat viisi pistettä sadan prosentin tehoilla ja otti vielä päälle yhden pisteen blokilla.

Kotihurmos kannatteli Sloveniaa

Slovenia pudotti omassa välierässään kotikentällään Ljubljanassa ennakkosuosikki, maailmanmestari Puolan 3-1. Slovenia jäi avauserässä nopeasti Puolan taakse, mutta kovalla kantilla se nousi erävoittoon. Puolalla oli erän alussa viiden pisteen johto, mutta loppupuolen ratkaisuissa Slovenia otti neljä pistetä putkeen ja vei erän.

Kakkoserä oli tässäkin ottelussa avauserän peilikuva. Slovenia johti suurimman osa erää, mutta Puola otti loppuvaiheissa kolme perättäistä pistettä.

Kolmoserässä Slovenia hoiti homman kapteeni Tine Urnautin johdolla. Urnaut teki kolmoserässä seitsemän pistettä. Neloseränkin Urnaut kävi ratkaisemassa, kun muuten tasaisesti mennyt erä ratkesi hänen iskuun ja ässään. Lopulta Urnaut teki ottelussa 18 pistettä

Loppuottelussa Slovenia joutuu luopumaan kotikenttäedusta. Ljubljanassa on ollut aikamoinen kannustus Slovenialla, ja nyt halli taitaa olla aika neutraali.

Serbia on parempi joukkue

Serbian kaksi viimeistä ottelua ovat päättyneet 3-2. Ranskan voittaminen oli kova temppu, mutta puolivälierässä Ukrainaa vastaan Serbia oli suursuosikki, mutta joutui tiukille. Ennen puolivälieriä Serbia oli hävinnyt turnauksessa vain yhde erän, kun alkulohkossa Espanja hävisi 1-3.

Slovenia hävisi alkulohkossa Venäjälle 0-3 ja Pohjois-Makedonialle 1-3. Turnauksen loppupuolella se on saanut päälle kovan vireen, mutta iso kysymysmerkki on siinä, että kuinka ote pitää, kun pitää matkustaa Pariisiin eikä kotiyleisö seuraa mukana.

Serbia on joukkueista parempi. Elokuun olympiakarsinnoissa se voitti Australian ja Kamerunin, mutta hävisi Italialle. Slovenia hävisi olympiakarsinnoissa Puolalle ja Ranskalle, mutta voitti Tunisia. Suurin piirtein näitä latuja EM-turnauskin on kokonaisuudessaan mennyt.

Slovenian mahdollinen avaus: Cebulj, Stern, Pajenk, Kozamernik, Vincic, Urnaut

Serbian mahdollinen avaus: Podrascanin, Petric, Atanasijevic, Jovovic, Kovacevic, Lisinac

 

Serbia on vetomarkkinoilla suosikki. Unibetilla sen voittokerroin on 1.50. Sen voi pelata, eiköhän Serbia voita kotikentältään pois joutuneen Slovenian ainakin seitsemän kertaa kymmenestä.

Aseta vetosi