Liverpool - Southampton 17.11.2017, Southamptonin bussi kentällä

Liverpool hävisi vajaa kuukausi sitten Tottenhamille selvästi, sittemmin peli on sujunut. Sotonilla taas ei ole oikein sujunut koko kautena.

Liverpool hävisi Wembleyllä Tottenhamille 1-4 lokakuun puolen välin jälkeen, mutta sen jälkeen Pool on ollut hyvä. Seuraavassa ottelussa nolon Lontoon reissun jälkeen se voitti kotonaan Huddersfieldin 3-0, perään samoin lukemin Mestareiden liigassa Mariborin ja sitten viimeksi ennen maaottelutaukoa vieraissa West Hamin 4-1. Liverpool on nyt sarjataulukossa viidentenä, ja se ei varmasti tyydytä joukkuetta ja manageri Jurgen Kloppia.Valioliiga on tällä kaudella kovatasoinen, kärkijoukkueet pelaavat hyvin eikä pahoja floppeja ole nähty.

Liverpoolin valmistautuminen tähän viikonloppuun on ollut hieman rikkonainen. Manageri Klopp vietti viikolla yhden yön sairaalassa jonkinlaisen terveysongelman vuoksi ja kovakuntoinen Sadio Mane loukkasi takareittään Senegalin maajoukkueen matkassa. Manen pelaaminen tänä viikonloppuna on hyvin epävarmaa. Muuten Poolin sairastuvalla alkaa tilanne olemaan parantumaan päin. Jopa Adam Lallana on piakkoin pelikunnossa, hän saattaa olla peliasussa jo tänä viikonloppuna.

Liverpoolilla alikerroin

Vetomarkkina on tehnyt Poolista Southamptonia vastaan suursuosikin, Poolin voittokertoimet ovat alle 1.40 -tason. Liverpool on sen verran epävarma joukkue, että sitä ei voi missään nimessä vetokupongille rastittaa. Southampton on vielä senkaltainen joukkue, jotka ovat aiemmin tehneet Liverpoolin pelaamisen tukalaksi. Soton yrittää puolustaa tiukasti ja tappaa koko pelin. Se ei missään nimessä lähde Liverpoolia vastaan Anfieldilla avoimeen peliin ja maalintekokilpailuun, siinä sillä ei olisi mahdollisuuksia. Liverpoolin kärkipään nopeat ja taitavat, Coutinho, Firmino, Salah ja Mane, ovat kyllä paha pala jokaiselle joukkueelle.

Southamptonin joukkue sopii hyvin pelin rikkomiseen. Keskikentän Oriel Romelu ja mainio Mario Lemina tekevät hyvin tuhoa, tosin Lemina on nyt ollut muutaman ottelun sivussa nilkkavaivan vuoksi. Jos Lemina on nytkin sairastuvan puolella, niin hänen korvaajansa Sofiane Boufal ei ole aivan yhtä tehokas rakkikoira kentän keskellä.

Van Dijk vielä vieraana Anfieldilla

Southamptonin hollantilainen toppari Virgil van Dijk oli kesällä jo melko lähellä siirtoa Liverpooliin, ja ilmeisesti Pool yrittää van Dijkin ostoa heti kun siihen on uusi mahdollisuus. Liverpoolin puolustus on sen verran heikko kohta joukkuelle, ja se varsinainen este, miksi Pool ei nykyisellään voita mestaruuksia, että maailmanluokan toppari on joukkueelle iso vahvistus. Mielenkiintoista nähdä kuinka arvostettu van Dijk pärjää liukkaiden Poolin kärkimiesten kanssa.

Southampton pelaa alavireistä kautta. Se on sarjataulukossa nyt sijalla 13. Maaleja Soton on tehnyt vain yhdeksän, joten sen ongelma on selvästi kärkipäässä. Viime kierroksella Southampton hävisi kotonaan Burnleylle 0-1, ja sitä ennen se oli pelannut tasan 1-1 Brightonin kentällä.

Markkina odottaa maaleja

Southamptonilla on edessä kova ohjelma. Seuraavassa kymmenessä ottelussaan se kohtaa viidesti Valioliigan top kuutosessa olevan joukkueen. Saattaa tulla neniin, ja manageri Pellegrino joutu selittelemään johtokunnalle, että missä mennään.

Liverpoolia vastaan Southampton on pärjännyt hyvin viime vuosina. Edellisen kerran Soton hävisi liigaottelun Poolille keväällä 2015. Viime kaudella tämä sama ottelu oli maaliton.

Paras veto otteluun löytyy totals -puolelta. Vetomarkkina uskoo, että nyt tehdään paljon maaleja.Tästä voi olla eri mieltä. Southampton tuo bussinsa kentälle asti. Alle 3 maalia saa Unibetilta hyvän kertoimen 1.74. Tasan kolmella osumalla panoksen saa takaisin.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet, Moreno, Klavan, Matip, Gomez, Wijnaldum, Can, Salah, Coutinho, Firmino, Sturridge

Southamptonin mahdollinen avaus: Forster, Cedric, van Dijk, Hoedt, Bertrand, Davis, Romeu, Tadic, Boufal, Redmond, Gabbiadini

Alla video viime kauden Pool vs Soton -ottelusta Anfieldilla, maaleja ei nähty:

Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet, Moreno, Klavan, Matip, Gomez, Wijnaldum, Can, Salah, Coutinho, Firmino, Sturridge Southamptonin mahdollinen avaus: Forster, Cedric, van Dijk, Hoedt, Bertrand, Davis, Romeu, Tadic, Boufal, Redmond, Gabbiadini

Aseta vetosi