Mestarien liiga: Dortmund - Barcelona 17.9.2019, Barca ilman Messiä

Leo Messi ei ole tällä kaudella pelannut vielä minuuttiakaan, ja Barcelonan alkukausi on ollut kovin vaisu. Dortmund on myös kovin ailahteleva, viimeksi se kuitenkin voitti Bayer Leverkusenin 4-0.
Dortmund - Barcelona
Syyskuu 17,2019
22:00

Barcelona ja Borussia Dortmund aloittavat Mestareiden liigan lohkopelinstä Dortmundin Sigal Iduna Parkilla. F-lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Inter Milan ja Slavia Praha. Barca on lohkosuosikki, Unibetilla sen lohkovoitosta saa kertoimeksi 1.35. Dortmundin lohkovoitolle saisi kertoimen 4.50, Inter Milanille 8.00 ja prahalaisten jättiyllätyksestä 101.00.

Barca on luonnollisesti taas korkealla listoilla voittamaan koko Mestareiden liigan. Unibetilla se on kakkossuosikki Manchester Cityn jälkeen kertoimella 6.00. Dortmundin voittaessa keväällä Mestareiden liigan finaalin Unibetin kerroin olisi 41.00.

Dortmundin Bundesliiga-kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Se otti sarjanousija Union Berliiltä neniin 1-3, mutta sitten taas viime viikonlopun kierroksella se jyräsi kotonaan Bayer Leverkusenin 4-0. Marco Reus teki Dortmundille kaksi maalia ja Alcacer sekä Guerreiro yhden lauantain ottelussa.

Dortmund on nyt Budesliigan sarjataulukossa kakkosena, ykkönen Leipzig on pisteen päässä. Bayern Munchen on takana nelosena. Josko jo tällä kaudella Bundesliigassakin pelattaisiin oikeasti mielenkiintoinen ja tiukka sesonki?

Kloppin kanssa finaalitappio

Dortmund on ollut hyvä Mestareiden liigassa. Viisi kertaa kuudesta viime kerrasta, kun Dortmund on ollut mukana, se on päässyt 16 parhaan joukkoon. Dortmund voitti koko turneen vuonna 1997 ja 2013 Jurgen Kloppin maageroimana se pääsi finaaliin, mutta hävisi Bayern Muchenille.

Viime kaudella Spurs pudotti Dortmundin, kotikentällä Saksassakin Tottenham voitti 1-0. Dortmund ei ole nyt voittanut Mestareiden liigassa kotona kuin kolmesti viimeisistä kymmenestä ottelusta.

Alex Witsel on parantumassa loukkaantumisestaan, ja hän pelasi Leverkusenia vastaan jo 78 minuuttia. Nyt Witsel lienee avauksessa. Toppari Manuel Akanjikin pelasi Leverkusen -ottelussa, vaikka hän loukkasi maajoukkuereissussa nilkkansa. Hänkin lienee nyt avauksessa. 19-vuotias Jadon Sancho on jälleen ollut kuuma pelaaja. Hän pelannee aloituksessa kärjessä Alcacerin ja Reusin kanssa. Tuskin Sancho tätä kautta kauempaa Dortmundissa pelaa, sitten suuret englantilaiset seurat laittavat sen verran rahaa pöytään, että sitä Dortmund ei voi vastustaa.

16-vuotias Fati maalinteossa

Barcelonakin pelasi viikonloppuna hyvin kotimaansa liigassa, kun se voitti kotonaan Nou Campilla Valencian 5-2. Leo Messi oli jälleen sivussa, mutta silti barcan hyökkäys pelasi mainiosti. Barcan maalintekijöinä olivat Fati, de Jong, Pique ja Suarez kahdesti tultuaan vaihdosta mukaan. Barcan ensimmäisen maalintekijä Anssumane Fati on vasta 16-vuotias, hän lienee yksi seuraavista supertähdistä.

Messi ei ole tällä kaudella vielä pelannut. Ilman ykkösmiestään pelannut Barcelona on neljän La Liga -ottelun jälkeen sarjassa vasta viitosena saldolla 2-1-1. Vaikka futis harvoin on yhdestä miehestä kiinni, niin kyllä Messin merkitys on melkoinen Barcelonalle. Barcan valmentaja Valverde on jo myöntänyt, että tuskin Messi pelaa Dortmundissa.

Barcelona on todellinen Mestareiden liigan kestomenestyjä. Se on viimeksi jäänyt pääsemättä pudotuspeleihin kaudella 2000-2001. Viime kaudella Barcan matka tyssäsi ikimuistoiseen Anfieldin iltaan. Barca on voittanut vain neljä viimeisistä 13 Mestareiden liigan vierasmatsista, ja tämä yhdistettynä siihen, että Messi tuskin pelaa, antaa Dortmundilla uskoa.

Luis Suarez tulee nyt varmasti avaukseen, ja eiköhän Griezmann hyökkää hänen vierellään. Carlos Perezistä on tullut avainpelaaja Barcalle, hänkin lienee avauksessa. De Jong ja Busquets pelannevat keskikentän keskustassa.

Borussia Dortmundin mahdollinen avaus: Burki; Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro; Delaney, Witsel; Brandt, Reus, Sancho; Alcacer

Barcelonan mahdollinen avaus: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Roberto; Griezmann, L Suarez, Perez

 

Vetomarkkina on reagoinut Barcelonan alkukauden vaisuuteen ja Messin puuttumiseen. Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.05 – 3.70 – 2.35. Jos Barca olisi iskussa, niin eiköhän joukkueen kerroin olisi lähempänä kakkosta. Nämä kaksi joukkuetta eivät oikein tunnu osaavan pelata vähämaalisia otteluita. Dortmundin tämän kauden Bundesliiga-peleissä on tehty keskimäärin 4.5 maalia ja Barcelonan La Liga -otteluissa 4.75. Yli 3.5 maalia saa tähän otteluun Unibetilta kertoimeksi 2.38, ja laitetaan se kupongille.

Aseta vetosi