Liverpool - Spartak Moskova 6.12.2017, Liverpoolille riittäisi tasapeli

Liverpool ei juurikaan pakittele, ja Spartak Moskovan olisi voitettava ottelu. Saattaa olla niin, että illan ottelusta tulee maalintekokilpailu.

Liverpoolille riittää illan Mestareiden liigassa tasapeli koti-Anfieldilla Spartak Moskovaa vastaan jatkopaikkaan, mutta moskovalaiset tarvitsevat voiton. Liverpool on E-lohkon ykkönen yhdeksällä pisteellä ja tänään Mariboria vastaan pelaava Sevilla on kakkonen kahdeksalla pisteellä. Spartak Moskovalla on pisteitä kuusi. Periaatteessa Spartak voisi tänään nousta Liverpoolinkin ohi, mutta sitten sen pitäisi voittaa ottelu neljällä maalilla.

Ottelun asetelmat antavat mielenkiintoisen mahdollisuuden, nyt saattaa olla tulossa maaleja. Liverpool on varsinkin kotonaan nopea kuin salama, ja huima maalintekokone. Ja kun Spartak ei voi tänään peruutella, niin paikkoja tulee eikä keskikentällä varmaan hirveästi nuhjata.

Liverpool on tehnyt kahdessa viime Valioliigan ottelussaan kahdeksan maalia, joten sen hyökkäys on kovassa kunnossa. Kumpikin otteluista on vielä ollut vieraissa, eivätkä vastukset Brighton ja Stoke ole Spartakia kehnompia. Mohamed Salah on Anfieldille tulon jälkeen alkanut nousta koko maailman laiturien eliittiin, ja vielä Roberto Firminokin on ollut viime aikoina erinomainen, ja näiden lisäksi Poolilla on heittää kentälle erinomaiset Sadio Mane ja Philippe Coutinho.

Liian pieni voittokerroin

Aikaisemmassa ottelussa Moskovassa Liverpool oli Spartakia parempia ja hallitsevampi, vaikka lopputulos olikin tasapeli 1-1. Poolin viimeistely oli syyskuussa Moskovassa surkeaa. Kotikentällä Liverpool on luonnollisesti selvä suosikki, ja toki vetomarkkina on samaa mieltä. Liverpoolin voittokertoimet ovat 1.20 -luokkaa, ja vaikea niin pienestä lukemasta futisottelussa on innostua.

Liverpoolin valmistautumista ja itse pelaamista saattaa jonkin verran haitata ensi viikonlopun paikallisottelu Evertonia vastaan. Liverpool saattaa nostaa jalkaa kaasulta toisella jaksolla, jos se on vaikka kahden maalin johdossa. Tässä vaiheessa manageri Klopp varmasti ottaisi paljon liikkuvia tähtihyökkääjiään vaihdonpuolelle, ja toisi kentälle puolustavia pelaajia. Edellisessä Mestareiden liigan ottelussaan Sevillan kentällä Liverpool oli jo puolen tunnin kohdalla 0-3 -johdossa, mutta jotenkin sen onnistui sitten taipua 3-3 -tasapeliin. Klopp varmasti tänään varmistaa, että tänään ei tule samanlaista lapsusta.

Perä vuotaa aina vain

Liverpoolilla on ollut ongelmia puolustuspäässä jo niin kauan kuin saattaa muistaa, eikä Jurgen Klopp ole saanut tätä ongelmaa kuriin. Paremminkin Klopp on rakentanut joukkuetta siihen suuntaan, että se tekee yhden enemmän kuin puolustus päästää. Tässä ottelussa se on jälleen ilman yhtä parhaista puolustajistaan Joel Matipia.

Spartakilla on hyökkääjiä, jotka kyllä saattaisivat olla vaivaksi isännille Anfieldilla. Entinen AC Milanin kärki Luiz Adriano on tehnyt neljä maalia neljässä viime ottelussaan. Liverpoolin viimeisessä kymmenessä ottelussa vain kerran on tehty alle kolme maalia, ja se oli 1-1 -tasapeli Chelseaa vastaan. Spartakin viimeisistä kymmenestä kolmessa on tehty alle kolme osumaa.

Vetomarkkina on samoilla linjoilla, maaleja saattaa tulla useampi. Yli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.00. Linja on korkealla,mutta pelataan sitä silti.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Karius – Gomez, Klavan, Lovren, Moreno – Milner, Can, Coutinho – Salah, Sturridge, Mane

Spartak Moskovan mahdollinen avaus: Selikhov – Eshchenko, Tasci, Kutepov, Jikia – Fernando, Glushakov – Samedov, Popov, Promes – Luiz Adriano

Vetomarkkina on samoilla linjoilla, maaleja saattaa tulla useampi. Yli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.00. Linja on korkealla,mutta pelataan sitä silti.

Aseta vetosi