Liiga-ennakko 2019-20 - Kärpät

Kärpät iso ennakkosuosikki alkavaan Liiga-kauteen. Palaako Kanada-malja Ouluun keväällä 2020?

Kärpät – Liigan nimivahvin jengi

Lähes tulkoon koko Suomi on yhtä mieltä siitä että Oulun Kärpät tulee jyräämään Liigan runkosarjan voittoon ehdottomasti kovimmalla pelaajamateriaalillaan. Joukkueessa on niin paljon voittamisen kokemusta, että heikompaa hirvittää mutta samalla tämä voi kääntyä jopa joukkuetta vastaan. Kuinka nälkäisiä vanhat sotaratsut ovat ja riittääkö herrojen kuten Janne Pesosen, Jussi Jokisen, Lasse Kukkosen ja Mika Pyörälän jalka alati nuorentuvassa Liigassa?

Oman mielenkiintoisen mausteensa Kärppien peliin tuovat NHL:stä Suomeen palaavat Juho Lammikko sekä Jesse Puljujärvi. Loistaako Pulju pohjoisessa kuten muutama vuosi sitten? Mies voi hyvinkin paikata Ville Leskisen ja Aleksi Heponiemin poislähdöt omalla suorittamisellaan.

Mikä joukkue juhlii SM-Liigan voittoa?

Kärpät pelaajat

Kärpillä uusi tilanne – Maalivahtipeli kysymysmerkki?

Yksi Kärppien menestymisen avaimista on ollut vuosi toisensa jälkeen joukkueen hyvä maalivahtipeli. Kärppien maalinsuulla on nähty menestyksen vuosien aikana pelaajia kuten Tomi Karhunen, Jussi Rynnäs, Veini Vehviläinen ja Sami Aittokallio. Kärpät lähtevätkin tähän kauteen epätyypillisen kokemattomalla maalivahtitandemilla. Suurimman torjuntavastuun Kärppien maalinsuulla tulee todennäköisesti kantamaan slovakialainen Patrik Rybar. Isokokoinen ulkomaalaisvahti hakee Suomesta uutta nostetta urallaan kun 25 – vuotiaalle ei auennut aiemmin peliaikaa NHL:ssä Detroit Red Wingsin organisaatiossa. Rybarin aisaparina Kärpissä tulee toimimaan nuori mutta jo paljon menestystä niittänyt Justus Annunen. Niin ikään iso, 193cm pitkä, Annunen on täydentänyt palkintokaappiaan muun muassa U18-maailmanmestaruudella sekä A-nuorten suomenmestaruudella.

Kärpillä ei ole vuosikausiin siis ollut Liigatasolla näin kokematonta maalivahtiparia mutta päävalmentaja Mikko Manner luottaa molempiin herroin täysin rinnoin. Nähtäväksi jää ovatko Rybar ja Annunen luottamuksen arvoisia vai tehdäänkö Oulussa vielä kassarihankintoja kauden edetessä?

Kärpät hyökkäys rautaa – Miten pärjää puolustus

Kärppien hyökkäys on kova. Pesonen, Sailio, Pyörälä, Lammikko, Jokinen, Puljujärvi, Karvinen ja niin edelleen ja niin edelleen…

Kärpät voivat luottaa puolustuksessaan Lasse Kukkoseen, Shaun Heskaan sekä Mikko Niemelään. Näiden herrojen perässä on kuitenkin Atte Ohtamaan ja Jani Hakanpään kokoiset aukot täytettävänä. Saavatko nuoret Aleksi Mäkelä ja Taneli Ronkainen enemmän vastuuta vai ottavatko ulkomaalaiset täsmähankinnat ruotsalaispuolustaja Ludwig Byströmin sekä tšekkiläisen Jakub Krejčik isot roolit Kärppien peräpäässä? Kaiken kaikkiaan oululaisten puolustusta ei voi pitää yhtä rautaisena kuin mitä se oli viime kaudella mutta ainekset hyvään peliin on olemassa. Byström ja Krejčik ovat palaset jotka liikkuvat puolustuksen tasapainoa suuntaan tai toiseen.

Kärpät Twitter

Joko sinulla on Kärppien Twitter-tili seurannassa? Jos ei niin ota ihmeessä ja pysyt ajantasalla muun muassa uusista peliasu ja pelaaja julkistuksista.

Kärpät vedonlyöntikertoimet

Peliyhtiö NordicBet tarjoaa paljon mukavia vedonlyöntikertoimia alkavalle Liiga-kaudelle. Alla poimittuna muutama Kärppä-aiheinen vedonlyöntikohde kertoimineen. Joukkueen suomenmestaruudelle tarjolla oleva kerroin on kaikista pienien 3.00. Kerroin ei ole järkyttävän suuri mutta ei myöskään niin pieni, etteikö sitä viitsisi kokeilla sopivan kokoisella panoksella. Kärpät on voittanut vuosina 2014 – 2019 peräti viisi mitalia, joten oli melkoisen iso yllätys, jos joukkue jäisi tällä kaudella TOP 3:n ulkopuolelle. Ei olekaan siis mikään ihme, että NordicBetin tarjoama kerroin kolmen parhaan joukkoon sijoittumiselle on vain 1.50. Mitä tulee head to head vetoihin kauden lopullisen sijoituksen suhteen niin näissäkin kaikissa Kärpät vievät kilpakumppaneitaan.

  • Kärpät suomenmestaruus – Kerroin 3.00
  • Kärpät Liigan TOP 3:ssa – Kerroin 1.50
  • Kärpät Top 8:ssa säälipleijarien jälkeen – Kerroin 1.02
  • H2H – Kumpi sijoittuu paremmin – Kärpät, kerroin 1.40 – HIFK kerroin 2.70
  • H2H –   Kumpi sijoittuu paremmin – Kärpät kerroin 1.38 – Tappara, kerroin 2.80

Kärpät - Vähintään pronssia

Kärppien kanssa on tilaisuus ottaa niin sanotusti helpot pois ja betsata joukkue TOP 3 kastiin kertoimella 1.50. Palautus ei ole iso mutta aika lähellä sitä kuuluisaa "varmaa voittoa". Mestaruudelle tarjottava kerroin 3.00 on myös kovin houkutteleva. Mikä on sinun valinta?

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä