Perjantai 12.1. Pelicans - Ilves. Kumpi on vahvempi eläinkunnan edustaja?

Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä. Kumpi joukkueista ottaa perjantaina kipeää Liigan ainoassa päivän pelissä?

Perjantaina taitaa olla melkoinen tanssipäivä Lahdessa. Ilves taistelee vielä kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta samalla kun Pelikaanit yrittää lepatella karkuun. Toistaiseksi lahtelaisilla on pullat ja piirakat hyvin uunissa, mutta tuleen ei todellakaan saa jäädä makaamaan vaikka 11 pistettä onkin eroa pudotuspeleistä putoamiselle.

Pelicans on kertoimien mukaan ottelun suosikki, vaikka se hävisikin edellisen ottelun vieraissa Saipalle 4-2. Neljän pelin vieraskiertue meni kuitenkin kohtuullisesti ja kotiinpalu siivittänee perjantaipöhinöissä olevan lahtelaisyleisön edessä Pelikaanit voittoon. Vai siivittääkö? Tasapelin merkkivalo palaa tässä ottelussa melkoisen vahvasti, sillä Pelicansin viidestä viimeistä kolme on mennyt jatkoille, Ilveksen kahdeksasta viime pelistä peräti viisi on ratkottu vasta 60 minuutin jälkeen.

Pelicans-leirissä odotellaan varmasti jo tulevaa Tallinnan-leiriä. Kannattajille tuo on kyllä täydellinen kostean paikan leiri…

Tasapeliä ei Lahdessa ole nähty näiden joukkueiden välillä kolmeen vuoteen, sillä viimeisin on 9.1.2015. Olisikohan tässä kuitenkin potentiaalia siihen tasuriin, johan sen ihan tilastojen myötäkin pitäisi tulla? Ilves on ollut kuitenkin koko Liigan surkein vierailija, 3+2 voittoa ja 12+2 tappiota. Ei Pelicans ole kotona häikäissyt sekään, 7+2 voitot ja 5+4 tappiota. Vaaka kääntyy kyllä kotijengille.

Yli 20 pisteen tehomiehiä lapulle?

Pelicansissa tällä hetkellä näitä tehomiehiä on peräti kuusi kappaletta kun Iikka Kangasniemi 15+16, Jesse Saarinen 7+17, Miska Siikonen 11+10, Aleksi Rekonen 6+15, Libor Sulak 7+13 ja Mikko Kousa 7+13 ovat kaikki tuon rajapyykin puhkoneet.

Ilveksessä näitä miehiä on viisi, joten siinä mielessä puntit ovat koko lailla tasan. Teemu Rautiaine 14+18 on mainio laittaa maalintekijävetoon, pistevetoon Sami Sandell 9+21 tehoin, maalintekijävetoon voi heittää myös nimet Ville Meskanen 13+16, Eemeli Suomi 11+15 ja Tapio Laakso 12+9.

Ja jos leikitään taas ennustajaa niin lähdetään 2-2 ja 3-3 tasurista liikkeelle, Pelicansit voi tästä kyllä viedä voiton vaikkapa 3-1 tai 4-2. Turvallisia lukemia lapulle, tästä voi tulla melkoisen lämpöinen perjantai-ilta.

Vaikka Ilves on häntäpäässä niin videot menevät ihan heittämällä mitalikolmikkoon.

Ja jos leikitään taas ennustajaa niin lähdetään 2-2 ja 3-3 tasurista liikkeelle, Pelicansit voi tästä kyllä viedä voiton vaikkapa 3-1 tai 4-2. Turvallisia lukemia lapulle, tästä voi tulla melkoisen lämpöinen perjantai-ilta.

Aseta vetosi