Mestareiden liigan karsinta: HJK - Punainen Tähti 31.7.2019, Klubi on sillassa

HJK oli Belgradissa selväst heikompi joukkue. Lopputulos 2-0 Punaiselle Tähdelle tarkoittaa sitä, että HJK:n olisi pelattava nyt täydellinen peli ja belgradilaisten pitäisi epäonnistua pahasti.
HJK - Punainen Tähti
Heinäkuu 31,2019
19:00

Belgradin Punainen Tähti tulee Helsinkiin lopettamaan sen, minkä aloitti kotikentällään. Se johtaa Mestareiden liigan karsintaottelua HJK:ta vastaan 2-0.

Punainen Tähti on pelannut viime viikon avausottelun jälkeen yhden pelin Serbian liigassa. Radnicki Nis meni nurin Belgradissa 2-0.

HJK:kin on pelannut Belgradin jälkeen yhden ottelun. Veikkausliigan sarjajumbo VPS venyi Helsingissä tasapeliin 1-1. HJK on nyt pelannut neljä ottelua ilman voittoa, eli ei sen meno ole parantunut valmentajavaihdoksen jälkeen.

HJK:n urakka Punaista Tähteä vastaan tuntuu kovalta. Sen olisi pakko tehdä ainakin kaksi maalia päästäkseen edes jatkoajalle. Belgradissa Klubi sai aikaan yhden laukauksen koko ottelussa, eikä sekään mennyt maalia kohti. Punainen Tähti sitten laukoi 17 kertaa, eli kyllä HJK oli pahasti jyrän alla.

euroliigojen-avaukset - Kick-off päivämärät

Marin on liian hyvä

Belgradissa Punainen Tähti aloitti pelin todella väkevästi. Ensimmäisen puolen tunnin ajan HJK oli pahasi vastaanottajana, ja sitten 27. minuutilla Richmond Boakye teki ottelun ensimmäisen.

Puoliajan jälkeen HJK pääsi paremmin peliin mukaan, mutta ei se hyökkäyspäässä kuitenkaan saanut oikein mitään aikaiseksi. Ottelun viimeisellä minuutilla sitten Punainen Tähti pamautti vielä varmistukseksi toisenkin osuman. Maalin teki Pavkov Punaisen Tåhden ykkösmiehen Marinin syötöstä. Marin on Punaisen Tähden hyökkäyksen ehdoton avainpelaaja, ja hänen kanssaan HJK oli jatkuvasti pulassa. Viime kaudella Marin valittiin Serbian liigan MVP -pelaajaksi.

Ensimmäisen osan jälkeen Klubi on sitten tilanteessa, että jos Punainen Tähti osuu kerran, niin HJK:n olisi tehtävä neljä.

Punainen Tähti toki osattiin arvata kovaksi joukkueeksi. Viime kaudella se selvitti tiensä Mestareden liigan lohkovaiheeseen. Kotikentällään se hävisi viime kaudella kaikissa turnauksissaan vain yhden ottelun, ja se oli PSG:lle. Mestareiden liigassa se voitti kotoaan Liverpoolinkin.

Samat kokoonpanot kuin viimeksi

HJK:n lauantain VPS -ottelu oli varmasti vaisu johtuen Mestareiden liigan peleistä. HJK toki painosti Vepsua vastaan kovasti, mutta ainoaksi maaliksi jäi Tim Väyrysen tekemä osuman puoliajan jälkeen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli laittanut VPS-peliin kentälle paljon paljon uusia pelaajia. Vain kuusi pelaaja oli avauksessa sekä Belgradissa että lauantain matsissa. Tuoreet jalat nyt eivät vain taida auttaa HJK:ta belgradilaisia vastaan, tasoeroa ja takamatkaa on aivan liian paljon.

Punainen Tähti ei ole edes mitenkään heikko vierailija. Viimeisen kahden vuoden aikana se on pelannut yhdeksän Mestareiden liigan karsintapeliä vieraissa, ja saldona on 3-5-1.

HJK:lla on varmasti paras avaus kentällä, ehkä uusi laitapuolustaja Victor Luiz tulee nyt mukaan jossain vaiheessa. Uusista hankinnoista William Parra on osoittautunut kovaksi pelimieheksi.

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Toivomäki, Rafinha, Obilor, Mensah, Dahlström, Parra, Kairinen, Alho, Tarasov, Riski

Punaisen Tähden mahdollinen avaus: Borjan, Rodic, Milunovic, Babic, Stojkovic, Jovicic, Jovancic, Ivanic, Marin, El Fardou Ben, Boakye

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 4.80 – 3.70 – 1.78, eikä Klubin kerroin ainakaan ylikerroin ole. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.80. Se kelpaa kupongille. Punaine Tähti varmasti haluaa tappaa pelin, ja eiköhän se siinä onnistu.

Aseta vetosi