Manchester United - Derby 25.9.2018, joko United pärjäisi cup-ottelussa alasarjajoukkuetta vastaan?

Valioliigassa ManU:lla alkaa jo nyt olla peli menetettynä. Jos seura aikoo jotain tällä kaudella palkintokaappiin saada, niin ei Liigacupia sitten voi vähätellä.
Manchester United - Derby
Syyskuu 25,2018
22:00

Manchester United on kompuroinut taas tänäkin kautena, mutta josko Liigacup sitten saisi joukkueeseen ryhtiä? Tänä iltana ManU kohtaa omalla Old Traffordillaan Championship -joukkue Derbyn. Derbyn managerina on Chelsean ja Englannin maajoukkueen entinen tähti Frank Lampard. Lampard on aloittanut managerin uransa melko mukavasti. Derby on yhdeksän kierroksen jälkeen sarjakuutonen, viime kierroksella se voitti Brentfordin komeasti 3-1.

ManU oli jo hetken hyvässä iskussa, ja manageri Mourinhon huolet näyttivät haihtuneen. Viime viikonloppuna se kuitenkin taas kotikentällä kompuroi ja pelasi Wolvesin kanssa tasan 1-1. Unitedilla oli ennen viime viikonloppua kolmen voiton putki, ja hetken jo luultiin että nyt Mourinho on saanut homman pelaamaan. Sarjanousija -Wolverhampton sitten tappoi Unitedin momentumin, ja Mourinho on taas potkuspekulaatioiden kohteena.

Valioliigan mestaruustaisto alkaa jo nyt, kauan ennen joulua, olla karkaamassa Unitedilta. Se on maailman rikkaimmalle futisseuralle jo aikamoinen katastrofi. Viime kierroksen ottelussa suurimmat ManU -aplodit sai varmaan sir Alex Ferguson, joka tuli nyt ensimmäistä kertaa saraskohtauksensa jälkeen stadionille peliä seuraamaan. Katsojat ja koko Unitedin johtokunta antaisivat varmaan paidatkin päältään, jos Ferguson olisi edelleen nuori mies ja Unitedin päävalmentajana. United on jo nyt kuuden ottelun jälkeen kahdeksan pistettä sarjakärki Liverpoolia perässä, eikä ManU ole kohdannut vielä yhtään joukkuetta viime kauden top kuuden sakista.

Normaalisti suurjoukkueet pitävät Liigacupia toisarvoisena turnauksena, ja laittavat kentälle kakkosketjun, mutta Mourinholla saattaa olla muuta mielessä. Englannin cupit saattavat olla ManU:n paras mahdollisuus tällä kaudelle saavuttaa edes jotain. Ja toisaalta, jos joukkue nyt laittaa heikennetyn avauksen kentälle, ja taas tulisi kehno tulos, niin koko joukkueen itseluottamus ja Mourinhon pesti olisivat heikoissa kantimissa.

ManU:n joukkueen heikosta hengestä, ja varsinkin Paul Pogban tyytymättömyydestä, on kirjoitettu palstatolkulla. Wolves -ottelun jälkeen Pogballa oli taas sanottavaa, hän kritisoi Mourinhon passiivista pelitaktiikkaa.

Frank Lampardilla ja Mourinholla on ollut tiivis suhde futiskentillä. Mourinho manageroi Chelseaa useamman kauden ajan, kun Lampard oli joukkueen avainpelaajia. Liigacupinkin Mourinho ja Lampard voittivat yhdessä Chelsealle vuonna 2007.

Lampardin kausi managerina ei lähtenyt käyntiin erityisen hyvin. Derby hävisi alkukaudesta peräkkäin Millwallille ja Leedsille, mutta sittemmin joukkue on ottanut viisi voittoa seitsemästä ottelusta kaikki turnaukset mukaan lukien.

Deby on pelannut Liigacupissa jo kaksi ottelua. Ensin se pudotti Oldhamin ja perään Hullin.

Jose Mourinho on jo ilmoittanut, että oikea puolustaja Diogo Dalot pelaa Derbyä vastaan avauksessa. Sergio Romero lienee tulossa maaliin David de Gean tilalle. Hyökkäyspäässä Mourinho joutunee luottamaan kahteen epävireessä olevaan pelaajaan. Marcus Rashford on pelikiellossa ja Romelu Lukakulle ilmeisesti ollaan antamassa huilipäivä, joten kehnosti pelannut Alexis Sanchez ja epäsuosiossa oleva Anthony Martial ovat varmaankin avauksessa.

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: Romero; Young, Lindelof, Smalling, Dalot; Pereira, Matic, McTominay; Sanchez, Martial, Mata

Derbyn mahdollinen avaus: Carson; Bogle, Keogh, Tomori, Malone; Johnson, Ledley, Mount; Jozefzoon, Marriott, Bennett

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.24 – 6.35 – 13.00. Vaikea Unitediin on luottaa, joten laitetaan varovaisesti Mourinhon joukkuetta vastaan. Derby +1,5 Unibetin kertoimella 2.18 on sopivan varovainen veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä