Manchester City - Burnley 26.1.2019, City jahtaa edelleen neljää pokaalia

Viikolla Manchester City pelasi itsensä EFL Cupin finaaliin Wembleylle, kun se kukisti alasarjojen Burtonin yhteismaalein 10-0.
Manchester City - Burnley
tammikuu 26,2019
17:00

Manchester City jahtaa nelospottia. EFL Cupin finaalipaikan se sai viikolla voitettuaan alasarjojen Burtonin yhteismaalein 10-0. Valioliigassa sillä on kakkospaikka, ja Mestareiden liigassakin se on edelleen yksi vahva suosikki. FA Cupissa pelataan nyt neloskierrosta, Man Cityn vastustaja Etihadilla on Burnley.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Lokakuussa Valioliigan ottelussa Etihadilla City oli parempi 5-0.

Burtonia vastaan Cityn manageri Pep Guardiola lepuutti useita avainpelaajia. Kentällä olivat ykkösmiehistä Sergio Aguero, Danilo, Kevin De Bruyne sekä Ryad Mahrez, ja ilmeisesti tämä sakki istuu vaihdossa Burnley -ottelun alussa.

Burnleytä vastaan Guardiola laittanee avaukseen ainakin Kyle Walkerin, Gabriel Jesuksen sekä Ilkay Gundoganin. Cityllä on mainio tilanne, vaikka rotaatio pyörii rajustikin, niin kokoonpano on aina vahva.

City saattoi ottaa Burton -ottelun hyvin löysin rantein. Aguero teki ensimmäisellä puoliskolla yhden maalin, ja se riitti kaikille. Ottelu oli periaatteessa pelkkä leppoisa ystävyysottelu.

Cityn viime viikkojen saldo on komean näköinen. Viisi ottelua, viisi voittoa, tehtyjä maaleja 23 ja päästettyjä pyöreä nolla. Vastukset tosin viime aikoina ovat olleet heikommanlaisia, mutta niin on Burnleykin. Vuoden ensimmäisessä ottelussaan City näytti, että koviakin vastaan sujuu. Se voitti kotonaan Liverpoolin 2-1.

Vaikka Manchester City on viime vuosina useanakin kautena pyyhkinyt pöydän Englannin kentillä, niin FA Cup on ollut sille vaisumpi turnaus. Se on voittanut tämän kisan vain kerran 60-luvun jälkeen. Keväällä 2011 Yaya Toure ratkaisi finaalin Wembleyllä Stokea vastaan. Viime kaudella Wigan pudotti Cityn viitoskierroksella.

Edellisellä kierroksella City murskasi alasarjojen Rotherhamin Etihadilla 7-0. Vain kolme päivää tämä jälkeen se paukutteli Burtonia vastaan 9-0 -voiton.

Burnley alkukausi oli surkea, mutta nyt se on viimeisistä viidestä ottelustaan voittanut neljä ja pelannnut yhden tasan. FA Cupissa se voitti kotonaan Barnsleyn 1-0, muut vastukset olivat Valioliigan heikoimpia. Viime ottelussaan se pelasi vieraissa maalittoman tasapelin Watfordia vastaan. Bunleyltä vietiin ottelun lopusa vääryydellä maali, Chris Wood ei ollut paitsiossa, vaikka linjamies niin liputti.

Viime otteluiden pisteputki on nostanut Burnleyn Valioliigassa pois putoajien joukosta. Se on nyt sijalla 16, kolme pistettä putoamisrajan alapuolella olevaa Cardiffia edellä.

Burnley ei ole vielä lähelläkään kuivilla putoamistaistosta. Jää nähtäväksi kuinka joukkueen manageri Sean Dyche suhtautuu tilanteeseen. Säilyminen Valioliigassa taitaa olla jokaiselle joukkueelle kovempi juttu kuin FA Cupin finaali. Dyche saattaa herkästi antaa rasitetuille ykkösketjun pelaajille huilivuoron. Jos Dyche on realisti, niin hän ymmärtää, että jatkopaikka FA Cupissa on nyt hyvin epätodennäköinen. Vetomarkkinat kertovat tilanteen selvästi. Esimerkiksi Unibetilla Burnleyn jatkopaikasta saa kertoimeksi 12.00.

Dyche saattaa Cityä vastaan antaa peliaikaa Nick Popelle, Stephen Wardille ja Steven Defourille. Kolmikko on palaamassa pelikuntoon loukkaantumisen jäljiltä, ja minuutit olisivat tärkeitä.

Robbie Brady on pelikelpoinen pelikieltonsa jäljiltä.

Manchester Cityn mahdollinen avaus:
Ederson; Walker, Garcia, Otamendi, Mendy; Bernardo, Gundogan, Foden; Silva, Jesus, Sane

Burnleyn mahdollinen avaus:
Pope; Lowton, Gibson, Long, Ward; Gudmundsson, Defour, Cork, Brady; Vokes, Vydra

 

 

City on melko hyvällä kokoonpanolla mukana, mutta puolustussuuntaan sillä saattaisi olla heikkouksia. Sillä on nyt kolmen kotiottelun purki, joissa se on pitänyt maalinsa puhtaana, mutta näitä ennen se oli päästänyt Etihadilla ainakin yhden maalin kuudessa edellisessä ottelussa. Unibet antaa kertoimen 2.28 sille, että kumpikin tekee maalin. Tämän voi pelata.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä