Liverpool - West Ham 24.2.2018, Liverpool on vauhtikone

Liverpool pieksi viikolla Porton vieraissa 5-0. West Ham ja sen manageri David Moyes varmaan hyvin ymmärtävät, että Anfieldilla pitää puolustaa.

Liverpool voi hypätä ainakin hetkeksi liigakakkoseksi, jos se voittaa West Hamin. Pool on dominoinut Hammersia viime otteluissa. Marraskuun alussa Lontoossa Liverpool voitti 4-1, ja toukokuussa, jolloin joukkueet pelasivat myös Lontoossa, Pool voitti 4-0. Tähän vielä päälle se, että West Hamin manageri David Moyes ei ole koskaan voittanut ottelua Liverpoolin Anfieldilla ja viikolla Pool pöllytti Mestareiden liigan vierasottelussa Porton 5-0, niin Liverpoolin suosikkiasema alkaa näyttää hyvältä joka kantilta.

Ainoa fakta, joka puoltaisi Hammersin menestystä on se, että vaikka Moyes ei ole Anfieldilla onnistunut, niin West Ham on ollut Liverpoolin kotikentällä hyvä. Se ei ole hävinnyt kolmeen viime otteluun Poolin vieraana.

Liverpool on terveempi

Loukkaantumispuolellakin Liverpoolilla menee hyvin, ja Hammersilla on ongelmia. West Ham on ilman Andy Carrollia ja Pedro Obiangia, ja vielä Manuel Lanzinin ja Winston Reidin pelaaminen on epävarmaa. Liverpoolilla ei ole uusia loukkaantuneita, laitapakki Nathaniel Clyne ja varamaalivahti Adam Bogdan ovat olleet sivussa jo pitkään.

Vetomarkkina on tehnyt Liverpoolista ylivoimaisen suosikin. Sen voittokertoimet ovat hieman päälle 1.20 -tason, ja kyllä lukema on paremminkin alikerroin. Jurgen Kloppin ryhmällä on ollut tapana silloin tällön epäonnistua helpommissa otteluissa, kun se ensin on pelannut hyvän jakson kovia otteluita. Nyt Liverpool on pelannut hyvän jakson, viimeisissä neljässä ottelussa se on pitänyt oman maalinsakin puhtaana kolme kertaa.

Liverpoolin hyökkäyspäätä ei oikein voi kehua tarpeeksi. Joukkue menetti loistavan Philippe Coutinhon Barcelonaan, mutta se ei tunnu menoa haittaavaan. Kesällä Pooliin tullut Mo Salah on yksi Valioliiga-kauden parhaista pelaajista. Hänen ottelukeskiarvonsa on maali tai maalisyöttö noin tunnissa. Sadio Mane otti johtoroolin viikolla Portossa, hän teki hattutempun.

Liverpoolin hyökkäyspää on huiman nopea, sen pysäyttäminen tulee olemaan West Hamille hankalaa. Hankalaa se on kaikille joukkueille.

Hammers tiukilla putoamistaiston kanssa

West Ham on sarjataulukossa sijalla 12, mutta matkaa putoamisrajan alla olevaan Southamptoniin on vain neljä pistettä. Tällä kaudella Valioliigan putoamistaistosta tulee jännttävämpää kuin mestaruustaistosta.

Hammers varmasti lähtee hakemaan pelistä pistettä. Se makuuttaa puolustusta alhaalla eikä missään nimessä halua antaa Liverpoolin nopealle kärkipäälle tilaa.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.23 – 7.25 – 13.50. Kotivoitolle saa hintaa liian vähän, joten kaivetaan varovainen veto vierailijan puolesta. West Ham +2 saa Unibetilta kertoimeksi 1.81. Se kelpaa, Liverpoolin tasan kahden maalin voitolla panosrahat palautetaan pelitilille.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Karius, Robertson, Matip, van Dijk, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Can, Henderson, Salah, Firmino, Mane

West Hamin mahdollinen avaus: Adrian, Collins,Ogbonna,Creswell, Kouyate, Noble, Zabaleta, Antonio, Arnautovic, Chicharito, Mario

Elokuussa 2015 Hammers voitti Anfieldilla 3-0:

Liverpoolin mahdollinen avaus: Karius, Robertson, Matip, van Dijk, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Can, Henderson, Salah, Firmino, Mane West Hamin mahdollinen avaus: Adrian, Collins,Ogbonna,Creswell, Kouyate, Noble, Zabaleta, Antonio, Arnautovic, Chicharito, Mario

Aseta vetosi