Levante - Barcelona 10.1.2019, Barca on viime kaudet hallinnut Copa del Reytä

Levante on pelannut alkukauden odotuksia paremmin, se on nyt La Ligassa sijalla kymmenen. Barcelona jahtaa vielä triplamestaruutta.
Levante - Barcelona
tammikuu 10,2019
22:30

Espanjan tämän hetken selvä ykkösseura Barcelona pelaa Espanjan cupin, Copa del Reyn, kaksiosaisessa ottelussa ensin Levanten kotikentällä. Barca on Copa del Reayn hallitseva mestari.

Levante on Espanjan pääliigan pienempiä seuroja, ja sen ykköstavoite joka kausi on pelastaa La Ligan sarjapaikka. Tällä kaudella sillä on tässä suhteessa mennyt mukavasti, joukkue on nyt sarjataulukossa sijalla kymmenen. Viime kierrokset Levantella ovat menneet hieman huonommin, alla on neljän voitottoman ottelun putki. Kaiken kaikkiaan Levanten alkukausi on mennyt odotuksia paremmin, ei sitä juurikaan nostettu kauden alla rankkauksissa top kymppiin.

Barcelonan kanssa Levante on pelannut hurjia otteluita. Joulukuun puolivälissä joukkueet kohtasivat La Ligan ottelussa Levanten kotikentällä, ja sen Barca vei puhtaasti 5-0. Leo Messi teki ottelussa hattutempun. Viime kaudella toukokuussa Levante voitti kotonaan Barcan yhdeksän maalin ottelussa 5-4. Se teki tuolloin toisen jakson alun kymmenen minuutin aikana kolme maalia.

Levante ei juurikaan ole pärjännyt Espanjan cupissa, se ei ole päässyt neljännesfinaaleita pidemmälle sitten vuoden 1935. Eikä se varmaan nytkään onnistu, Barca on jo vierasottelussa suursuosikki. Vetomarkkina antaa avausotteluun Barcelonan kertoimeksi noin 1.50.

Edellisellä cup-kierroksella Levante pudotti pikkuseura Lugon. Viimeisessä ottelussaan La Ligan puolella se pelasi kotonaan Gironan kanssa 2-2 -tasurin.

Levantella ei ole uusia loukkaantumishuolia, sama jengi kuin viikonloppuna Gironaa vastaan on pelikunnossa. Sadiku, Doukoure ja Lopez ovat edelleen sivussa.

Barcelonalla on tässä vaiheessa mahdollisuudet ottaa tällä kaudella triplamestaruus. Sen johto La Ligassa on viisi pistettä ennen Atletico Madridia. Mestareiden liigassa sen ensimmäisen pudotuskierroksen vastus on ranskalainen Lyon. Copa del Reyssä Barca on suorastaan dominoinut viime kausina, sillä on nyt neljä cup-mestaruutta peräkkäin, ja se on pelannut seitsemässä kahdeksasta viime finaalista.

Neljässä viime loppuottelussa Barca on voittanut Athletic Bilbaon, Sevillan kahdesti ja Alaves. 2014 se hävisi loppuottelun Real Madridille.

Viime cup-kierroksella Barca hoiti rutiinivoiton pienestä Cultural Leonesan joukkueesta, loppulukemat olivat kahden ottelun jälkeen 5-1.

Alkuvuoden ensimmäisessä ottelussa viikonloppuna Getafea vastaan Barca oli hieman tiukilla. Vierasottelussa se voitti vain 2-1. Joka tapauksessa Barca on hyvässä kunnossa. Sen edellinen tappio on marraskuun alkupuolelta, jolloin Betis pääsi yllättämään Nou Campilla 4-3.

Barcan päävalmentaja Ernesto Valverde antanee tähän otteluun avauskokoonpanon paikkoja muutamalle vähemmän pelanneelle. Nuoret Oriol Busquets, Juan Miranda ja Chumi Brandariz saattaisivat olla aloituksessa, ja kokeneemmista Coutinho ainakin voisi olla mukana.

Levanten mahdollinen avaus:
Aitor; Coke, Cabaco, Rober, Luna; Mayoral, Prcic, Vukcevic, Simon; Boateng, Dwamena

Barcelonan mahdollinen avaus:
Cillessen; Semedo, Chumi, Murillo, Miranda; Oriol Busquets, Alena, Arthur; Malcom, L Suarez, Coutinho

 

 

1.50 Barcan voitosta on liian vähän. Levante +1.5 Unibetin kertoimella 1.60 on parempi betsi. Jos Valverde peluuttaa tänään paljonkin nuoria tai muita kakkosketjun miehiä, niin kertoimet varmasti heilahtavat heti kokoonpanojen julkistamisen jälkeen. Joulukuinen 0-5 -tulos ei tule toistumaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä