Manchester United - Brighton 17.3.2018, Mourinho ei voi enää hävitä

Sevilla -tappio ja putoaminen Mestareiden liigasta oli kova isku Unitedille. Jos Brightonkin pudottaisi ManU:n, niin siinä olisi Mourinholla selittämistä.

Manchester Unitedin Mestareiden liiga -kausi loppui nolosti viikolla, kun Sevilla pudotti sen Old Traffordilla 2-1. United oli ottelussa vaisu, onnettoman arka, ja joukkueen miljoonamiehet pelasivat kehnosti. Hiljattain kovalla kohulla Manchesteriin siirtynyt Alexis Sanchez oli täysin vaaraton pelaaja, toisella jaksolla vaihdosta mukaan tullut Paul Pogba antoi helppoja syöttöjä metritolkulla ohi.

Sevilla -tappion jälkeen United -manageri Jose Mourinhon uskottavuus on taas ollut koetuksella. Brittilehdissä Mourinhoa on syytetty dinosaurukseksi, jonka varovainen, puolustukseen nojaava taktiikka olisi jo auttamattomasti vanhentunut. Brightonin voittaminen ja menestyminen FA Cupissa on Mourinholle nyt yllättävän tärkeää, muuta pokaalia United ei tällä kaudella enää voita. United on maailman eniten taloudellista voittoa tekevä jalkapalloseura, ja se tosiaan on käyttänyt rahoja pelaajakauppoihin. Kaiken sen rahamäärän ja tuhlaamisen olisi pian kyllä näyttävä seuran palkintokaapissa, muuten Mourinho saattaa joutua ulos.

Brighton heikko viime ottelussa

United tarvitsee ehdottomasti voiton. Vastustaja Brighton on viime aikoina ollut hyvässä kunnossa, mutta aivan viimeisessä ottelussaan Evertonin kentällä Brighton oli kuitenkin kehno. Ennen Everton -ottelua Brighton oli pelannut seitsemän tappiotonta ottelua, joista viisi oli voittoja. Se voitti kotonaan liigaottelussa maaliskuun alussa Arsenalin 2-1, mutta seuraavassa sitten Everton oli selvästi parempi Goodison Parkilla. Oliko ottelu Brightonille alamäen alku vai sitten vain hetkellinen notkahdus?

ManU on ollut tällä kaudella hyvä FA Cupissa, joukkue ei ole vielä päästänyt yhtään maalia turnauksessa omaan verkkoon. Viimeisissä kolmessa FA Cupin ottelussa ManU itse on tehnyt kahdeksan maalia. Sen vastukset eivät tosin ole olleet vielä erityisen hyviä, viimeisimmät vastustajat ovat olleet Huddersfield, Yeovil ja Derby.

Viime kausina FA Cup ei kyllä ole ollut ManU:lle menestys. Se on kolme kertaa viimeisistä neljästä FA Cupin neljännesfinaalista.

Napsahtaako selkäranka?

Unitedin itseluottamus ei välttämättä ole häävissä kunnossa. Brightonin manageri Chris Hughton varmasti painottaa pelaajilleen, että on pysyttävä pelissä mukana mahdollisimman pitkään. Jos United ei ole päässyt johtoon, kun toista jaksoa pelataan, niin saattaa ManU:n peli muuttua väkinäiseksi.

Jose Mourinho saattaa hyvinkin laittaa kentälle aivan toisenlaisen avauksen kuin surkeassa Sevilla -ottelussa. Mata ja Pogba saattavat hyvinkin olla mukana jo heti avauksessa. Brightonin joukkueesta voi nostaa esille kovassa kunnossa olevan Glenn Murrayn, hän on tehnyt kolmessa viime ottelussa kolme maalia. Jos Sevillan Ben Yedder murskasi Unitedin puolustuksen, niin kyllä Murraykin on vaarallinen.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.32 – 5.25 – 11.00, lukemat taitavat olla kohdallaan. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.97, ja tämä tuntuu Sevilla -ottelun perusteella oikein hyvältä vedolta.

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: Romero – Darmian, Lindelof, Bailly, Shaw – McTominay, Matic, Pogba – Mata, Lukaku, Martial

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Suttner – March, Kayal, Propper, Izquierdo – Gross – Murray

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: Romero – Darmian, Lindelof, Bailly, Shaw – McTominay, Matic, Pogba – Mata, Lukaku, Martial Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Suttner – March, Kayal, Propper, Izquierdo – Gross – Murray

Aseta vetosi