Manchester City - Wolverhampton 14.1.2019, City tehnyt kahdessa viime matsissa 16 maalia

Kova vuosi Cityllä, ensin voitto Liverpoolista ja sitten kaksi cup-matsia yhteismaalein 16-0. Cityllä on myös ollut tapana päästää maaleja koti-Etihadilla.
Manchester City - Wolverhampton
tammikuu 14,2019
22:00

Liverpool voitti lauantaina Brightonin. Nyt Manchester Cityllä olisi paineet voittaa kotonaan Etihadilla Wolverhampton, muuten etumatka taas kasvaa vähintään kuuteen pisteeseen.

Cityn alkuvuosi on ollut kovaakin kovempi. Ensin se voitti Liverpoolin Manchesterissa 2-1, ja kavensi eron kärjessä neljään pisteeseen. Sitten se voitti kahdessa eri cup-turnauksessa pienempänsä Rotherhamin ja Burtonin yhteismaalein 16-0.

Wolveskin on tämän vuoden puolella voittanut Liverpoolin 2-1. Ottelu oli FA Cupissa, liigassa Wolves on tämän vuoden puolella hävinnyt kotonaan Crystal Palacelle 0-2.

Joulukuu oli Manchester Citylle kehno. Se hävisi kuun aikana kolme Valioliigan ottelua. Nyt voi hyvällä syyllä sanoa, että alamäki on ohitse. Vaikka Cityn cup-vastukset olivatkin alasarjojen joukkueita, niin kyllä 16 maalia ammattilaisjoukkuetta vastaan 180 minuutin aikana on kova temppu.

Wolverhamptonia vastaan Cityllä on hyvä tilasto taustalla. City ei ole hävinny sarjanousijalle kotonaan 34 otteluun. Putkessa on 30 voittoa ja neljä tasuria, ja se ulottuu helmikuulle 2007.

Wolves tosin on hieman parempitasoinen sarjanousija, mutta kyllä City toki on hyvin suuri suosikki peliin. Vetomarkkinoilla Cityn voittokerroin on alle 1.20, eikä se niin kovin paljon alikerroin taida olla.

Cityn ongelmakohta on sen puolustus, jos joukkueella nyt jotain puutteita on. City ei ole pitänyt nollia kahdeksaan viime liigaotteluun. Valioliigassa City on viimeksi pitänyt kotonaan nollat lokakuussa, jolloin Burnley hävisi Etihadilla 0-5. Puolustus on myös se osa, joka eniten erottaa Cityn Poolista. Liverpool on päästänyt seitsemän liigamaalia vähemmän kuin City.

Sergio Aguerolla on ollut viime viikkoina tautia, mutta nyt hän taitaa olla kokoonpanossa mukana. Kevin De Bruyne alkaa olla jo kunnossa, ja hän tullee avaukseen David Silvan ja Fernandinhon kanssa. Muutenkin Guardiolalla ovat kaikki ykköspyssyt mukana Sanesta Sterlingiin ja Stonesiin.

Wolverhampton on tällä kaudella pelannut paljon paremmin kärkijoukkueita kuin heikompia vastaan. Se on kerännyt top 6 -joukkueita vastaan yhdeksän pistettä seitsemästä ottelusta, kaksi se on voittanut, kolme pelannut tasan ja hävinnyt kaksi.

Kehnompia vastaan Wolvesilla on sitten ollut vaikeampaa. Neljä kahdeksasta tappiostaan se on kärsinyt kahdeksaa liigan heikoimpaa vastaan. Se on hävinnyt Huddersfieldillekin, ja vielä kotonaan 0-2.

Vuoristoratamainen kausi on vienyt Wolvesin sarjasijalle 11. Seiskapaikka on vain kolmen pisteen päässä, ja kyllä nousijajoukkueelle puolen välin yläpuolella oleminen on aina hyvä juttu.

Wolverhamptonkin laittoi cup-kierroksella Liverpoolia vastaan rotaatiorullan pyörimään, ja nyt tuon ottelun huilanneet palannevat avaukseen. Ainakin Rui Patricio, Matt Doherty ja Romain Saiss. Diogo Jotakin on taas pelikunnossa, eli Wolvesin managerilla Nuno Espirito Santolla on koko sakki käytettävissä.

Man Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko; De Bruyne, Fernandinho, D Silva; Sterling, Aguero, Sane

Wolvesin mahdollinen avaus: Patricio; Bennett, Coady, Boly; Doherty, Neves, Moutinho, Saiss, Jonny; Traore, Jimenez

 

Yli 3.5 maalia saa Unibetilla kertoimeksi 2.18 ja sen voi pienellä pelata. Cityn kärkipää on tulikuuma, ja kun sen puolustuksella on ollut tapana Etihadilla jokunen maali päästää, niin kyllä tämä veto osuu useammin kuin 45 kertaa sadasta.

Aseta vetosi