Valioliiga: Liverpool – Manchester United klo 18:00 su 16.12.2018

Liverpoolilla olisi nyt iso paikka kasvattaa eroa Manchester Unitediin, mutta historian kirjat eivät kauheasti tue kotivoittoa. Edellisestä Pool-voitosta on aikaa, joten päättyykö tämäkin tasuriin tai Manun voittoon? Me luotamme Liverpooliin tässä pelissä!
Valioliiga: Liverpool – Manchester United
Joulukuu 16,2018
18:00

Valioliiga: Liverpool – Manchester United sunnuntain herkkupalana!

Mainion Valioliigakierroksen päättää muhkea Liverpool – Manchester United ottelu. Joulukuu on kummallekin joukkueelle melkoista otteluruuhkaa ja tässä ne treenit nyt punnitaan. Unitedin pelit ovat kauden aikana menneet odotusten vastaisesti, se on selvä, mutta Liverpool porskuttaa Valioliigan kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena.

Peruskertoimet otteluun ovat Unibetillä 1.56 – 4.20 – 6.20, mutta nähdäksemme Unitedilla on tätä paremmat mahdollisuudet voittoon tai tasapeliin. Liverpoolin saldo Unitedia vastaan viime aikoina nimenomaan kotikentällä on ollut aika kehnoa, neljästä pelistä sillä ei ole pisteitä kuin kaksi. Nämä ovat tulleet kahdesta 0-0 tasapelistä, sitä ennen Manchester United kävi hakemassa pinnat 0-1 ja 1-2. Liverpool on siis voittanut kotikentällään Man Unitedin viimeksi 1.9.2013, kyllähän tuo jonkunlaisen eläinkunnan riippujan tuo harteille?

Vielä kun lisätään sen verran vettä myllyyn että Liverpool on voittanut Manchester Unitedin viimeksi 16.3. 2014 vieraissa, niin tämä ottelu ei olekaan niin taputeltu kuin lukemat antavat kertoimien osalta olettaa.  Sen jälkeen Liverpool on hävinnyt viisi kertaa ja kolme kertaa on pelattu tasan.

Liverpool – Manchester United oletetut kokoonpanot

Kummallakin joukkueella oli tiukat ottelut Mestarien liigaa viikolla, Liverpool selvitti mainiosti Napolin ja jatkopaikan, Manchester Unitedin jatkopaikka oli varmistunut jo ennen retkeä Valencian vieraaksi. Joukkueet pelasivat näillä kokoonpanoilla viime viikonloppuna, olisiko tässä jotain vinkkiä tähän iltamaan? Parhaat varmasti pelaavat, mutta mitkä ovat valmentajien aatteet?

Liverpool 4-4-2

Alisson – Robertson, Dijk, Matip, Milner – Keita, Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri – Firmino, Salah

Manchester United 4-2-3-1

De Gea – Young, Jones, Smalling, Dalot – Matic, Herrera – Rashford, Lingard, Mata – Lukaku

Vaikka kertoimet ovat pitkävedossa selvästi Liverpoolin voitolle, se joutuu tekemään ison työn kaataakseen Unitedin. Jürgen Klopp on vielä ilman Liverpool-mestaruuksia mutta tässä olisi hieno sulka hattuun.

Miten Manun puolustus handlaa Salahin temput?

Laita vedot kehiin!

Liverpool on suuri suosikki...

... mutta edellisestä Manchester Unitedin kaadosta on jo tovi aikaa. Onko tämä aikainen joululahja sarjajohtajalta faneille? Nytkö se United vihdoin kaatuu?

Aseta vetosi