Liiga-ennakko 2019-20 - HPK

VIime kauden mestari HPK lähtee juhlakauteen mielessään vain mestaruuden uusiminen. Miten hämeenlinnalaisten käy? Lue ennakko ja katso vedonlyöntikertoimet HPK:n menestykselle!

HPK Suomenmestari 2018/19

Hämeenlinnan pallokerho eli HPK voitti viime kauden päätteeksi lähes sensaatiomaisesti jääkiekon Suomenmestaruuden. Joukkue voitti Liigan finaaleissa Oulun Kärpät ja nosteli pudotuspelikevään päätteeksi Kanada-maljaa. Mitkä ovat ritaripaitojen mahdollisuudet kaudella 2019/20? Yllätysmomenttia ei ole enää tarjolla ja ehkä edellisen Liiga-kauden paras maalivahti, Emil Larmi, vaihtoi maisemaa Tapparan kautta Pohjois-Amerikkaan. Jääkö hämeenlinnalaisille luu käteen vai johdattaako keväällä Liiga-voiton perään maailmanmestaruuden napannut Antti Pennanen joukkueensa jälleen TOP3 sijoille asti?

Mikä joukkue juhlii SM-Liigan voittoa?

HPK pelaajat

Kuka korvaa Emil Larmin

HPK:n kokoonpano on kokenut paljon muutoksia viime kevään finaalien jälkeen. Joukkue menetti ykkösvahti Emil Larmin sekä kolme kovaa pistelinkoa, Robert Leinon, Otto Paajasen sekä Teemu Turusen. Menetyksistä ehdottomasti suurin on maalivahdin Larmin poistuminen, vaikka koko HPK:n yksi menestyksen avaimista oli koko viisikon tiivis puolustaminen. HPK hakee uutta ykkösmaalivahtia neljän miehen ruletilla. Ykkösmaalivahdiksi on tällä hetkellä kaavailtua Jyväskylästä saapunutta Joona Voutilaista. 22 – vuotias nuori mies saa kuitenkin kovan haasteen Antti Karjalaiselta sekä Rasmus Reijolalta jotka kumpikin hamuavat vastuuta. Neljäntenä pelaajana paletissa on Tuomas Aalto. HPK:n on mahdollisimman pian kauden alussa tehtävät päätös kahdesta pelaavasta maalivahdista, sillä jatkuva vaihtoruletti nakertaa jokaisen paikkaa kärkkyvän kassarin itseluottamusta.

Cody Kunyk HPK:n uusi tehohyökkääjä?

HPK on hommannut kesän aikana riveihinsä pari kovaa hyökkääjää, joiden odotetaan korvaavan lähtijät. Erityisesti SaiPa:sta hämeenlinnaan siirtyvältä kanadalaiselta Cody Kunykiltä odotetaan paljon. Kunyk nakutti viime kaudella SaiPa:n paidassa tehot 14 + 23 = 37. Jos mies pystyy samaan tai jopa parempaan ensimmäisellä kerho-kaudellaan niin hänen tekemisestään ei HPK:n menestys jää kiinni. Toinen mielenkiintoinen ja mahdollinen tekijämies HPK:n ensi kauden hyökkäyksessä on HIFK-kasvatti ja pitkäaikainen Sport-peluri Tommi Tikka. Vasta 24 – vuotias hyökkääjä iski viime kaudella yhden kauden piste-ennätyksensä 13 + 13 = 26 ja nyt hän hakee kehitysaskeleita eteenpäin HPK:ssa.

HPK:n puolustuksessa tutut naamat

HPK päästi viime kaudella runkosarjassa toiseksi vähiten maaleja heti Kärppien jälkeen. Jo moneen kertaan mainittu Emil Larmi oli tähän yksi syy mutta HPK:n puolustus oli myös kokonaisuudessaan rautainen. Seuran kannalta onkin loistava asia, että joukkueen runkopuolustajat Petteri Nikkilä ja Niklas Friman jatkavat ritaripaidoissa. Molemmat edeltä mainitut pelaajat ovat täysin maajoukkueainekset omaavia pakkeja. Leveyttä puolustukseen tuovat TPS:n ykköspakkiparissa viime kauden pelannut Elmeri Eronen sekä vanha konkari Arto Laatikainen.

HPK CHL

HPK on tällä kaudella myös mukana Champions Hockey Leaguessa eli CHL:ssä. Tässä hieno esittelyvideo seurasta:

HPK vedonlyöntikertoimet

Peliyhtiö NordicBet tarjoaa paljon mukavia vedonlyöntikertoimia alkavalle Liiga-kaudelle. Alla poimittuna muutama HPK:ta koskettava vedonlyöntikohde kertoimineen.

  • HPK:n suomenmestaruus – Kerroin 30.00
  • HPK Liigan TOP 3:ssa – Kerroin 6.00
  • HPK Top 8:ssa – selviytyy varsinaisiin pudotuspeleihin – Kerroin 1.85
  • H2H – Kumpi sijoittuu paremmin – Pelicans, kerroin 1.52 – HPK, kerroin 2.36
  • H2H –   Kumpi sijoittuu paremmin – Tappara kerroin 1.15 – HPK, kerroin 4.70

 

HPK heittämällä pudotuspeleihin

Alkava kausi on HPK:n 90-vuotis juhlakausi ja samalla päävalmentaja Antti Pennasen viimeinen kausi HPK:n peräsimessä. Kerholla on hyvät mahdollisuudet taistella jälleen tällä kaudella mestaruudesta hyvän pelitavan ja pelaajarungon ansioista. Mestaruuden veikkaaminen tuo tällä hetkellä hyvän kertoimen mutta me suosittelemme ottamaan helpot pois ja betsaamaan kerhon pääsemistä kahdeksan parhaan joukkoon ja varsinaisiin pudotuspeleihin. Kohteelle on tarjolla pelattava kerroin 1.85.

Aseta vetosi