Marokko - Iran pe 15.6.2018, Lohkon altavastaajat iskevät yhteen.

Jalkapallon MM-kisoissa paremmuudestaan taistelevat Marokko ja Iran. Lohkossa B:ssä kaksi muuta joukkuetta avaavat urakkansa vasta myöhemmin. Etukäteen ajateltuna Marokko ja Iran ovat lohkon selvästi heikoimmat joukkueet, sillä Portugali ja Espanja ovat huomattavasti niiden yläpuolella. Marokko ja Iran eivät ole toisilleen tuttuja vastustajia, vaikka molemmat joukkueet ovat esiintyneet MM-kisoissakin useampaan otteeseen. 2000-luvulla Marokolla on mennyt kaksikosta huomattavasti huonommin, sillä miehistö on ollut MM-kisoissa viimeksi vuonna 1998.
Marokko - Iran Jalkapallon MM-kisat perjantaina 15.6.2018 kello 18:00
Marokko - Iran 15.6.2018
Kesäkuu 15,2018
18:00

Marokko – Iran – kertoimet otteluun

Marokko on ottelun selkeä suosikki, vedonlyöntisivustot antavat otteluun selkeät kertoimet Marokon voitosta. Unibet tarjoaa pitkävetokertoimet 2.25 – 3.05 – 3.95, joten Marokon odotetaan nappaavan tästä jos ei nyt helpot kolme pistettä, niin täydet pisteet kuitenkin. Iranin venyminen tasapeliin olisi yllätys, mutta näitä yllätyksiä olemme toki nähneet aiemminkin.

Unibet tarjoaa peliin reippaasti yli 450 kohdetta vedonlyöntiin, joten nyt jos koskaan kannattaa olla pelitilit kunnossa ja betsata MM-futiksesta. Perjantaina kello 18:00 alkava ottelu on luonnollisesti myös livevedonlyönnin kohde, joten sinne kannattaa myös satsata pelimerkkejä.

Tässä ottelussa voi myös korttipakka saada kyytiä ja sille löytyy myös omat kertoimet. Yli 1.28 korttia antaa 1.28 kertoimen, yli 3.5 puolestaan 1.83, yli 4.5 kertoimen 3.10 ja yli 5.5 kertoimen 5.80. Punaisesta kortista saa kertoimen 4.60, kumpi sen sitten ottaa, se on kokonaan eri asia. Molempien kerroin on 8.00. Entä kumpi nappaa sen ensimmäisen kortin? 1.98 – 1.83 puoltavat hieman Iranin korttia.

Maalintekijävedossa pienimmät kertoimet ovat Marokon kolmikolla El Kaabi (3.45), Ennesyri (3.70), Boutaib (3.80). Iranin pienimmät kertoimet ovat kolmikolla Azmoun 4.70, Ghoochannejhad (5.00) ja Taremi (5.40).

Marokko – Iran kokoonpanot

Marokko – Iran ennakoidut kokoonpanot:

Marokko (4-2-3-1)
Mohamedi – Hakimi, Saiss, Benatia, Amrabat – Ahmadi, Boussoufa – Ziyech, Belhanda, Harit – Kaabi

Iran (4-2-3-1)
Beiranvand – Mohammadi, Pouralignaji, Cheshmi, Razaeian – Shojae, Safi – Jahanbaksh, Ansarifard, Taremi – Azmoun

Marokko

Marokko osallistui alkuvuoden aikana Afrikan mestaruuskilpailuihin, ja siellä joukkue menestyi erinomaisesti mentyään aina päätyyn saakka. Matkalla voittoon Lions de l’Atlas onnistui kaatamaan esimerkiksi Nigerian. Turnauksessa miehistö pelasi yhteensä kuusi otteluaan kokien muun kuin voiton vain kertaalleen. Sen jälkeen ryhmä on pelannut muutamassa harjoitusottelussaan menestyen niin ikään vahvasti. Ensin Serbiaa vastaan voitto irtosi maalein 1-2 ja Uzbekistania vastaan numeroin 2-0. Viime vuoden lopulla Marokko oli selvittänyt tiensä MM-kilpailuihin voittamalla Afrikan kolmannen vaiheen karsinnoissa lohko C:n. Siellä kuusi ottelua tuottivat kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Omissa verkot eivät soineet lainkaan, joten puolustuspelaaminen oli iso vahvuus.

Marokon joukkue videolla:

Marokko on kokonaiskuvassa tasaisesti suorittava joukkue, josta on vaikeaa löytää selkeitä heikkouksia. Afrikan mestaruuden voittaminen on korostanut pelaajiston itseluottamusta entisestään. Etenkin heidän puolustuspelaamisensa murtaminen voi olla MM-kisoissa yllättävänkin vaikeaa, vaikka toki moneen kuukauteen vastassa on ollut vain muutamia aidosti laadukkaita vastustajia. On hyvä huomioida hyökkäyspelaamisesta, että karsintalohkossaan Marokko pelasi vieraskentällä kolmesti onnistuen maalinteossa kaksi kertaa, kun taas kotona miehistö viimeisteli yhdeksän maalia. Venäjän maaperällä hyökkäyspelaaminen lieneekin arempaa verrattuna kotikentällä pelaamiseen, mutta se on täysin ymmärrettävää. Afrikan mestaruusturnauksessa Lions de l’Atlas viimeisteli lähes jokaisessa ottelussaan vähintään kaksi maalia, mutta kilpailut käytiin heidän kotimaassa.

Iran

Iran on pelannut kuluvan vuoden aikana kolme kappaletta harjoitusotteluita saalistaen kaksi voittoa ja yhden tappion. Miehistön suuri vahvuus on löytynyt puolustuspelaamisestaan, sillä heitä vastaan ei ole tehty kertaakaan yhtä maalia enempää syyskuun karsintaottelun jälkeen. Karsintojen jälkeen Iran on pelannut päättynyt vuosi mukaan lukien kaikkiaan seitsemän harjoitusotteluaan, ja niissä ainoa tappio on tullut niukasti Tunisialle. Kohokohtana voidaan pitää tasapeliä Venäjää vastaan.

Karsintojen kolmannessa vaiheessa Iran onnistui maalinteossa kymmenen kertaa, ja se oli toiseksi paras lukema heti toiseksi tulleen Etelä-Korean jälkeen. Irania vastaan maalinteossa onnistuttiin ainoastaan kaksi kertaa, joten käytännössä Syyria oli ainoa heitä vastaan maalinteossa onnistunut joukkue. Kotietu oli läpi karsintojen erittäin vahva, mutta vieraissa tekeminen ei ollut aivan samalla tasolla. Tosin tappioita ei tullut sielläkään.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Marokon ja Iranin kohtaaminen käydään Pietarin stadionilla. Ottelu alkaa kello 18.00 Suomen aikaa. Kisajärjestäjille yhtenä ylpeydenaiheena piti toimia nimenomaan Pietariin rakennettu lähes 70 000 katsojaa vetävä stadion, mutta siitä on paljastunut vuosien aikana monenlaisia ongelmia.

B-LOHKON OTTELUT

OTTELUNENNAKOT

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Morroco vs Iran World Cup 2018

Marokko vs Iran Betting ennakko

15/06
18:00 am

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Spain World Cup 2018

Portugali vs Espanja ennakko

15/06
21:00

Fisht Olympia Stadion, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Morroco World Cup 2018

Portugali vs Marokko ennakko

20/06
15:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Spain World Cup 2018

Iran vs Espanja ennakko

20/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Portugal World Cup 2018

Iran vs Portugali ennakko

25/06
21:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Spain vs Morocco World Cup 2018

Espanja vs Marokko ennakko

25/06
21:00

Kaliningrad Stadion, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa edelleen MM-kisojen televisiointioikeudet. Aikaisempien vuosien tapaan Suomessa MM-kilpailujen lähetysoikeudet. Marokon ja Iranin välistä kohtaamista pääsee seuraamaan televisiossa, Yle Areenassa tai liveseurannan välityksellä. Ottelua voi katsoa joko suomeksi tai ruotsiksi. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, että kuuluuko Marokon ja Iranin kamppailuun myös studio-osuudet, mutta se selviää myöhempänä.

Näin pelataan

Avauskierroksen yksi tiukimmista otteluista lienee luvassa, kun Marokko ja Iran iskevät yhteen. Materiaaliltaan miehistöt ovat hyvin lähellä toisiaan, ja kummallakin pelaajistolla itseluottamus pitäisi olla kunnossa lukuisten onnistumisten myötä. Vedonlyönnissä tasapelistä tarjottavat kertoimet houkuttelevat, sillä otteluun on vaikeaa metsästää minkäänlaista ennakkosuosikkia. Vähämaalisuudenkin vetotarjontaa kannattaa harkita.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt