Tiistai 13.3.2018 SaiPa - Pelicans, ensimmäinen pudotuspeli. Viekö SaiPa?

Liigan pudotuspelit alkavat, Lappeenrannassa vastakkain SaiPa ja Pelicans.

SaiPa – Pelicans klo 18:30 ti 13.3.2018

SaiPa hamuaa lisämenestystä Pelicansiin kustannuksella. Voitto Kaaneista pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tietäisi sitä että se pääsisi haastamaan TPS:ää toisella kierroksella. Pelicansien jatkon myötä homma keikahtaisi niin, että Pelikaanit kohtaisivat Kärpät ja Ässät – Lukko parin voittaja puolestaan TPS:n.

SaiPa lähtee ennakkosuosikkina tähän ottelusarjaan, jossa vaaditaan siis kaksi voittoa. Ensimmäiset ottelut pelataan tiistaina, seuraavat sitten torstaina ja jos ratkaisua ei ole syntynyt vielä silloinkaan, pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu sitten lauantaina.

Mielenkiintoista dataa:

Ensimmäiseen otteluun SaiPa lähtee isona suosikkina, otetaan nyt vaikka puntariksi sitten viimeaikaiset runkosarjan peliotteet. Pelicansilla käyrä on melkoisessa laskussa ja viimeisenä pudotuspeleihin selvinnyt joukkue on joutunut pelaamaan ”pudotuspelejä” jo pidemmän aikaa. Matseista riittää mukavasti jännitettävää ja vedonlyöntiä ja nyt kannattaakin viimeistään laittaa kaikki kuntoon omaa pudotuspelien vedonlyöntiä varten. Kohta painetaan neljän otteluparin voimin ja nämä kaksi otteluparia antaa hyvän maun siitä mitä kaikkea on luvassa.

Lehterän SaiPa vastaan Matikaisen Pelicans

Pelicansin ottaa kauden jälkeen haltuunsa entinen Tappara-pelaaja ja Jukurivalmentaja Ville Nieminen. Iso kysymys on se, että miten Pelicansin bensa riittää SaiPaa vastaan, runkosarjan loppu näytti Kaanien kannalta melko murheellisesti. Nyt on kuitenkin varmasti käyty siellä bensatankilla uudemman kerran ja pelataan näitä kaikkien pelaajien lempipelejä. Ratkaisuun asti mennään pelaamalla joka pelissä, nyt ei rankkareita ammuta.

Tero Lehterän SaiPa on pelannut ajoittain todella mainiosti, Petri Matikaisen Pelicans sen sijaan on melkein koko kauden ajan alisuorittanut. Joukkue kuitenkin selvitti tiensä pudotuspeleihin ja tämä on tainnut olla se minimisaavutus tällä pelaajistolla. Joukkueessa on varsin kokeneita pelaajia jotka tietävät taatusti miten pudotuspeleissä pelataan, samaa toki voi sanoa Saipasta.

Maalintekijävetoon voi heitellä hieman eri ratkaisijoita jopa kuin runkosarjassa, yleensä pudotuspeleissä tietyt pelaajat puhkeavat kukkaan ja alkavat ratkomaan pelejä. Kuka se mahtaa tässä pelissä olla?

Saadaanko tähän maaliryhmään lisää maaleja näistä peleistä?

Maalintekijävetoon voi heitellä hieman eri ratkaisijoita jopa kuin runkosarjassa, yleensä pudotuspeleissä tietyt pelaajat puhkeavat kukkaan ja alkavat ratkomaan pelejä. Kuka se mahtaa tässä pelissä olla? Saadaanko tähän maaliryhmään lisää maaleja näistä peleistä?

Aseta vetosi