Manchester City - Newcastle 20.1.2018, City hakee alkua uudelle voittoputkelle

Manchester Cityn voittoputki katkesi viime viikolla Anfieldilla. Newcastle voi saada kovan paineen niskaansa. Pitääkö Benitezin taktiikka?

Manchester City pelasi kauden alusta 22 tappiotonta Valioliigan ottelua, kunnes viime kierroksella Liverpoolin Anfieldilla kotijoukkue voitti huiman ottelun 4-3. Liverpool oli ottelussa parhaimmillaan, se prässäsi lujaa ja ylhäältä, ja Manchester City vaikutti ehkä hieman väsyneeltä. Väsy ei tässä vaiheessa Valioliigaa ole mitenkään outoa, kärkijoukkueiden otteluohjelma on talvikuukausina Englannissa huiman kova.

Jos Cityllä oli hieman väsyneitä jalkoja, niin silti se sai Anfieldin ottelun loppupuolella aikaan kovan kirin. Liverpool teki 4-1 -maalin kun peliä oli jäljellä noin 25 minuuttia. Viimeisen kymmenen minuutin aikana City teki kaksi osumaa, ja Sergio Aguerolla oli aivan pelin viimeisillä sekunneilla mainio paikka tasoittaa, mutta hutiin meni liki avopaikasta. Tappiosta huolimatta City on kyllä menossa kohti voittoisaa kautta. Sen etumatka sarjataulukossa on 12 pistettä, ei se menetä kärkipaikkaa ellei sitten jotain aivan ihmeellistä romahdusta ja epäonnea pääse sattumaan.

Joulukuussa City voitti maalilla

City ja Newcastle pelasivat Valioliiga-ottelun Newcastlen St James Parkilla niinkin hiljattain kuin joulukuun lopussa. Ottelu päättyi manchesterilaisille rutiininomaisesti 1-0. Newcastlella oli ottelun lopussa mainio vartti ja sillä olisi kyllä ollut mahdollisuutensa tasoittaa peli. Manchester Cityn ja Newcastlen otteluhistoria on vahvasti Cityn puolella. Vaikka Manchester City ei ole ollut suuren rahan joukkue kovinkaan montaa vuotta, niin silti se ei ole hävinnyt Newcastlelle 20 viime otteluun.

Newcastle on pelannut viime aikoina vähämaalisia otteluita, ja sillä on alla neljän tappiottoman ottelun putki. Newcastlen neljä viimeistä Valioliigan ottelua ovat päättyneet 1-1, 1-0, 0-0 ja 0-1. Välissä se pelasi FA Cupissa Lutonia vastaan, ja voitti hieman suurinumeroisemmin 3-1.

Rafa tuo bussinsa kentälle

Newcastlen manageri Rafael Benitez on erinomainen taktikko, ja hän osaa rakentaa joukkueelleen tehokkaan taktiikan. Etihad -stadionilla se varmasti tarkoittaa puolustuksen kautta pelaamista. Peli tullee olemaan selkeä, City pitää palloa ja Newcastle on hankala.Vetomarkkina odottaa suurinumeroista peliä, yli 2.5 maalia -tuloksille saa kerrointa vain noin 1.30. Newcastlen puolustus ei ole niin kehno, että over -vedoille olisi mitään perustetta.

Loukkaantumiset eivät tule olemaan isossa roolissa ottelussa.Manchester Cityltä sivussa ovat ainakin Delph, Gabriel Jesus, Mendy ja Foden, ja Kompanyn pelaaminen on tietenkin epävarmaa. Cityn pelaajarinki on niin laaja ja tasokas, että se löytää helposti korvaajat loukkaantuneille. Newcastle pelaa ilman Gamezia ja Lejeunea, epävarmoja ovat Gayle, Mbemba ja Mitrovic.

Vetopuolella on syytä laittaa lantit alle -tuloksille. Hyvä vaihtoehto on alle 3.5 maalia, ja tästäkin saa Unibetilta kertoimeksi 2.10. Kyllä veto joka toisella kerralla osuu.

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Danilo; De Bruyne, Fernandinho, D.Silva; Sane, Aguero, Sterling

Newcastlen mahdollinen avaus: Darlow; Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett; Diame, Shelvey; Atsu, Perez, Murphy; Joselu

Vetopuolella on syytä laittaa lantit alle -tuloksille. Hyvä vaihtoehto on alle 3.5 maalia, ja tästäkin saa Unibetilta kertoimeksi 2.10. Kyllä veto joka toisella kerralla osuu.

Aseta vetosi