Liverpool - Huddersfield 26.4.2019, Poolin pakkovoitto, onneksi vastassa Huddersfield

Liverpool on pisteen Manchester Cityä perässä. Kolme ottelua jäljellä, pakko voittaa kaikki loput. Huddersfield on kaikkien aikojen kehnoin Valioliiga-joukkue.
Liverpool - Huddersfield
huhtikuu 26,2019
22:00

Valioliigan mestaruustaisto nytkähti ison askeleen Manchester Citylle, kun tämä keskiviikko-iltana meni voittamaan Manchester Unitedin Old Traffordilla. City on nyt pisteen Liverpoolia edellä, ja otteluita on jäljellä kolme. Harvoin on Valioliigassa näin tiukkaa mestaruustaistoa, kummankin joukkueen on pakko voittaa loput matsit.

Liverpoolilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa painetta Citylle ja toivoa, että tämä jotenkin vielä kompastuu. Jos Pool nyt voittaa Huddersfieldin, niin se nousee ainakin hetkeksi liigaykköseksi. Cityn ottelu on vasta sunnuntaina Burnleytä vastaan.

Tämän kauden Valioliiga on kärkikaksikon osalta erityisen kovatasoinen. Ei Liverpool juurikaan paremmin olisi voinut tällä kaudella pelata, silti se on jäänyt takaa-ajajaksi. Pool on jo tehnyt oman Valioliigan piste-ennätyksensä, ja jos se nyt voittaa, niin 90 pisteen kova raja ylittyy. Vain kerran se on ottanut enemmän pisteitä – jos takavuosien kaksi-pistettä-voitosta -systeemi päivitetään nykyiseen – ja se oli kauden 1978-79 legendaarisen ylivoimainen Liverpool. Liverpool on voittanut mestaruuden 17 kertaa ottamalla vähemmän pisteitä kuin tällä kaudella.

Liverpool on hävinnyt tällä kaudella vain kerran, ja se oli tammikuussa Manchester Cityn vieraana. Muutama tasapeli on tullut liikaa, että Pool pääsisi nostelemaan pokaalia toukokuussa.

Keskiviikkona Barca

Liverpool on vielä komeasti mukana Mestareiden liigassa. Ensi viikon keskiviikkona Pool pelaa välierän ensimmäisen osan Barcelonaa vastaan Nou Campilla. Manageri Kloppin pitää tasapainotella, että Huddersfield menee varmasti nurin ja Barcaa vastaan sillä on mahdollisimman kova avaus mahdollisimman hyvässä kunnossa. Melkein voi olla niin, että nyt Poolin paras mahdollisuus pokaaliin on lopulta kuitenkin Mestareiden liiga.

Fabinho sai viime ottelussa Cardiffia vastaan päävamman, ja hän lienee sivussa. Klopp saattaa antaa huilivuoron joillekin avainpelaajille, mutta se jää nähtäväksi. Milner, Shaqiri ja Origi saattavat olla mukana, jos rotaatio kunnolla pyörähtää.

Huddersfield on umpikehno ryhmä, eikä sen peli vapautunut yhtään senkään jälkeen, kun sarjasta putoaminen varmistui. Sillä on alla seitsemän häviön putki. Viime viikolla neniin tuli kotikentällä Watfordille 1-2. Huddsille on parempi mennä hissukseen alasarjoihin, unohtaa tämä kausi ja yrittää nousta uudelleen. Tätä menoa Hudderfieldistä on tulossa kaikkien aikojen huonoin Valioliigan joukkue. Tällä hetkellä sillä on kolme voittoa ja 14 pistettä.

Kesken kauden Huddersfield vaihtoi manageriksi Jan Siewertin David Wagnerin tilalle, mutta tämä ei auttanut yhtään. Siewert on hävinnyt joukkueen kanssa 11 kertaa 12 ottelusta.

Huddersfieldin suurin ongelma on maalinteko. Se on tehnyt 35 ottelussa vain 20 kassia. Tapaninpäivän jälkeen se on pelannut yhdeksän vierasmatsia ja osunut maalin vain yhdessä.

Jos Huddersfield nyt voittais Liverpoolin Anfieldilla, niin se olisi varmasti kauden kovin yllätys. Tämä tietenkin näkyy kertoimissa. Liverpoolin voitosta saa noin 1.06 kertoimen ja Huddersfieldin voitosta kertoimen 41.00.

Liverpoolin mahdollinen avaus:
Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Milner, Wijnaldum, Keita; Origi, Firmino, Shaqiri

Huddersfieldin mahdollinen avaus:
Lossl; Smith, Schindler, Kongolo, Durm; Kachunga, Bacuna, Pritchard, Lowe; Mooy; Grant

 

Paras betsikohde lienee totals -puolella. Jos Liverpool kierrättää kärkipään pelaajiaan, niin ei se välttämättä tästä mitään maalijuhlaa tee. Varma voitto, ei ongelmia, ei loukkaantumisia ja keskiviikkona Barcelonaa hyvässä kunnossa, se lienee Kloppin suunnitelma seuraaville päiville. Alle 4,5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.64, ja se kelpaa pikkupeliksi.

Aseta vetosi