Manchester City - Southampton 4.11.2018, Cityn puolustus nollaa Sotonin

Harvoin on Valioliigan kentällä sellaista epäsuhtaa kuin Cityn puolustus vastaan Sotonin hyökkäys. Saako Southampton aikaan viittäkään laukausta?
Manchester City - Southampton
Marraskuu 04,2018
17:00

Manchester City on Valioliigan kärjessä, vaikka sillä on ollut alkukaudesta melko hankala otteluohjelma. Se on jo pelannut Liverpoolia, Arsenalia ja Tottenhamia vastaan vieraissa.

Viime kaudella Manchester City rikkoi useammankin Valioliigan ennätyksen. Tämän kauden joukkue ei ole ainakaan heikompi, kaikki avainpelaajat ovat edelleen mukana ja vielä muutama uusikin kova nimi on mukana. Keskikentän Mahrez tuli viimein Leicesteristä ja puolustuksen Mendy on nyt pelikunnossa. Miinuspuolella on se, että keskikentän De Bruyne on ollut syksypuolella suurimman osan ajasta sairastuvalla. Viimeisin loukkaantuminen pitää De Bruynen poissa ilmeisesti joulukuulle.

Tällä kaudella varsinkin Cityn puolustus on ollut todella rautaa. Se on päästänyt kymmenessä liigaottelussa vain kolme maalia. Jos se nyt pitää Southamptonia vastaan maalinsa puhtaana, niin se olisi peräkkäin jo seitsemäs Valioliigan ottelu, jossa City pelaa nollapelin. Edellisen kerran Manchester Cityn maalin pallon laittoi Valioliigassa Newcastle syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Cityn puolustus pitää, ja samalla sen kärkipää luo jatkuvasti paikkoja. Joukkueen ainoa ongelma on se, että se tuhlailee lukuisia paikkojaan. Viikolla City pelasi Liigacupissa Fulhamia vastaan. Se dominoi ottelua täysin, mutta teki vain kaksi maalia.

City on kovasssa otteluruuhkassa, kun liigapelien lisäksi pelattavana on Mestareiden liigaa ja Liigacup. Joukkue pelaa 13 päivässä viisi ottelua, ja se tarkoittaa sitä, että Guardiola kierrättää pelaajiaan. Cityllä on vankka vaihtopenkki, ei se hirveästi joukkueen suoritusta heikennä, jos avauksessa on Sane Sterlingin sijasta, tai sitten Agueron paikalla kärjessä pelaa Gabriel Jesus.

Southampton on voittanut tällä kaudella vain yhden liigapelin. Syyskuun ensimmäisenä se voitti vieraissa Crystal Palacen 2-1. Kymmenessä Valioliigan ottelussa Soton on tehnyt vain kuusi maalia.

Southampton on pelannut kaksi viimeistä otteluaan 0-0, ensin vieraissa Bounemouthia vastaan ja viime kierroksella kotonaan Newcastlea vastaan. Kaiken kaikkiaan Southampton on pelannut nyt viisi viimeistä Valioliigan ottelua tekemättä maaliakaan.

Southamptonilla on edessä hankala otteluohjelma, ja viime kierrosten surkeus ei lupaa joukkueelle hyvää. Manchester Cityn jälkeen se pelaa vielä ennen vuoden vaihdetta muun muassa Tottenhamia, Arsenalia, ManU:a ja uudemman kerran Manchester Cityä vastaan.

Sotonin manageri Mark Hughes lähtenee kärkiseuroja vastaan vain minimoimaan vahinkoja, eli bussitaktiikalla. Kai Hughes sen verran realisti on, että ymmärtää Cityn ja muiden kärkiseurojen voittamisen olevan nyky-Sotonille liian kova homma, parempi yrittää kitkuttaa yllätyspistettä.

Maalinteko on ollut Sotonin ongelma jo pitempään. Sen viimeinen vaarallinen kärkiase on ollut Sadio Mane, joka lähti Liverpooliin vuonna 2016. Etihadilla Southamptonin kärjessä pelannee Liverpoolista etelään matkannut Danny Ings, eikä hän kyllä nykyisellään ole minkäänlainen uhka.

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; Bernardo, Fernandinho, David Silva; Mahrez, Aguero, Sterling

Southamptonin mahdollinen avaus: McCarthy; Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand; Redmond, Ward-Prowse, Romeu, Lemina, Elyounoussi; Ings

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.12 – 10.50 – 29.00, mutta niistä ei kannata välittää. Unibet antaa kertoimen 1.66 sille, että molemmat joukkueet eivät tee maalia. Sen voi pelata. Soton ei tee Manchester Cityn Etihad -stadionilla maalia useammin kuin kuusi kertaa kymmenestä. Kyllä tässä kertoimessa on pienen pieni etu vedonlyöjälle.

Aseta vetosi