Manchester City - Lyon 19.9.2018, Mestareiden liiga on Cityn ykköstavoite

Viime kaudella City oli ylivoimainen Valioliigassa, mutta Mestareiden liiga katkesi Liverpoolin riepotteluun. Tällä kaudella City on UCL:n ykkössuosikki.
Manchester City - Lyon
Syyskuu 19,2018
22:00

Manchester City on vetomarkkinoiden ykkösuosikki uudeksi Mestareiden liigan voittajaksi. Tänään se aloittaa lohkopelit kotikentällä Lyonia vastaan.

Valioliigassa Manchester City on jo muutaman vuoden ollut vastaansanomattomasti liigan paras joukkue. Viime kaudella tämä ylivoima sitten näkyi jo selvästi sarjataulukossa. City kasasi viime vuoden Valioliigassa huimat 100 pistettä.

Cityn managerin pitäisi saada joukkueen kotimaan liigakunto jotenkin siirettyä myös eurokentille. Mestareiden liigassa City on ollut viime kausina alisuorittaja.

Mestareiden liiga on varmasti Manchester Cityn ykköstavoite tällä kaudella. Valioliigan voittoja sillä on jo seitsemän viime kauden aikana kolme, mutta eurokentillä se ei ole menestynyt. Joukkuee paras Mestareiden liigan kausi on ollut 2015-2016, kun se oli semifinaaleissa. Tällä kaudella joukkuetta manageroi Manuel Pellegrini, Guardiolan pitäisi saada parannusta aikaan.

Viime kaudella City putosi neljännesfinaaleissa Liverpoolille, ensin Anfieldilla Pool voitti 3-0 ja vielä Etihadillakin 2-1. Lohkopeleissä City oli viime kaudella erinomainen kotonaan, se voitti jokaisen Etihad -stadionillaan.

City on ajautumassa otteluruuhkaan. Seuraavan kuuden päivän aikana se pelaa kolme ottelua kolmessa eri turnauksessa. Tuski ruuhka haittaa, Cityllä on laaja pelaajarinki ja joukkue on hyvässä kunnossa. Viidessä Valioliigan ottelussa se on menettänyt vain kaksi pistettä ja tehnyt näissä otteluissa 14 maalia.

Ranskan liigan takavuosien mahtijoukkue Lyon on taas viime aikoina ollut sellaisessa kunnossa, että se on melkein Mestareiden liigan vakiojoukkue. Lyon on ollut alkulohkossa mukana kolme kertaa neljän viime kauden aikana. Kahdella viime kerralla sen matka on kuitenkin pysähtynyt alkulohkoon.

Bruno Gension valmentamalla Lyonilla on melko hyvä historia eurokenttien vieraspeleistä, ja vielä englantilaisia vastaan se on pärjännyt hyvin. Viime kaudella Lyon voitti Eurooppa-liigassa Evertonin Goodison Parkilla 2-1. Viimeisistä kuudesta ottelusta Valioliigan joukkueita vastaan Lyon on hävinnyt vain yhden.

Lyon on Ranskan liigassa viime kaudella kolmas, mutta tällä kaudelle ei ole lähtenyt käyntiin kovinkaan hyvin. Lyonilla on nyt vasta seitsemän pistettä viidestä ottelusta. Viime lauantaina se pelasi Caenissa tasurin 2-2, ja pari viikkoa sitten se hävisi kotonaan 0-1 Nicelle.

City saattaa joutua pelaamaan ilman Sergio Agueroa, joka sai viikonlopun Fulham -voitossa kolhun. Guardiola kierrättänee pelaajiaan, ja mikäs on kierrättäessä kun penkillä on pelkkiä tähtiä. Mahrez saattaa tulla nyt Sanen tilalle avaukseen. Benjamin Mendy saattaa myös joutua sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Lyonin hyökkääjä Dembele pelasi viikonloppuna koko 90 minuuttia, joten hän on ainakin kunnossa. Joukkueessa on myös Valioliigan faneille tuttu mies, Manchester Unitedissa pelannut laitapakki Rafael. Lyonille hyvin tärkeä Nabil Fekir on edelleen joukkueen mukana, vaikka kesällä häntä oltiin kovaa viemässä Liverpooliin.

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Delph, Stones, Laporte, Walker; D.Silva, Fernandinho, Gundogan; Sterling, Jesus, Mahrez

Lyonin mahdollinen avaus: Lopes; Rafael, Marcelo, Denayer, Mendy; Tousart, Ndombele, Aouar; Traore, Fekir, Dembele

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.19 – 8.30 – 15.50, ja kyllä lukemat ovat tehneet Citystä yliarvostetun. 1.19 on varmasti alikerroin. Hyvä veto otteluun on Lyon +2.5 Unibetin kertoimella 1.66. Ei City joka kerta kotikentällään järjestä maalijuhlia. Agueron puuttuminen on iso aukko.

Aseta vetosi