Manchester City - Brighton 9.5.2018, Tourelle pidetään juhlat

Manchester City on voittanut mestaruuden ja Brighton on varmistanut sarjapaikkansa. Tänä iltana ei ole muuta panosta kuin Yaya Touren bileet.

Valioliigassa on enää hyvin vähän pelattavaa. Loppukausi menee paremminkin erilaisiin seremonioihin ja MM-kisoihin valmistautumiseen.

Manchester City on jo kauan sitten varmistanut liigamestaruutensa. Sen tämän illan vastus Brighton ei ole vaarassa pudota sarjasta.

Ottelun seremonia on siinä, että Manchester Cityn Yaya Toure pelaa viimeisen pelinsä Cityn paidassa. Toure on ollut Cityn miehiä kahdeksan vuoden ajan, pelejä on alla 300. Pienen tovin Yaya Toure oli yksi maailman parhaista. Kaudella 2013-2014 hänet valittiin Englannin pelaajayhdistyksen äänestyksessä Valioliigan vuoden pelaajaksi. Cityn voitti keväällä mestaruuden, ja Touresta tuli vasta toinen keskikenttäpelaaja, joka on tehnyt Valioliiga-kaudessa 20 maalia. Loistavan kauden lopuksi Toure sitten kyllä heti riitautui Cityn kanssa, eikä oikein ole enää sen jälkeen noussut lähellekään huippua. Touren ja Cityn riita johtui pelaajan mukaan siitä, että seura ei antanut hänelle uutta sopimusta tarpeeksi nopeasti eikä kukaan onnitellut häntä syntymäpäivänä. Kuulostaa vitsiltä, mutta ei se sitä ole. Toure taisi olla huippuvuosinaan melkoinen primadonna.

Touren testimonial

Tänä iltana Tourea kuitenkin juhlitaan. Cityn manageri Pep Guardiola on jo sanonut, että ottelu on omistettu Tourelle, peli on hieman kuin testimonial -ottelu. Tourea kukitetaan, ja varmaan fanitkin laulavat Touren nimeä. Touren pelaaminen maalintekijä-vedoissa voisi olla fiksu idea. Hän on varmasti kentällä, ja eiköhän Guardiola anna norsunluurannikon miehelle mahdollisuuksia hyökätä. Ja jos City onnistuu saamaan ottelussa rankkarin, niin varmasti Toure on mies, joka sen laukoo. Toure on ollut Cityn paidassa erinomainen rankkarin laukoja, hän on laukonut joukkueelle 14 rankkaria ja jokainen on mennyt maaliin.

Vetomarkkina on laittanut tämän Touren jäähyväisiä lukuunottamatta merkityksettömän ottelun tukevasti kotijoukkueelle. Cityn voittokertoimet ovat reippaasti alle 1.20 -tason. Viime sunnuntaina joukkue juhli liigamestaruutta, joten ei ”krapulaista” joukkuetta voi pelata noin pienellä kertoimella.

ManU jo meni nurin

Brighton saa pelata vapautuneesti, ja ehkä joukkue on motivoitunut ottamaan loppukaudesta komeita päänahkoja. Viime viikonloppuna Brighton voitti kotonaan Manchester Unitedin 1-0, ja se voitto oli viimeinen varmistus joukkueen sarjassasäilymiselle.

Joukkueet ovat aikalailla parhaimmillaan mukana. Ainoastaan kotijoukkueen Aguero ja vieraiden Sidwell ovat sivussa. Managerit saattavat tosin laittaa kentälle melkein minkälaisen avauksen vain.

Vetopuolella fiksuinta lienee pelata vierasjoukkuetta ja Yaya Tourea. Unibetilla Cityn voittokerroin on vain 1.13, eli iihen son syytä laittaa vastaan. Hyvä veto on Brighton +2,5 Unibetin kertoimella 1.83. Touren maalista Unibet antaa kertoimen 3.90, ja sekin lapulle.

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson, Delph, Laporte, Stones, Walker, Gundogan, Toure, De Bruyne, Sane, Gabriel Jesus, Silva

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan, Saltor, Duffy, Dunk, Bong, Knockaet, Stephens, Propper, Izquierdo, Gross, Murray

Hyvä veto on Brighton +2,5 Unibetin kertoimella 1.83. Touren maalista Unibet antaa kertoimen 3.90, ja sekin lapulle.

Aseta vetosi