Manchester United - Newcastle 18.11.2017, Benitez ja Mourinho eivät ole kavereita

Kahden huippumanagerin koitos. Manchester United on jäämässä paikallisvastus Cityn kyydistä. Newcastle on kahden ottelun tappioputkessa.

Manchester United vastaan Newcastle -ottelussa kaksi Valioliigan parhaimpiin managereihin kuuluvaa mestaria kohtaa. Unitedin Jose Mourinholla ja Newcastlen Rafa Benitezilla on paljon yhteistä, ja usein he kyllä ovat olleet kovasti eri mieltä keskenään asioiden tilasta. Mourinho ja Benitez ovat kumpikin olleet Real Madridin managereina, ja tulleet poispotkituiksi. Benitez kesti Madridissa reilut puoli kautta, kun Mourinho sentään manageroi galacticoja kolmen kauden ajan.

Manchester United on jäämässä jälkeen Valioliigan johtopaikalla olevaa paikallisvastus Cityä. Eroa on jo kahdeksan pistettä. Siinä missä Cityllä on saldossa pelkkiä voittoja, niin Unitedilla on esimerkiksi viime ottelusta 0-1 -tappio Chelsean Stamford Bridgeltä ja vajaa kuukausi sitten 1-2 -tappio Huddersfieldin kentältä.

Newcastle kaksi ottelua ilman maalia

Newcastle on kahden ottelun tappioputkessa. Se on hävinnyt kaksi viimeistä 0-1, ensin Burnleyn kentällä ja sitten perään kotonaan Bournemouthia vastaan. Bournemouthia vastaan Newcastlella oli pari hyvää maalintekomahdollisuutta ottelun alkupuolella, kun Matt Ritchie laukoi kaukaa hyvin. Ja kun Newcastle ei tehnyt ottelussa maalia, niin sitten Bournemouthin Cook teki voitto-osuman, kun oltiin toisella yliaikaminuutilla. Yliajalla taipuminen ei ole tavallista Rafa Benitezin joukkueilla, yleensä hänen ryhmänsä ovat tiukkoja, kun peliaika lähenee loppuaan.

Reissu Manchesterin Old Traffordille on kauden tähänastisista otteluista Newcastlen kovin.Vetomarkkina ei anna Newcastlelle ottelussa juuri mitään mahdollisuuksia. Unibetilla Newcastlen voittokerroin on 13.00. Newcastle on tällä kaudella voittanut vain kerran vieraissa, ja silloin vastassa oli kehno Swansea.

Tiukka ottelu Chelseassa

Manchester United pelasi hyvin viime ottelussaan Chelseaa vastaan, ainoastaan Azpilicuetan ja Moratan yksi mainio hetki nosti Chelsean voittoon. Moratan pusku meni maalin ohi voimattoman David de Gean, mutta joukkueet olivat melko tasaväkisiä. United teki paljon töitä Stamford Bridgellä, mutta tulos jäi nollaksi. Fellaini ja Rashford olivat lähellä, ja Lukaku on viimeksi tehnyt maalin Unitedille syyskuun lopussa. Isolla rahalla ManU:n ostettu belgialainen alkaa jo olla apina selässä, jos maalia ei pian tule.

ManU:n pelaaminen alle 1.30 -kertoimilla ei houkuttele, mutta eipä vierailija-Newcastlenkaan pelaaminen isolla kertoimella oikein tunnu olevan kohdallaan. Mourinho osaa tehdä joukkueensa voittamisen vaikeaksi, eikä United ole tällä kaudella kotonaan kompastellut. ManU:n kotisaldo on viisi ottelua, viisi voittoa ja maaliero 15-0. Paha tuota vastaan on löytää perusteita vedolle Newcastlen puolesta. Unibetilla alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.97, ja siihen voisi pienen panoksen laittaa. Newcastle on tiukka joukkue, joka varmasti tulee Old Traffordille pelaamaan vähämaalista ottelua ja hakemaan tasuripistettä tai yllätystä vastaiskumaalilla. Ja kun Mourinhon ryhmätkin ovat erityisesti puolustuksen kautta pelaavia, niin kyllä peli jää alle 2.5 maalin useammin kuin joka toisella kerralla.

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: De Gea; Bailly, Jones, Smalling; Valencia, Herrera, Matic, Young; Mkhitaryan, Rashford; Lukaku

Newcastlen mahdollinen avaus: Darlow, Yedlin, Lejeune, Lascelles, Manquillo, Hayden, Shelvey, Ritchie, Murphy, Gayle, Joselu

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: De Gea; Bailly, Jones, Smalling; Valencia, Herrera, Matic, Young; Mkhitaryan, Rashford; Lukaku Newcastlen mahdollinen avaus: Darlow, Yedlin, Lejeune, Lascelles, Manquillo, Hayden, Shelvey, Ritchie, Murphy, Gayle, Joselu

Aseta vetosi