Liiga-ennakko 2019-20 - Tappara

Miten tänä vuonna käy seitsemän SM-mitalia putkeen voittaneelle Tapparalle? Lue ennakko ja katso vedonlyöntikertoimet Tapparan menestykselle!

Tappara – Liigan kestomenestyjä

Tampereen Tapparasta on tullut Oulun Kärppien tavoin 2000 – luvun suurista suomalaisista jääkiekko dynastioista. Kirvesrinnat pelasivat ennen viime kautta kuusi kertaa putkeen Liigan finaaleissa ja viime kauden päätteeksikin palkintokaappiin tuli täytettä pronssimitalien muodossa. Tappara-organisaatiossa on todella korkea vaatimustaso menestyksen suhteen ja jokainen pelaaja sekä valmentaja tietävät, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin taistella kultamitalista. Alkava Liiga-sesonki 2019/20 on viimeinen kausi, kun Jukka ”Tukka” Rautakorpi käskyttää porkkanapöksyjä ennen Jussi Tapolan paluuta penkin taakse. Vuoden 2003 Suomenmestaruuden jälkeen kuusi hopeaa ja yhden pronssin voittanut Rautakorpi haluaisi varmasti kruunata uransa mestaruusjuhlilla. Miten käy, pääseekö konkarivalmentaja mestaruussuihkuun?

Mikä joukkue juhlii SM-Liigan voittoa?

Tappara pelaajat

Kristian Kuusela johdattaa joukkoja

Jukka Peltolan saappaisiin hyppäsi viime kaudella Kristian Kuusela, joka jatkaa nyt itseoikeutetusti Tapparan kapteenina. 36-vuotias MM-kultaleijona edusti kirvesrintoja ensimmäisen kerran jo C-juniori-iässä kaudella 1996-97. Alkava kausi on Kuuselalle seitsemäs Tapparan Liigajoukkueessa. Varakapteeneina toimivat Juhani Jasu, Tuukka Mäntylä sekä Veli-Matti Vittasmäki, joten kapteeniston puolesta kokemusta löytyy rutkasti.

Tappara menetti runsaasti tulivoimaa hyökkäyksestä Jan-Mikael Järvisen, Matti Järvisen, Antti Erkinjuntin, Joona Luodon sekä Tomas Zaborskyn muodossa. Hyökkäyksen kovin tulokas on Charles Bertrand joka saapuu Sveitsin HC Fribourg-Gotternista Tampereelle. Viime kauden Saipan paras pistemies Tyler Morley allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Tapparan kanssa. Uransa piste-ennätyksen (17+27=44)viime kaudella Sportissa tehtaillut Olavi Vauhkonen siirtyy myös kirvesrintoihin, samoin kuten 23-vuotias Patrik Virta.  Tapparan hyökkäyksestä ei puutu tänäkään vuonna iskuvoimaa ja kuten tiedämme, niin Mikko ”Mikki” Leinonen täräyttää varmasti kovia hankintoja kauden kuluessa!

Yli satakiloinen Ben Blood jatkaa Tapparan puolustuksessa

Kovanaamana tunnettu Ben Blood on pehmennyt Tapparassa, mutta vain hyvällä tavalla. Ylilyönnit ovat vähentyneet ja vanha Blood on poissa, jonka vuoksi he ovatkin kirjoittaneet kolmen vuoden sopimuksen. Uutena Tapparan puolustukseen saapuu 27-vuotias Ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell HV71:stä. Jatkajissa riittää Bloodin tapaan puolustustaitoa, kun alle 20-vuotiaiden MM-välierissä maalannut Toni Utunen tunnetaan myös puolustuspään taidokkuudesta. Fiksusti pelaava Utunen saattaa pelata viimeisen kauden Suomessa ja hän nostaa tasoaan jatkuvasti. Tuukka Mäntylää, Valtteri Kemiläistä eikä Veli-Matti Vittasmäkeä ei tietenkään sovi unohtaa!

Puolustus koki kovia menetyksiä, kun Aleksi Elorinne sekä Otso Rantakari vaihtoi maisemia. Myös Elias Fälth sekä Juho Rautanen jatkaa pelejä toisissa maisemissa.

Mestiksen paras maalivahti

Tapparan maalivahtikaksikon muodostavat Michael  Garteig sekä Christian Heljanko. Heljanko on Tapparalaisille vanha tuttu, mutta Garteig siirtyi kirvesrintoihin ECHL:n Newfoundlandin joukkueesta vuoden sopimuksella.  Kanadalainen Michael Garteig sai ensi kertaa käskyn tositoimiin Saipaa vastaan pelatussa  Decens Cupin pronssiottelussa. Nähdyn perusteella Tapparalla ei pitäisi olla ongelmia maalivahtiosastolla.

https://twitter.com/Tapparaofficial/status/1160462392880500736

Tappara vedonlyöntikertoimet

Peliyhtiö NordicBet tarjoaa paljon mukavia vedonlyöntikertoimia alkavalle Liiga-kaudelle. Alla poimittuna muutama Tappara-aiheinen vedonlyöntikohde kertoimineen. Joukkueen suomenmestaruudelle tarjolla oleva kerroin on melkoisen mukavan kokoinen. Kerroin ei ole järkyttävän suuri mutta ei myöskään niin pieni, etteikö sitä viitsisi kokeilla sopivan kokoisella panoksella. Kuten todettua Tappara on myös sijoittunut peräti seitsemällä perättäisellä kaudella pudotuspelien jälkeen Liigan sijoille 1 – 3. Olisi suoranainen katastrofi, jos kirvesrinnat löytyisi kauden päätteeksi joltakin muilta sijoilta. Joten NordicBetin tarjoama reilu kahden kerroin, eli käytännössä panoksen tuplaus, Tapparan TOP 3 sijoitukselle on lähes tulkoon sitä kuuluisaa ilmaista rahaa.

  • Tappara suomenmestaruus – Kerroin 5.25
  • Tappara Liigan TOP 3:ssa – Kerroin 2.05
  • Tappara Top 8:ssa säälipleijarien jälkeen – Kerroin 1.07
  • H2H – Kumpi sijoittuu paremmin – HIFK, kerroin 1.80 – Tappara kerroin 1.92
  • H2H –   Kumpi sijoittuu paremmin – Tappara kerroin 1.15 – TPS, kerroin 4.70

Tappara - Jalometallia luvassa

Pronssi, hopea, kulta, kulta, hopea, hopea, hopea.. Huhhuh! Seitsemän kertaa peräkkäin kolmen parhaan joukossa. Sama tulee jatkumaan eli Tappara taistelee kärkisijoista tänäkin vuonna!

Aseta vetosi