Lauantai 21.4.2018 Kärpät - Tappara kolmannessa finaalissa!

Kärpät on kahden voiton päässä mestaruudesta. Hyppääkö Tappara vielä kyytiin vai menikö Kultajuna jo?

Kärpät – Tappara klo 17:00 lauantai 21.4.2018

Kärpät on ehkä hieman yllättäen 2-0 johdossa. Yllätys ei ole ollut se miten hyvä Kärpät on tiukan HIFK-sarjan jälkeen ollut vaan ehkä se, että miten vaisu Tappara on ollut. Torstain pelissä Kärpät tuli rinnalle ja ohi, eikös tämän pitänyt mennä toisin päin?

Fakta on se, että Tappara päästää liikaa maaleja siihen nähden mitä se itse tekee. Ja yleensä silloin hävitään pelejä. Jotain pitää kirvesrintojen keksiä lauantaiksi, muuten tämä sarja lipuu Kärpille. Paniikkinappulaa ei ole kuitenkaan vielä Tapparan riveissä painettu vaan usko omiin on luja. Olihan joukkue KalPaakin vastaan viime vuonna lukemin 2-0 tappiolla ja siitä vaan Tappara nousi mestariksi.

Tampereella oli torstaina vakavaa porukkaa – osa ainakin:

Kärppä-sarja on ollut etukäteisasetteluun verrattuna kummallinen. Toki kauteen lähdettiin siten, että Tappara oli ylivoimainen mestarisuosikki, leikkisästi puhuttiin jopa siitä että tuolla joukkueella ei voi hävitä peliäkään. No, totuus on ollut tietenkin toinen ja NHL-kuvioista tipahtaneet Henrik Haapala ja Sebastian Repo ovat olleet ainakin toistaiseksi finaalipeleissä aika näkymättömiä. Nyt vaaditaan jengin tähtipelaajilta herätystä. Sama koskee maalivahtipeliä, jos ottelusarjan lukemat ovat 2-0, on ne samat myös veskaripuolella.

Kärpät – Tappara vedonlyönti ja kertoimet

Kärpät on kotihallissaan suosikki ja sen vahvistavat pelin kertoimet. Saapa nähdä onko oululaisten lätkäpyhättö tällä kertaa täynnä, ensimmäiseen finaaliin jäi satoja lippuja myymättä. Oululaisilla on lauantaina tarjolla jo laittaa finaalin lukemat 3-0 tilanteeseen, Tapparaa vastaan sekään ei välttämättä vielä riitä. Kärpät tarvitsee kotiyleisön tuen tähänkin matsiin.

Tampereella jaettiin 5000 oranssia pyyhettä, mutta selvästi kaikki katsojat eivät sitä osanneet käyttää. Hyvähän siihen toki oli tuskanhiki pyyhkiä kun Kärpät lopulta pelin vei, mutta olisi se katsomo voinut oranssimpi olla jos kaikki katsojat joilla se pyyhe oli olisivat osanneet sitä oikein käyttää… mutta jos on kauhalla annettu, ei voi lusikalla… ja niin poispäin.

Mielenkiintoinen matsi on joka tapauksessa tulossa, tv-kanava JIM näyttää pelin suorana lähetyksenä. Liigan finaalit kaudella 2017-2018 otellaan seuraavasti:

 

Tiistai 17.4. Kärpät–Tappara klo 18.30 – 3-0

Torstai 19.4. Tappara–Kärpät klo 18.30 – 2-4

Lauantai 21.4. Kärpät–Tappara klo 17.00

Maanantai 23.4. Tappara–Kärpät klo 18.30

Tiistai 24.4. Kärpät–Tappara klo 18.30 (tarvittaessa)

Torstai 26.4. Tappara–Kärpät klo 18.30 (tarvittaessa)

Lauantai 28.4. Kärpät–Tappara klo 17.00 (tarvittaessa)

Toistuuko ensimmäisen finaalin lukemat?

Kärpät on ehkä hieman yllättäen 2-0 johdossa. Yllätys ei ole ollut se miten hyvä Kärpät on tiukan HIFK-sarjan jälkeen ollut vaan ehkä se, että miten vaisu Tappara on ollut.

Aseta vetosi