Liverpool - West Bromwich 27.1.2018, iltamatsi Anfieldilla

Liverpool on hyvässä kunnossa, viime viikon Swansea -tappio poikkeuksena. Reuters kertoi yön uutisessa, että WBA:ta vaivaa flunssavirus.

Liverpool ja West Bromwich pelaavat lauantai-iltana paikasta FA Cupin viidennelle kierrokselle. Liverpool on yksi Englannin suuremmista seuroista, mutta se ei ole voittanut FA Cupia sitten kevään 2006. Liverpoolilla on vahva historia FA Cupissa. Se on voittanut turnauksen seitsemästi. Valioliiga on mestaruuden osalta Liverpoolta jo käytännössä ohitse, joten pokaalin kohottelu toukokuusas Wembleyllä finaalin jälkeen olisi varmasti seuralle suuri menestys.

Liverpool viime ottelu Swansean kentällä Valioliigassa maanantaina oli joukkueelle paha pettymys. Se hallitsi peliä mielin määrin, mutta hävisi kuitenkin 0-1. Liverpool voitti ottelussa laukaukset 21-3, mutta maalinteko oli hankalaa. Maalia kohti menneet kudit Pool voitti vain 4-2. Swansea -tappio oli paha paikka, voitolla Liverpool olisi noussut Valioliigassa tasapisteisiin kolmantena olevan Chelsean kanssa. Kakkosena oleva ManU olisi ollut vain kolmen pisteen päässä. Kärkijoukkue Manchester City tosin on jo 12 pistettä ManU:a edellä.

Joulukuussa maaliton

Swansea -tappiota lukuunottamatta Liverpool on pelannut vahvaa kautta. Se on Valioliigan viiden ottelun kuntopuntarin kärkijoukkue, ja kymmenen ottelun tilaston kakkonen. Kolmannella FA Cupin kierroksella Liverpool voitti paikallisvastus Evertonin 2-1 omalla Anfield -stadionillaan.

Liverpoolin ja West Bromwichin edellinen ottelu oli joulukuun puolessa välissä, ja sekin oli Poolille pettymys. Anfieldilla pelattu peli päättyi maalittomana, vaikka tuossakin ottelussa Pool myllytti ja piti palloa 71 prosenttia peliajasta.

West Bromwich on voittanut FACupin viidesti, mutta viimeisin voittojuhla on vuodelta 1968, jolloin se kukisti Evertonin finaalissa 1-0. Tällä hetkellä FA Cup tuskin on päällimmäisenä WBA:n mielessä, sillä joukkue alkaa olla tukalassa paikassa Valioliigassa. WBA on sarjataulukon toiseksi viimeinen, putoamisrajan päälle on kolme pistettä. Viime viikollakin WBA matkasi Liverpoolin, jossa se pelasi Evertonin kanssa liigapelissä tasan 1-1.

Tähän otteluun WBA:n manageri Alan Pardew varmasti tuo hyvin puolustusvoittoisen ryhmän. Tiukka bussi kentälle, ja vastaiskusta kassi, lienee teksti WBA:n fläppitaululla.

WBA on piristynyt

Viime aikoina West Bromwich on pelannut paremmin kuin kauden alkupuolella. Se on hävinnyt vain yhden kuudesta viimeisestä kaikki turnaukset mukaan lukien. Ainoa häviö joulun jälkeen tuli Lontoosta West Hamin kentältä lukemin 1-2. Muut vastukset eivät tosin ole olleet häävejä. Ohjelmassa WBA:lla ovat olleet edellä mainitun Evertonin lisäksi Exeter FA Cupissa ja liigapelissä Brighton kotikentällä.

Jurgen Klopp tuonee Liverpoolin avaukseen tuoreita miehiä Swansea -tappion jälkeen. Mignolet saattaa palata maaliin, ja Milner, Lallana ja Solanke saattavat olla avauksessa mukana. Danny Ings tuli Swanseassa mukaan peliin,ja se on harvinainen tapahtuma. Ehkä Ings alkaa olla pelikunnossa, ja jos on, niin hänkin pelannee WBA:ta vastaan enemmän kuin vain vartin. Henderson ja Moreno ovat Poolilta sairastuvan puolella.

WBA:n manageri Alan Pardew laittoi edellisellä kierroksella Exeteriä vastaan kentälle kovan avauksen. Sama lienee tilanne tänään. Rondon oli hyvä viimeksi Evertonia vastaan, ja hän on varmasti vieraiden vaarallisin pelaaja.

Unibet on laittanut ottelun kertoimet 1.29 – 5.75 – 11.00, ja aivan varmasti Liverpoolin kerroin on alikerroin. Hyvä veto otteluun on WBA +1.5 Unibetin kertoimella 2.00.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet; Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson; Milner, Can, Oxlade-Chamberlain; Mane, Solanke, Lallana

WBA:n mahdollinen avaus: Foster; Nyom, McAuley, Hegazi, Gibbs; Brunt, Krychowiak, Barry, Livermore, McClean; Rondon

Unibet on laittanut ottelun kertoimet 1.29 – 5.75 – 11.00, ja aivan varmasti Liverpoolin kerroin on alikerroin. Hyvä veto otteluun on WBA +1.5 Unibetin kertoimella 2.00.

Aseta vetosi