Manchester United - Newcastle 6.10.2018, Mourinhon viimeinen ottelu?

BBC sanoo, että Mourinho saa pikapuolin potkut, vaikka United tänään voittaisikin. Tabloidit ovat kirjottaneet pitkin viikkoa, että potkut tulee, jos Newcastle ei mene nurin.
Manchester United - Newcastle
Lokakuu 06,2018
19:30

Taas on Jose Mourinholla tiukka paikka. Jos ManU sattuisi tänään kotonaan Old Traffordilla häviämään Newcastlelle, niin sitten se olisi ainakin muutaman brittitabloidin mukaan potkut The Special One Mourinholle. BBC tosin jo väittää, että potkut tulee tänä viikonloppuna, kävi miten kävi. Korvaajaksi on veikkailtu etupäässä Zinedine Zidanea, kakkosvaihtoehtona on ollut Antonio Conte.

Manchester United on ollut jo pitkään brittilehtien ykkösuutinen, tosin aivan vääristä syistä. Kuluva viikko ei tehnyt poikkeusta. United pelasi Mestareiden liigassa kotonaan Valenciaa vastaan, ja se oli kaikin puolin huonoa pelaamista. Joukkue piti kentällä kovia tsemppipuheita, ja uutisten mukaan Mourinho oli pukukopissa pitänyt kolmen vartin saarnan ja hengennostatusluennon, mutta hukkaan meni kaikki. ManU oli Valenciaa vastaan taas tylsä ja kaikin puolin saamaton joukkue.

ManU on nyt pelannut kaikki turnaukset mukaan lukien neljä ottelua ilman voittoa, vaikka vastukset ovat olleet heikkoja. Se pelasi Valioliigassa kotonaan Wolverhamptonin kanssa tasan, ja sitten hävisi Liigacupissa alasarjan Derbylle rankkareiden jälkeen, vaikka kentällä oli Unitedilta kovatasoinen avaus. Tämän jälkeen ManU otti liigassa vieraissa neniin West Hamilta ennen Valencia -ottelua.

Newcastle -pelin jälkeen alkaa maaottelutauko, ja sen jälkeen Unitedilla olisi vastassa Chelsea, Juventus ja Everton. Suunta olisi käännettävä pian, otteluohjelma vaikeutuu pian huomattavasti.

Unitedilla on kaikenlaisia ongelmia, mutta kyllä kotikunto taitaa olla niistä päällimmäinen. Se ei ole voittanut otteluakaan kotifanien edessä sitten Valioliigan avauksen, ja siitä on pian jo kaksi kuukautta. Kohta fanit äänestävät jaloillaan, ja Theatre of Dreams kumisee tyhjyyttään. Newcastle olisi hyvä vastus aloittaa nousu, sillä ManU ei ole kotonaan hävinnyt Newcastlelle kuin kerran sitten vuoden 1972. Tosin nyky-United kyllä onnistuu romuttamaan kaikki historiatilastot.

United on niin paniikkimaisessa tilanteessa, että on aika hankala sanoa, minkälaisen kokoonpanon Mourinho kentälle laittaa. Tähdet, kuten Pogba ja Sanchez, ovat pettäneet pahasti. Luottaako Mourinho siihen, että nyt heikkoa vastusta vastaan starojen taidot pääsevät esille, vai tuoko hän kentälle nälkäisiä kakkosketjun pelaajia? Kaikki ratkaisut tuntuvat epätoivoisilta.

Newcastle on oikeastaan vielä surkeammassa jamassa kuin Unitedin. Se ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään ottelua. Valioliigassa on kolme joukkuetta ilman voittoa ja kahdella tasapelillä, ja Newcastlella on näistä paras maalisuhde.

Newcastlessa protestit kohdistuvat ensisijaisesti seuran omistajaan Mike Ashleyhin. Seuraa ollaan ilmeisesti yritetty myydä, mutta kukaan ei halua ostaa.

Newcastlen manageri Rafa Benitez ei varmasti myöskään saa juoda kahviaan aivan rauhassa. Viime kaudella joukkue oli Valioliigassa kymmenes, ja se oli hyvä saavutus.

Newcastlella on ollut rankka alkukausi. Se on jo ehtinyt kohdata Chelsean, Manchester Cityn, Tottenhamin ja Arsenalin. United -ottelun jälkeen sen vastukset helpottuvat huomattavasti. Maaottelutauon jälkeen se saa vastaansa Brightonin, Sotonin, Watfordin ja Bournemouthin, ja näistä peleistä se sitten lopulta pitäisi alkaa saada kolmen pisteen saaliita.

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: De Gea; Valencia, Lindelof, Smalling, Shaw; Fred, Matic, Pogba; Sanchez, Lukaku, Rashford

Newcastlen mahdollinen avaus: Dubravka; Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett; Ritchie, Diame, Shelvey, Kenedy; Perez; Joselu

 

Vetomarkkinoiden luotto Unitediin on vahva. Unibet antaa sen voitolle vain kertoimen 1.44. ManU:a vastaan pelaaminen on ollut tuottoisaa, jatketaan sitä. Newcastle +0.5 Unibetin kertoimella 3.05 kelpaa hyvin kupongille. Iso kerroin, mutta panoksen voisi pitää pienenä.

Aseta vetosi