Valioliiga: Manchester City – Liverpool torstaina 3.1.2019 klo 22:00

Tässäpä tämä, odotettu Valioliigan kamppailu. Liverpoolilla mahdollisuus repäistä ero Manchester Cityyn jo vaikka kuinka suureksi, mutta Cityn kotikenttä ei ole Poolille ollut mikään aarrekammio, Mikä merkki lapulle?
valioliiga
Valioliiga: Manchester United - Bournemouth
Joulukuu 30,2018
18:30

Valioliiga: Manchester City – Liverpool – titaanien taisto!

Nyt se nähdään. Liverpool on napannut Valioliigassa mainion johtopaikan useamman pisteen erolla, mutta tässä etukäteen se kauden pahin ottelu. Liverpool matkaa Manchester Cityn vieraaksi ja tästä jos mistä ottelusta Liverpoolille on odotettavissa se ensimmäinen tappio sarjataulukkoon. Cityn peli on hieman yskähdellyt viime aikoina, mutta tähän otteluun se laittaa kaikki peliin. Tappio tästä ja voidaan jo puhua mestaruuden menettämisestä.

Ottelun pitkävetokertoimet ovat Unibetillä 2.05 – 3.80 – 3.50, joten City on pelin iso ennakkosuosikki. Siitäkin huolimatta että peli on hieman tökkinyt ja Poolin peli on mennyt voitosta voittoon – ja ilman tappioita. Ottelu päättää Valioliigan hurjan rutistuksen, pelejä on ollut toinen toisensa perään. Seuraavan kerran pelataan sitten viikon päästä viikonloppuna, joten Valioliigafanit joutuvat nyt pienelle tauolle. Toki tarjolla on FA Cupia ja varsin mielenkiintoisia otteluita.

Manchester Cityn Valioliigakompurointia moni on ihmetellyt. Viidestä viime pelistä se ei ole voittanut kuin kaksi, Liverpool on voittanut viimeiset 9 peliä Valioliigassa. Näillä tilastoilla ei kuitenkaan taida tässä ottelussa olla mitään väliä, sillä molemmat tietää miten tärkeästä pelistä on kyse.

Liverpool ei pahemmin ole Manchester Cityn kentällä viime aikoina juhlinut ja 10 viimeistä peliä sillä stadionilla ovat menneet 5-3-2 maalierolla 22-12. Tuon perusteella voisi hinkata kristallipallosta lukemat 2-1 tähän peliin, mutta yhtä hyvin ne voi olla toisinkinpäin. Viimeksi peli päättyi 9.9. 2017 5-0, sitä ennen peli päättyi 1-1. Edellinen Liverpool -voitto Cityn kotikentältä on 1-4 21.11.2015, sitä ennen Liverpool voitti vuoden 2008 lokakuussa.

Brassivahtien kaksinkamppailu!

Ottelussa tullaan todennäköisesti näkemään kahden huippumaalivahdin taisto. Ederson vastaan Alisson. Tuleeko ottelussa ollenkaan maaleja? Alle 0.5 maalia on kertoimella 6.00, alle 1.5 kertoimella 2.12. kotijoukkueen osalta. Vierailta kertoimet ovat alle 0.5 3.85 ja alle 1.5 1.58. Eikös nämä ole hieman ristiriidassa pitkävetokertoimiin?

Edellisessä ottelussa Manchester City voitti vieraissa Southamptonin vakuuttavin lukemin 1-3. Tuossa ottelussa kokoonpano oli:

Manchester City (4-3-3)

Ederson – Zinchenko, Laporte, Kompany, Danilo – Silva, Fernandinho, Silva – Sterling, Agüero, Mahrez

Liverpool puolestaan nuiji Arsenalin maan rakoon lukemin 5-1, Arsenal toki meni tuossa ottelussa ensin johtoon, mutta sen jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue.

Liverpool (4-2-3-1)

Alisson – Robertson, Dijk, Lovren, Alexander-Arnold – Wijnaldum, Fabinho – Mané, Firmino, Shaqiri – Salah

Molemmilla pullat kivasti uunissa sarjataulukossa:

Salah vai Agüero - kummasta leivotaan ottelun sankari?

Huima kamppailu kolmesta pisteestä. Liverpool ei ole vielä tämän kauden aikana tappiota koettu, mutta nyt se on kertoimien mukaan todella lähellä. Mikä merkki pitkävetoon? Onko tämä se tasuri?

Aseta vetosi