Liverpool - Everton 10.12.2017, Merseysiden derby

Liverpoolin valtaisa hyökkäysvoima vastaan Evertonin hutera joukkue. Vai yllättääkö sinipaitainen joukkue uuden managerinsa Big-Samin johdolla?

Tänään pelataan Valioliigassa Manchesterin paikallisottelun lisäksi myös Merseysiden paikallisottelu, kun Liverpool isännöi Evertonia.

Everton palkkasi hiljattain potkut saaneet Ronald Koemanin seuraajaksi Valioliigan veteraanin Big-Sam Allardycen. Big-Samin joukkueet ovat harvemmin täysin romahtaneet, joten Evertonin leirissä varmaan odotetaan, että tänään Anfieldilla pelataan tasainen ottelu.

Allardyce on jo oikeastaan hoidellut Evertonille kolme voittoa komealla maalisuhteella 9-0. Ensin Everton voitti Allardycen palkkaamisen jälkeen West Hamin Goodison Parkilla 4-0.Tässä ottelussa Allardyce oli vielä katsomon puolella, ja väliaikainen manageri Unsworth istui vaihtoaitiossa. Seuraavassa ottelussa Iso-Sam oli jo itse kentän reunalla, ja Everton voitti Huddersfieldin 2-0.

Big-Samin kauden kovin paikka

Viikolla Everton voitti muuten pilalle menneessä Eurooppa-liigassa vieraissa Kyproksen Apollonin 3-0. Tässäkään ottelussa Allardyce ei ollut mukana, hän jätti koko reissun väliin ja jäi Englantiin. Allardycen henki näköjään riittää pelin paranemiseen, miehen itse ei tarvitse olla antamassa ohjeita.

Ottelun Anfieldilla on ensimmäinen varsinainen testi Allardycelle siitä kuinka hän onnistuu kääntämään surkeasti pelanneen Evertonin kurssin. Vielä Big-Sam ei ole saanut mitään varsinaista muutosta aikaiseksi Evertonissa, mutta ensi vuoden puolella hänen käden jälkensä joukkuessa jo varmasti näkyy. Tänään Everton on ottelussa vielä Koemanin joukkue, josta Allardyce yrittää saada irti kaiken mahdollisen.

Ottelun alkuasetelma taitaa olla poikkeuksellinen. Tuskin kovinkaan montaa kertaa on pelattu Merseysiden paikallisottelu, jossa Evertonilla on 11.00 -voittokerroin. Liverpool on viime aikoina pelannut jalkapalloa jääkiekkolukemilla, ja ollut vielä ylivoimainen. Spartak Moskova sai Mestareiden liigan ottelussa Anfieldilla kyytiä 0-7, Brighton Valioliigassa omalla kentällään 1-5 ja Stoke omalla stadionillaan 0-3.

Poissaolot Evertonin vaivana

Poolin puolustus on alkukaudella ollut epävarma, ihan kuin manageri Jurgen Klopp olisi nyt antanut loistavalle hyökkäyspäälleen ohjeeksi tehdä sen verran enemmän maaleja, että peräpään ongelmat eivät haittaa. Saattaa hyvin olla, että Klopp ostaa tammikuussa puolustukseensa vahvistuksen. Ilman parempaa puolustusta Liverpool tuskin voittaa mitään merkittävää. Taannoinen Mestareiden liigan ottelu Sevillasta on tästä hyvä esimerkki. Pool menetti 3-0 -johdon toisella jaksolla, ja joutui tyytymään tasapeliin. Hyvälle joukkueelle ei näin käy.

Poissaolot koskevat Evertoniin kovemmin kuin Liverpooliin. Pool joutuu peliin ilman Clynea, Matipia ja Morenoa, ja velä todennäköisimmin Bogdan, Grujic ja Lallana ovat sairastuvan puolella. Lallanan paluu tulee sitten joskus olemaan Liverpoolille hyvä plussa, mutta ei hän vielä ole missään tapauksessa lähelläkään ratkaisukuntoa. Evertonin joukkueesta sivussa ovat ainakin Baines, Barkley, Bolasie, Coleman, Mori ja Stekelenburg – pitkä ja hankala lista.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.30 – 6.00 -11.20, eikä noissa lukemissa oikein mikään innosta peliin. Ottelusta odotetaan maalirikasta Liverpoolin kovan nykykunnon vuoksi, mutta kyllä tähän silti voi hyvin laittaa alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.55. Sen Big-Sam ainakin tekee, että joukkue puolustaa tiiviisti ja ilman mitään riskejä.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet – Alexander-Arnold, Emre Can, Lovren, Milner – Wijnaldum, Henderson, Coutinho – Salah, Firmino, Mane

Evertoni mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Keane, Williams, Martina – Gueye – Lennon, Davies, Rooney, Sigurdsson – Calvert-Lewin

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.30 – 6.00 -11.20, eikä noissa lukemissa oikein mikään innosta peliin. Ottelusta odotetaan maalirikasta Liverpoolin kovan nykykunnon vuoksi, mutta kyllä tähän silti voi hyvin laittaa alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.55. Sen Big-Sam ainakin tekee, että joukkue puolustaa tiiviisti ja ilman mitään riskejä.

Aseta vetosi