Manchester City - Leicester 9.2.2018, missä on Mahrez?

Mahrez on lakossa, ja ilman algerialaista taituriaan Leicester on pulassa. City on ollut väsynyt joukkue, mutta viikolla se piti pienen loman.

Manchester City kohtaa Valioliigan lauantaissa illan viimeisessä ottelussa Leicesterin. Vierailija pelaa ilman loistavaa Riyad Mahrezia, koska tämä on päättänyt mennä lakkoon epäonnistuneen siirtokuvion myötä. Mahrezia ei ole näkynyt Leicesterin treeneissä sen jälkeen, kun hänen siirtonsa juuri Manchester Cityyn meni pieleen aivan viime hetkillä.

City kävi lomalla

Manchester City jäi viime kierroksella Burnleyn kentällä 1-1-tasapeliin. Se on tukevasti Valioliigan sarjakärki, eroa kakkosena olevaan Manchester Unitediin on jo 13 pistettä. City vie mestaruuden, jos se ei tyystin romahda. Kotikentällä Leicesterin tasoita vastusta vastaan sen pitäisi ottaa kaikki kolme pistettä. Kaikin puolin Cityn joukkue on Valioliigan ehdottomasti paras. Vaikka sen puolustusta on parjattu, niin se on silti päästänyt tällä kaudella vasta 19 maalia. Lukema on Valioliigan toiseksi paras, vain ManU:n puolustus on ollut parempi. Lontoon tiukat puolustuksetkin ovat olleet selvästi Cityä kehnompia, Chelseakin on jo päästänyt neljä maalia enemmän ja Spurs viisi maalia enemmän.

Manchester Cityn ehdoton hyökkäyksen avainhahmo Kevin De Bruyne myönsi, että Burnleyn kentällä koko joukkue oli pahasti nuupahtanut ja levon tarpeessa. Valioliigan ohjelma on talvikuukausina niin rankka, että se vaikuttaa parhaimpiinkin joukkueisiin.

City oli tehnyt ottelun avausmaalin 22. minuutilla, mutta sitten kymmenisen minuuttia ennen loppua Burnley väänsi tasoihin. Ehkä Cityllä loppui vauhti ja jaksaminen.

Cityn manageri Pep Guardiola on jo reagoinut joukkueen tilaan. Hän laittoi viikolla pelaajat minilomalle neljäksi päiväksi. Harvoin Cityllä on keskellä viikkoa useampi päivä, ettei ole peliä, ja nyt oli. Guardiola oli tehnyt selväksi, että hän ei välitä mihin pelaajat menivät, kunhan eivät tulleet Cityn harjoituskeskukseen.

Motivaatio tärkeässä osassa

Leicester on sarjassa kahdeksantena. Viime kierroksella, ilman lakkoilevaa Mahrezia, se jäi kotonaan Swanseaa vastaan 1-1 -tasapeliin. Tätä ennen se oli hävinnyt Evertonin kentällä 1-2, eikä Mahrez ollut tuolloinkaan mukana. Algerialaisen Mahrezin vaikutus taitaa olla suuri joukkueelle.

Leicester kohtaa Cityn hyvään aikaan. Väsymisen lisäksi Cityä painaa tuleva Mestareiden liigan ottelu Baselia vastaan. Guardiola takuulla pitää Mestareiden liigaa nyt tärkeimpänä turnauksena, johto Valioliigassa on sen verran vankka juuri nyt. Cityllä on vielä tulossa FA Cupin ottelu Wigania vastaan ja Liigacupin finaali Arsenalia vastaan.

Leicesterin suurin haaste loppukaudelle lienee se, että pelaajat pysyisivät motivoituneina. Joukkueella ei ole käytännössä mahdollisuuksia kuin seitsemänteen sijaan, ja se nyt on vähän se ja sama. Kuutospaikalta pääsisi euroturnauksiin mukaan, mutta nyt kuudentena oleva Arsenal on jo kymmenen pisteen päässä.

Leicester ei ole ollut viime aikoina häävi vierailija. Se on joulun jälkeen pelannut kuusi vierasottelua, ja näistä se on voittanut vain FA Cupin ottelu alasarjojen Peterboroughia vastaan.

Ottelun kertoimet lienevät kohdallaan, Unibetilla lukemat ovat 1.22 – 7.40 – 14.50. Paras veto löytyy siitä, että Leicester ei tee maalia. Cityn puolustus on mainettaan parempi, ja ilman Mahrezia pelaava Leicester on pahasti vajaakuntoinen.

Both teams not to score -vedon kerroin on Unibetilla 1.80, siihen voi panoksen laittaa.

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Zinchenko, Laporte, Otamendi, Walker, D.Silva, Fernandinho, De Bruyne; Sterling, Aguero, B.Silva

Leicesterin mahdollinen avaus: Schmeichel; Simpson, Dragovic, Maguire, Fuchs; Diabate, Ndidi, Iborra, Albrighton; Okazaki; Vardy

Ottelun kertoimet lienevät kohdallaan, Unibetilla lukemat ovat 1.22 – 7.40 – 14.50. Paras veto löytyy siitä, että Leicester ei tee maalia. Cityn puolustus on mainettaan parempi, ja ilman Mahrezia pelaava Leicester on pahasti vajaakuntoinen.

Aseta vetosi