Liiga: Lukko - JYP 16.3. ja JYP - Lukko 17.3.2019 kello 17:00

Lauantai ja sunnuntai ovat melkoista kiekkokiimaa Raumalla ja Jyväskylässä kun kaksi tavallaan alakanttiin pelannutta jengiä kohtaavat. Toisen kausi loppuu armottomaan pettymykseen toinen saa vielä sen second chanssin. Kummalle se annetaan?
Liiga: Lukko - JYP ja JYP - Lukko
Maaliskuu 16,2019
17:00

Liiga: Lukko – JYP, Perrinin jäähyväiset raumalaisille?

Lukon kautta voi pitää jälleen pienenä pettymyksenä, mutta vielähän tämä kausi on käännettävissä vaikka ja mihin. Minipleijareissa vastaan tulee JYP, joka jännitteli vielä viimeisellä kierroksella miten Sport pelaa Pelicansia vastaan. Eric Perrin saa nyt ainakin vielä sen yhden kotiottelun myös pudotuspeleissä kotiyleisön edessä. Eikä se nyt ole kirkossa kuulutettu että JYP tämän ottelusarjan häviäisi.

Lukko lähtee tähän ottelusarjaan kuitenkin suosikkina, sillä eroa tuli runkosarjassa se 14 pistettä ja peli oli muutenkin uomissaan aika pitkälle koko kauden ajan. Niukasti parilla pinnalla jäi kuitenkin se suora pudotuspelipaikka saavuttamatta, joten nyt Lukko hakee voittoa JYPistä ja sitten isoa ottelusarjaa Tapparaa vastaan. Tappara tulee Lukolle vastaan jos se tästä jatkoon menee, JYPille osuu vastaan Kärpät. Ja huolimatta siitä miten Ilves – SaiPa parissa pelataan.

JYP ollut Lukolle inhottava vastus – jatkaako JYP pelejä sittenkin?

Joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa neljä kertaa, ensin lokakuun alussa Lukko – JYP päättyi 5-3, sen jälkeen lokakuun lopussa JYP – Lukko sitten 7-2. Tammikuun alussa pelattiin 2-3 peli Raumalla JYPin voittaessa ja sitten Jyväskylässä 3-6 Lukon voittoon päättynyt peli. Mielenkiitoiseksi tästä ottelusarjasta tekee se, että 20 viime keskinäisestä ottelusta JYP on voittanut tavalla tai toisella peräti 16, Lukko vain 4. Siitä sitten laskemaan sitä prosenttia… Eli näistä voidaan vetää johtopäätös että JYP on viihtynyt Raumalla ja Lukko ei ole viihtynyt Jyväskylässä. Ei tämä pari olekaan välttämättä niin selvä…

Lukko on tehnyt keskiarvolla alle kaksi maalia kotipeleissä JYPiä vastaan viimeisissä 10 pelissä, toki sinne mahtuu yksi viiden maalin pelikin. Olisihan se sensaatio jos JYP tästä hilaisi itsensä vielä Kärppiä vastaan Lukon kustannuksella. Toki JYPillä on riveissään todella kokenutta kaartia joka taatusti syttyy pudotuspeleihin, joten olisiko tässä jopa yllätyskakkosen vuoro kupongille? Pidä nyt ainakin harkinnassa vaikka JYPin kausi sellainen semikatastrofi onkin ollut. Risto Dufva tiedetään melkoiseksi pleijariketkuksi, joten onko Lukko valmis?

Meneekö Lukon peli taas JYPiä vastaan Kivikylä -areenassa kiville?

Eric Perrin - ura loppuu, mutta ei välttämättä vielä?

JYPillä on niin kokenut joukkue, että se voi oikeasti syttyä pelaamaan pudotuspeleissä vaikka kuinka hyvin. Risto Dufva on tuonnut pelaamiseen hyviä elementtejä ja pudotuspelit ovat eri pelejä. Vielä kun lisätään soppaan se, että JYP on ollut Lukolle hankala vastus niin... pelataanko vielä tiistaina? Ja kumpi lähtee lomille?

Aseta vetosi