Liiga: Tappara – HIFK tiistaina 12.3.2019 kello 18:30

Tampereella käydään jo taatusti tulikivenkatkuinen taisto pisteistä, juuri ennen pudotuspelien alkua. HIFK yrittää välttää säälipleijarit, Tappara haluaa pitää kiinni Liigan kakkospaikasta. Miten pisteet jaetaan?
Liiga: Tappara – HIFK
Maaliskuu 12,2019
18:30

Tappara – HIFK: Pudotuspelitunnelmaa jo runkosarjassa

Tampereen Hakametsässä pelataan tiistaina varsin mielenkiintoinen peli. Ilmassa on varmasti jo pudotuspelin tuoksua, kun molemmat joukkueet pyrkivät varmistamaan mahdollisimman hyvät pudotuspeliasetelmat. Tappara pyrkii varmistamaan liigan kakkospaikan ja kotiedun aina välieriin asti, HIFK:n tehtävänä olisi välttää säälipleijarit. Pistekin voisi olla kullan kallis, joten nähdäänkö tässä tasainen vääntö jatkoajalle saakka?

Näillä näytöillä ei kummankaan maalivahtipeli tule viemään kumpaakaan Liigan finaaleihin. Toki voidaan nähdä myös pudotuspelien ihme, mutta HIFK:n Atte Engren ja Tapparan Christian Heljanko saavat tehdä melkoisen parannuksen ihan perustekemiseen jos aikovat haastaa Tapparan Vehviläisen. Toki sillä puolustuksellakin on oma juttunsa tässä kohtaa, ei se aina maalivahdin syy ole jos kiekko löytyy repusta.

Veikkaus: Kertoimet tällä kertaa oikeassa – Tappara vie taiston?

Ottelun kertoimet lupailevat voittoa Tapparalle, mutta HIFK lähtee haastamaan ihan tosissaan. Ei Tampereen Hakametsä varmaan koskaan ole ollut HIFK:lle mikään unelmapaikka pelata ja tuskin se on sitä tässäkään pelissä. Mielenkiintoinen peli joka tapauksessa. Pisteitä molemmat tarvitsisivat, mutta on niitä ollut koko runkosarja aikaa hankkia, mallia olisi voitu ottaa vaikkapa Kärpistä joka on tehnyt jo uusia Liigaennätyksiä.

Tapparan akilleen kantapää on ollut kotona erikoistilannepelaaminen, toki kun siitä nyt oikein kirjallisesti huomioidaan niin eiköhän Tappara pidä 100% alivoiman ja ylivoimaa melkein samalla tasolla. Fakta on kuitenkin se, että tähän mennessä erikoistilanteet ovat takunneet kotikaukalossa, siitä merkkinä alivoiman ja ylivoiman tilastojen löytyminen liigan pohjallta. HIFK sen sijaan on onnistunut paljon paremmin erikoistilanteissa, miten tuo näkyy tässä pelissä?

Molemmilta löytyy mainiosti tulivoimaa pistepörssissä ja Kristian Kuusela jahtaa vielä jopa koko Liigan pistepörssin voittoa. Pistevetoon mainio laitto, eiköhän herra pelaa kaikki mahdolliset ylivoimat ja muut tilanteet joista voisi olla pisteitä tiedossa. Zaborsky ja Ojamäki kotijengiltä lapulle myös. HIFK:lta Erik Thorell, Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen ovat olleet hyvässä iskussa – tulisiko tässä pelissä dominointia?

Liigan laadukas tulospalvelu tarjoaa myös sarjatilanteen, eikun hetkinen?

Jääkö pinnat Tampereelle vai saako HIFK evääksi edes jämäpinnan?

Niin, tässä ottelussa nyt voi käydä ihan miten vaan. HIFK himoitsee pisteitä varmasti yhtä paljon kuin Tappara ja pudotuspelejä ajatellen sen pelin pitäisi olla viimeistään nyt kunnossa. Kumpi näistä joukkueista etenee pidemmälle pudotuspeleissä? Kohtaavatko joukkueet jopa pleijareissa jollain kierroksella?

Aseta vetosi