Lyon - PSG 3.2.2019, PSG pelaa useamman viikon ilman Neymaria

PSG on Ranskan liigan kärjessä kymmenen pisteen karkumatkalla. Neymar on nilkkavamman vuoksi sivussa pitemmänkin aikaa, mutta kyllä pariisilaisten pelaajamateriaali sen kestää.
Lyon - PSG
Helmikuu 03,2019
22:00

Ranskan liigassa pelataan kärkiottelu, joka ei kuitenkaan ole niin kovin jännittävä tai edes merkityksellinen. Sarjakärki PSG on sen verran eri kaliiberin ja resurssien joukkue kuin muut ranskalaiset, että sen ottelu sarjakolmonen Lyonin kentällä ei herätä aivan mahdottomia odotuksia.

PSG:llä on nyt 56 pistettä, ja sen maaliero on 66-11. Joukkue ei ole hävinnyt Lique 1:ssä vielä otteluakaan, tasureita on vain kaksi.

PSG:llä on kymmenen pisteen ero ennen kakkosena olevaa Lillea. Lyon on sarjakolmonen 16 pistettä PSG:n joukkuetta perässä. Lyonin saldo on 11-7-4 ja maaliero 36-25.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PSG riepotteli Lyonin Pariisissa 5-0.

Ranskan mestaruus alkaa jo olla pelailtu, mutta Lyon pelaa ainakin paikasta ensi kauden Mestareiden liigaan. Ranskan liigan kaksi parasta pääsee suoraan ensi kauden Champions Leagueen, ja kolmonen pääsee karsimaan. Tähänkin Lyonilla on vielä pelaamista. Nelosena sarjassa on St Etienne kolmen pisteen päässä.

Lyon hakee UCL -paikkaa

Lyonilla on sellainen tilanne, että jos se ei pääse Mestareiden liigaan, niin sillä voi olla hankaluuksia pitää taitavimmat pelaajat joukkueessaan. Nabil Fekir jäi Lyoniin vielä ainakin nyt tammikuussa, ja se on joukkueelle isoplussa. Ensi kesänä mies varmasti lähtee, jos Lyon ei pääsee UCL:n peleihin mukaan. Tosin saattaa Feir lähteä joka tapauksessa.

Lyon aloitti vuoden 2019 heikosti. Kaksi ensimmäistä ottelu se pelasi tasan, ensin kotona Reimsia vastaan ja sitten vieraissa Toulousen kanssa. Tämän jälkeen se sitten voitti kaksi seuraavaa, St Etiennea ja Amiensia vastaan.

Lyonilla ei ole uusia loukkaantumishuolia. Marcal on taas mukana pelikieltonsa jälkeen.

Lyon on takavuosina pelannut hyvin hyökkäsyvoittoista jalkapalloa, mutta tämä on muuttunut. Pelkkä hyökkääminen ei juurikaan vienyt joukkuetta eteenpäin, nyt Bruno Genesion joukkue myös osaa puolustaa.

Neymar sivussa pari kuukautta

PSG on 20 Ranskan liigan ottelussa menettänyt vain neljä pistettä. Vaikka alkukausi on mennyt laulellen, niin aivan yhtä helposti loppukausi ei välttämättä mene. Mestareiden liigassa alkavat pudotuspelit, ja tämä on PSG ykköstavoite. Suurin ongelma joukkueella on nyt se, että superstara Neymar on nilkkavamman vuoksi sivussa pari kuukautta.

Neymar ei ole pelannut tällä kaudella kuin 13 Ranskan liigan ottelussa, mutta silti hänellä on kasassa 13 maalia ja kuusi maalisyöttöä. Jotenkin manageri Thombas Tuchelin pitäisi osata paikata Neymarin jättämä aukko. PSG:llä on kyllä hyökkäyspäässä vaihtoehtoja, ja ehkä superäthden sivussa oli saa muut ottamaan vastuuta ja tekemään PSG:stä vielä enemmän joukkueen.

PSG tulee kohtaamaan Mestareiden liigan ensimmäisellä pudotuskierroksella hyvään vauhtiin päässeen Manchester Unitedin. Vuoden vaihteen jälkeen PSG on ollut huimassa iskussa. Se on kolmessa liigaottelussa tehnyt huimat 16 maalia. 3-0 -voitto Amiensista tuli ilman Neymaria, samaten Neymar oli sivussa kun Rennes meni Pariisissa nurin 4-1.

Neymarin lisäksi Marco Verratti on sivussa loukkaantumisen vuoksi. PSG:llä on miespulaa keskikentällä, ja todennäköisesti uusi mies Paredes pääsee heti avaukseen.

Lyonin mahdollinen avaus: Lopes; Denayer, Marcelo, Marcal; Dubois, Ndombele, Aouar, Mendy; Fekir; Depay, Dembele

Paris Saint-Germainin mahdollinen avaus: Areola; Meunier, Kimpembe, Silva, Kurzawa; Marquinhos, Paredes; Mbappe, Draxler, Di Maria; Cavani

 

PSG on vieraskentälläkin selvä suosikki. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 3.80 – 4.00 – 1.84. Kaipa lukemat ovat kohdallaan. PSG:n viime aikojen vierasotteluissa on ollut sellainen piirre, että ensimmäinen puoliaika on kovin varovainen. Viime vierasottelussa PSG voitti Amiensin 3-0, puoliajalla tilanne oli maaliton. Sitä ennen Strasbourgia vastaan se pelasi 1-1, ja oli puoliajalla tappiolla. Tätä ennen oli ottelu Bordeauxia vastaan, lopputulos 2-2, puoliajalla PSG johti Neymarin maalilla 1-0. Betsataan Lyon -otteluun vetoa ”puoliajalla tilanne tasan”, Unibet antaa tälle kelpo kertoimen 2.50.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä