Manchester United - Wolverhampton 21.9.2018, ManU on saanut pelin kulkemaan

Manchester Unitedilla alla kolmen voiton putki maalierolla 7-1. Jose Mourinho voi taas hengähtää. Kärkimies Lukakukin pelaa hyvin.
Manchester United - Wolverhampton
Syyskuu 22,2018
17:00

Manchester United näyttää saavan päätään pinnan päälle. Sillä on nyt kaikki turnaukset mukaan lukien kolmen voiton putki. Kaikki voitot ovat vielä vieraskentiltä. Ensin se voitti Valioliigassa Burnleyn ja Watfordin, ja sitten Mestareiden liigassa sveitsiläisen Young Boysin.

Hyvässä kunnossa on sarjanousija Wolverhamptonkin. Sillä on nyt alla neljän tappiottoman ottelun putki. Sarjassa on kolme Valioliigan matsia ja yksi Liigacupin peli. Neljän ottelun jakso alkoi kotitasurilla mestarijoukkue Manchester Cityä vastaan. Viime kierroksella Wolves voitti kotonaan Burnleyn 1-0.

Elokuussa ManU otti neniin omalla stadionilla Old Traffordilla Tottenhamilta selvästi 0-3, ja sen pelin jälkeen manageri Mourinhon asema näytti heikolta. Brittimediassa jo kirjoiteltiin ”varmana tietona”, että jos ManU olisi hävinnyt seuraavan pelin Burnleylle, niin Mourinholle olisi tullut lähtöpassit välittömästi. Unitedin odotettiin voittavan seuraavat kolme ottelua, mutta näissä tehdyt seitsemän maalia kertovat siitä, että kyllä sen peli on alkanut kulkea. Mourinhoa on syytetty puolustuspeliä painottavaksi manageriksi, mutta viime aikoina ei ole näyttänyt siltä.

ManU:n puolustus on paremminkin hieman kysymysmerkki, enemmän kuin joukkueen kärkipää. Mourinho yritti kesäaikaan vahvistaa puolustustaan, mutta hän ei onnistunut hankkimaan yhtään kovan luokan pakkia joukkueeseen. Unitedissa sen sijaan vanhastaan on nippu kovan luokan kärki- ja keskikenttämiehiä Lukakusta Sancheziin ja Pogbaan. Jotenkin Mourinho on kuitenkin onnistunut järjestämään United-puolustuksen. Se on nyt pelannut 270 minuuttia vain yhdellä päästetyllä maalilla.

Kolmen voiton putki antaa ManU:lle aihetta itseluottamukseen, ja vaikka se on sarjataulukossa vasta kahdeksantena, niin ei sen ero kärkeen ole kuin kuusi pistettä. Sellaisen eron vielä saa kiinni, jos peli todella lähtee rullaamaan. Unitedin kolme seuraavaa liigaottelua ovat Wolvesia, West Hamia ja Newcaslea vastaan. Melkein jopa todennäköistä, että ManU ottaa näistä kolme voittoa. Neljäs peli onkin sitten vierasmatsi Chelseaa vastaan, ja siinä katsotaan, että onko Unitedista vielä nousemaan mukaan mestaruusotteluihin.

ManU -fanit varmasti iloitsevat kärkimies Romelu Lukakun hyvässä kunnosta. Lukaku ostettiin isolla rahalla joukkueeseen, ja MM-kisoissa mies näytti, että potentiaalia edelleen on. Nyt Lukaku on tehnyt neljä maalia viidessä viime ottelussa, se alkaa jo olla huippuhyökkääjän tahtia.

Wolverhampton on sarjataulukossa heti ManU:n alapuolella. Se on viidestä ottelusta hävinnyt vain kerran, Leicesterille vieraissa toisella ottelukierroksella. Wolvesin ottelut ovat olleet vähämaalisia, vaikka kauden alla sen paremminkin ajateltiin olevan maaleja tekevä joukkue. Kaksi viimeistä otteluaan Wolves on voittanut 1-0. Lukemat eivät ihan kerro koko totuutta. Viime kierroksen ottelussa Burnleytä vastaan Wolves laukoi peräti 30 kertaa, osumatarkkuus oli vain hukassa. Kun pallot alkavat osua kohdilleen, niin Wolvesin matseissa saattaa alkaa maalijuhlat.

Tämän viikonlopun ottelu on Wolvesille ensimmäinen, jossa se kohtaa liigan suurjoukkueen. Vaikka peli pelataan Manchesterin Old Traffordilla, niin tuskinpa Wolvesin portugalilainen manageri Nuno Espirito Santo alkaa peruuttelemaan. United on yllätettävissä, joten päälle vain.

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: De Gea; Valencia, Smalling, Lindelof, Shaw; Herrera, Fred; Sanchez, Fellaini, Mata; Lukaku

Wolverhamptonin mahdollinen avaus: Patricio; Bennett, Coady, Boly; Doherty, Neves, Moutinho, Jonny; Jota, Costa; Jimenez

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.58 – 4.25 – 6.40. Paras vetokohde taitaa olla siinä, että maaleja tulee. United on viime aikoina ollut terävänä maalin edessä, ja jos Wolves jaksaa hyökätä, niin sitten yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.86 on hyvä betsi.

Aseta vetosi