Liverpool - Bournemouth 14.4.2018, ovatko Poolin jalat maassa City -voiton jälkeen?

Liverpool oli mainio Mestareiden liigan otteluissa Manchester Cityä vastaan. Sillä on joskus ollut tapana epäonnistua heikompiaan vastaan.

Liverpool on ollut kevätkauden kuuma joukkue. Se pelasi itsensä komeasti Mestareiden liigan välieriin AS Romaa vastaan.Valioliigassa se on kolmantena, ja top neljä -sijoitus on aikalailla varma. Pool on hyvässä vauhdissa kohti suurseurojen kastia, kunhan joukkue vain saisi kesällä pidettyä kiinni manageri Jurgen Kloppista ja tähtipelaaja Mo Salahista.

Viikonlopun liigakierroksella Liverpool pelaa kotonaan keskikastin Bournemouthia vastaan. Bournemouthia ei putoamispeikko juurikaan hätistele. Se on sijalla 11 kymmenen pistettä putoamisrajan alapuolella olevaa Southamptonia edellä. Bournemouth on kahden voiton päässä sarjapaikan varmistamisesta.

UCL -pokaalin perässä

Liverpoolin leirissä ollaan varmaan vielä jonkin verran euforisissa tunnelmissa Manchester Cityn pudottamisen jälkeen. Manageri Kloppin homma on saada pelaajat takaisin hommiin. Muutama voitto vielä, niin Pool on varmistanut ensi kauden Mestareiden liigan paikan. Tosin se kyllä voi varmistaa se voittamalla Mestareiden liigan tällä kaudella.

Liverpool saattaa tehdä aikalailla pelaajavaihtoja Bournemouth -otteluun. Tässä vaiheessa kautta avainpelaajia on jo pakko lepuuttaa. Roma -välierään on aikaa kymmenen päivää, palautua kyllä ehtii, mutta pienikin loukkaantuminen tässä vaiheessa olisi paha sauma. Ei olisi ollenkaan ihme, jos supermies Mo Salah olisi Bournemouth -ottelun alkaessa vaihtopenkin puolella. Salahilla on ollut hieman loukkaantumisvaivaa viime aikoina, ja hänen pelaamisensa on varmaan paljolti kiinni siitä, että ärsyyntyikö ensimmäisessä City -ottelussa tullut nivusvamma vai ei. Ilman Salahiakin Liverpoolin hyökkäysvoima on joka tapauksessa Bournemouthin puolustukselle ylivoimainen.

Klopp tehnee vaihtoja

Keskikentälle ja puolustukseen Klopp tekee varmasti muutoksia. Jordan Henderson palaa kentille pelikiellon jälkeen, ja hän lienee avauksessa. Nathaniel Clyne on tervehtynyt, ja hän varmasti tulee laitapakin tontille antamaan huilia City -otteluissa huimasti töitä tehneelle Trent Alexander-Arnoldille. Poolin nuoret Ben Woodburn ja Curtis Jones saattavat myös saada peliaikaa.

Eddie Howen manageroima Bournemouth pelasti itselleen pisteen viime kierroksen kotiottelussa Crystal Palacea vastaan, kun Joshua King tasoitti 2-2:en pelin toiseksi viimeisellä minuutilla. Bournemouth on voittanut vain yhden viimeisistä seitsemästä. Joukkue ei ole pärjännyt liigan parhaiden kotikentällä. Se on voittanut vain kahdesti 17 ottelusta, kun vastassa on ollut Valioliigan top kuutosen joukkue.

Hieman vähemmän osumia

Liverpoolin ja Bournemouthin otteluissa on viime aikoina tehty hurjasti maaleja. Viimeisissä viidessä joukkueet ovat osuneet yhteensä 19 kertaa. Joulukuussa Bournemouthin kotikentällä Liverpool voitti 4-0.

Vetoväki on sitä mieltä, että nytkin joukkueet tekevät runsaanlaisesti osumia. Tähän voisi laittaa vastaan. Liverpoolilla on varmasti City -pelien jälkeen vielä fokus hakusessa. Ensimmäisen City -ottelun jälkeen se pelasi maalittoman Evertonia vastaan. Pieni notkahdus tehokkuudessa voisi olla tulossa myös Bournemouthia vastaan. Alle 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.82, ja tämä kelpaa mainiosti vetokupongille.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Karius; Clyne, Lovren, van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Milner, Henderson; Salah, Mane, Firmino

Bournemouthin mahdollinen avaus: Begovic; Frances, S. Cook, Ake, Daniels; Ibe, L. Cook, Gosling, Pugh; King, Defoe

Alle 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.82, ja tämä kelpaa mainiosti vetokupongille.

Aseta vetosi